Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεύτερος γύρος χρηματοδότησης ιδεών για την ψηφιακή ειδησεογραφία, από την Google

Το Ταμείο Καινοτομίας Digital News Initiative (DNI), μια πρωτοβουλία της Google, θα χρηματοδοτήσει για δεύτερη φορά καινοτόμες ιδέες στον ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό χώρο, και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 11 Ιουλίου 2016.

Το Ταμείο Καινοτομίας Digital News Initiative (DNI), μια πρωτοβουλία της Google, θα χρηματοδοτήσει για δεύτερη φορά καινοτόμες ιδέες στον ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό χώρο, και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 11 Ιουλίου 2016.

Συγκεκριμένα, το DNI αναζητά ιδέες που επιδεικνύουν νέο τρόπο σκέψης στην εφαρμογή της ψηφιακής δημοσιογραφίας, που υποστηρίζουν την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών μοντέλων, ή ακόμα μπορεί να αλλάζουν τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τα ψηφιακά νέα. Οι ιδέες μπορεί να είναι σε πειραματικό στάδιο, αλλά θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρους στόχους και να έχουν σημαντικό ψηφιακό χαρακτηριστικό.

Δεν υπάρχει καμία απαίτηση να χρησιμοποιηθούν προϊόντα της Google.

Οι πετυχημένες ιδέες θα επιδεικνύουν καινοτομία και θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην παραγωγή αυθεντικής ψηφιακής δημοσιογραφίας και στην μελλοντική βιωσιμότητα των ειδησεογραφικών επιχειρήσεων.

Το Ταμείο είναι διαθέσιμο για εδραιωμένους εκδότες, εκδότες που δραστηριοποιούνται μόνο στο διαδίκτυο, δημοσιογραφικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up), συμπράξεις εταιρειών και ατόμων σε χώρες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών.

Υπάρχουν διαθέσιμες τρεις κατηγορίες χρηματοδότησης:

  • Πρότυπα έργα: διαθέσιμη σε οργανισμούς και άτομα που πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας και ζητούν επιδότηση έως 50 χιλ. ευρώ. Αυτά τα έργα πρέπει να βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με ιδέες που δεν έχουν σχεδιαστεί και υποθέσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα. Τα έργα αυτά προωθούνται γρήγορα, σύμφωνα με το DNI, και χρηματοδοτούνται στο 100% του συνολικού κόστους τους.

Μεσαία έργα: η κατηγορία αυτή αφορά σε οργανισμούς που πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας και ζητούν επιδότηση έως 300.000 ευρώ. Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις χρηματοδότησης έως το 70% του συνολικού κόστους του έργου.

Μεγάλα έργα: διαθέσιμη σε οργανισμούς που πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας και ζητούν επιδότηση μεγαλύτερη των 300 χιλ. ευρώ και καλύπτονται έως το 70% του συνολικού κόστους του έργου. Η χρηματοδότηση έχει όριο το 1 εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχουν εξαιρέσεις από το όριο του 1 εκατ. ευρώ για μεγάλα έργα, τα οποία αποτελούν συνεργασία μερών (π.χ. διεθνή, τομεακά, συνεργασία πολλών οργανισμών) ή έργα που ωφελούν σημαντικά το γενικότερο οικοσύστημα της δημοσιογραφίας.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στα Αγγλικά και η προθεσμία υποβολής είναι η 11η Ιουλίου 2016.

Η αρχική επιλογή των έργων θα γίνει από μια ομάδα έργου θα απαρτίζεται από έμπειρες προσωπικότητες του τομέα και υπαλλήλους της Google, οι οποίοι θα εξετάσουν όλες τις αιτήσεις σε σχέση με την καταλληλότητα, την καινοτομία και την επιρροή. Θα κάνουν προτάσεις χρηματοδότησης στο Συμβούλιο του Ταμείου για πρότυπα και μεσαία έργα, το οποίο θα έχει την επίβλεψη της διαδικασίας επιλογής και θα περιλαμβάνουν μέχρι 13 μέλη (επιπλέον μέλη θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ταμείου).Το συμβούλιο θα ψηφίσει για τα μεγάλα έργα.

Οι αποδέκτες των επόμενων επάθλων τον χειμώνα του 2017.

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024