Την οργή μελών του αντι-ισλαμικού κινήματος Pegida προκάλεσε η εμφάνιση στα καταστήματος γνωστού προϊόντος της Kinder, όπου στη συσκευασία εικονίζονταν μικρά παιδιά με… σκούρο χρώμα, αντί των συνηθισμένων ξανθών.

«Τίποτα δεν τους σταματά: Τι θα κάνουν μετά;» αναρωτήθηκε ο οπαδός του κινήματος, ανεβάζοντας φωτό στο Facebook (φωτό από το BBC).

Όπως γράφει το BBC, τα σχόλια από κάτω, έδιναν και έπαιρναν: διάφοροι αναρωτήθηκαν αν οι Τούρκοι για παράδειγμα θα έβαζαν παιδάκια από τη Γερμανία σε δικά τους προϊόντα.

Ωστόσο, η εταιρεία ξεκαθάρισε δύο πράγματα: πρώτον, δεν ανέχεται την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, και δεύτερον, τα… σκούρα παιδάκια που τόσο ενόχλησαν είναι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Γερμανίας σε νεαρή ηλικία: Ο Μπόατενγκ και ο Γκεντογκάν.

Είναι μια νέα εκστρατεία της εταιρείας, λόγω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (Euro 2016), το οποίο γίνεται στην Γαλλία.

Mάλιστα, η εταιρεία κάνει και έναν διαγωνισμό: μαντέψτε ποιο παιδάκι είναι ο σημερινός ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και κερδίστε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας