Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρόσωπα των βρετανών στρατιωτών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Τα πρόσωπα των βρετανών στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ποζάρουν με τους συμπολεμιστές τους, κρατούν κουταβάκια, παλεύουν, εμφανίζονται χαλαροί ή στημένοι, σε οχήματα ή πάνω στα άλογά τους. Ο λόγος για τους «Τόμις» (Tommies), βρετανούς στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας «θησαυρός» από 4.000 φωτογραφίες που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, κυκλοφορούν σε βιβλίο και δείχνουν τους στρατιώτες σε χαλαρές στιγμές πριν από τη μάχη.

Ποζάρουν με τους συμπολεμιστές τους, κρατούν κουταβάκια, παλεύουν, εμφανίζονται χαλαροί ή στημένοι, σε οχήματα ή πάνω στα άλογά τους. Ο λόγος για τους «Τόμις» (Tommies), βρετανούς στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας «θησαυρός» από 4.000 φωτογραφίες που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, κυκλοφορούν σε βιβλίο και δείχνουν τους στρατιώτες σε χαλαρές στιγμές πριν από τη μάχη.

Οι φωτογραφίες ανακαλύφθηκαν το 2011 σε σπίτι στο χωριό Βινακούρ από ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και ο Αυστραλός δημοσιογράφος Ρος Κουλτχάρτ.

Το χωριό βρισκόταν μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου όπου πραγματοποιήθηκε και η μάχη του Σομ. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να υποθέσει ότι αρκετοί από τους στρατιώτες που εμφανίζονται στις φωτογραφίες χάθηκαν λίγες ημέρες ή εβδομάδες μετά.

Ο δημοσιογράφος αποκατέστησε τις εικόνες, προσπάθησε να βρει ποιοι είναι οι εικονιζόμενοι και συγκέντρωσε πολλές από αυτές σε ένα βιβλίο με τίτλο «Lost Tommies».

Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί, μάλιστα, στο Facebook σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι εικονιζόμενοι.

Όπως αναφέρει ο Ρος Κουλτχάρτ, «για τους στρατιώτες αυτούς, το Βινακούρ ήταν ένα μέρος όπου μπορούσαν να ξεκουραστούν και να μεθύσουν -εκεί μπορούσαν να πιουν για να ξεχάσουν σε ένα τοπικό καφέ, πριν επιστρέψουν ξανά στη φριχτή σφαγή».

Ο Λουί και η Αντουανέτ Τουιλέρ είχαν αναπτύξει πάθος για τη φωτογραφία και το χρησιμοποιούσαν για να βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα, φωτογραφίζοντας στρατιώτες. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Κουλτχάρτ, ενθάρρυναν τους στρατιώτες να λάβουν ανεπίσημες και χιουμοριστικές πόζες.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024