Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να κάνετε χώρο στο smartphone σας, χωρίς να χάσετε φωτό/βίντεο

Πώς να κάνετε χώρο στο smartphone σας, χωρίς να χάσετε φωτό/βίντεο

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε χώρο σε Android smartphone είναι να διαγράψετε φωτογραφίες και βίντεο, αφενός επειδή πολλές φορές δεν επιδείξατε σύνεση στον αριθμό των λήψεων, αφετέρου επειδή έτσι θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο (ειδικά από τα βίντεο), γρήγορα.

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε χώρο σε Android smartphone είναι να διαγράψετε φωτογραφίες και βίντεο, αφενός επειδή πολλές φορές δεν επιδείξατε σύνεση στον αριθμό των λήψεων, αφετέρου επειδή έτσι θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο (ειδικά από τα βίντεο), γρήγορα.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να αξιοποιήσετε το app Google Photos και τον αποθηκευτικό χώρο που σας παρέχετε χωρίς χρέωση.

Δείτε πόσο χώρο έχετε με μια επίσκεψη στο https://www.google.com/settings/storage (τουλάχιστον 15GB).

Έπειτα, ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στο smartphone σας και μεταβείτε στο μενού (αγγίξτε το εικονίδιο με τις τέσσερις γραμμές αριστερά, δίπλα στο πεδίο αναζήτησης).

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Ενεργοποιήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επιλέξτε εάν θέλετε οι φωτογραφίες σας να ανεβαίνουν στους διακομιστές της υπηρεσίας Google Photos στην αρχική ανάλυση -αυτό θα σας κοστίσει σε αποθηκευτικό χώρο από τα 15GB αρχικά διαθέσιμα, μπορεί όμως να έχετε καλό λόγο να το κάνετε (έχει νόημα για λήψεις άνω των 16Mpixel). Εάν τις μεταφέρετε από εκεί σε ένα τοπικό αποθηκευτικό μέσο, τότε μπορείτε να τις διαγράψετε από τον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud.

Αφού σκοπός μας είναι αδειάσουμε το smartphone από φωτογραφίες και βίντεο, χωρίς όμως να χάσουμε ποιοτικά αντίγραφά τους για πάντα, επιλέγουμε αρχική ανάλυση.

Στην ίδια λίστα επιλογών θα δείτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε πότε θα γίνεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας -μόνο μέσω Wi-Fi, χωρίς πολλά λόγια.

Αφού λοιπόν γίνει ο συγχρονισμός και ανέβουν τα multimedia σας στο σύννεφο, μπορείτε να κάνετε την πολυπόθητη Απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου συσκευής, δηλαδή να ζητήσετε να διαγραφούν μονομιάς φωτογραφίες και βίντεο για τις οποίες έχουν τηρηθεί αντίγραφα στο λογαριασμό σας στο Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας από το smartphone σας και το Google Photos app, όποτε έχετε πρόσβαση στο Ίντερνετ (μέσω Wi-Fi ή 3G/4G), χωρίς να δεσμεύετε τα πολύτιμα MB στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας.

Τέλος, οι φωτογραφίες σας είναι προσβάσιμες από τον υπολογιστή σας και τον browser, πληκτρολογώντας https://photos.google.com (θα σας ζητηθεί είσοδος στο λογαριασμό σας στη Google). Από εκεί, μπορείτε όχι μόνο να τις δείτε και να τις μοιραστείτε, αλλά και να κάνετε λήψη για να τις οργανώσετε στο δικό σας αποθηκευτικό μέσο.

tech.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024