Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τhe Subways: Η μουσική βιομηχανία είναι «πατριαρχική»

Τhe Subways: Η μουσική βιομηχανία είναι «πατριαρχική»

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Οι The Subways σχηματίστηκαν το 2002 από τους Billy Lunn (κιθάρα, φωνή), Charlotte Cooper (μπάσο, φωνή) και Josh Morgan (drums) και αποτελούν ένα από τα πλέον δραστήρια σχήματα της βρετανικής ροκ σκηνής. Την Κυριακή 5 Ιουνίου, η μπάντα θα βρεθεί στο Terra Vibe Park όπου θα σηκωθεί η αυλαία για το φετινό Rockwave Festival.

  • Eπιστρέφετε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για το Rockwave Festival. Έχετε δηλώσει στον παρελθόν πως το live σας στην Αθήνα είναι μέσα στο Τop-5 των συναυλιών σας.

««Loud and proud» πάνω στη σκηνή! Φαίνεται ότι η σκηνή μάς δίνει ξεχωριστή και ακόμα περισσότερη ενέργεια! Απολαμβάνουμε να κοπανιόμαστε πάνω στη σκηνή, να μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή της ένωσης με το κοινό και γενικά να ξεχνάμε οποιαδήποτε θλίψη υπάρχει στη ζωή μας, την ώρα που βρισκόμαστε εκεί πάνω. Το να συνδέεσαι με το κοινό με τέτοιο πάθος και συναίσθημα, είναι πραγματικά απερίγραπτο».

  • Τι συνέβη με το τραγούδι Rock n Roll Queen; Τι έχει συντελέσει στην επιτυχία του σε τόσες χώρες –μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- ;

«Αυτό το κομμάτι ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια στο set list όταν ξεκινήσαμε τις περιοδείες μας. Όμως, ειλικρινά, δεν είχαμε ιδέα ότι θα επηρέαζε τόσες πολλές ζωές με τόσο θετικό τρόπο. Έχουμε fans οι οποίοι μας πλησιάζουν και μας λένε ότι το κομμάτι αυτό τους βοήθησε να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές και για εμάς αυτό είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μας, γιατί βάζουμε την καρδιά μας και τα συναισθήματά μας μέσα στα τραγούδια. Είναι καταπληκτικό να αισθάνεται το ίδιο ακριβώς και ο υπόλοιπος κόσμος».

  • Τα τραγούδια των δίσκων σας έχουν ατμόσφαιρα και ήχο συναυλιακό θα μπορούσε να πει κανείς…

«Όταν είμαστε στο στούντιο γράφουμε έχοντας στο μυαλό τη στιγμή που θα παρουσιάσουμε το κομμάτι live, κάτι που συμβαίνει με τα περισσότερα τραγούδια μας. Υποθέτω ότι ακολουθούμε έναν άγραφο κανόνα που λέει να μην έχουμε κάποιο τμήμα ή κομμάτι το οποίο δεν χρειαζόμαστε, έναν κανόνα που λέει να κόβουμε τα άχρηστα, ό,τι δεν είναι απαραίτητο, και να δουλεύουμε από εκεί».

  • Η παρουσία μας κυρίας (της Charlotte) στην μπάντα, κάνει τον ήχο και τη σκηνική σας παρουσία να ξεχωρίζει, σε σχέση με άλλα συγκροτήματα. Πώς νιώθει η Charlotte για αυτό και πώς το διαχειρίζεται;

«Νομίζω πως το λατρεύει! Από ό,τι καταλαβαίνω, η προσοχή που δέχεται οφείλεται στο ότι είναι η καλύτερη μπασίστρια εκεί έξω. Ωστόσο, αν κάποιος αγαπά την μπάντα μας επειδή έχουμε γυναίκα στο μπάσο και τη φωνή, ακόμα και αυτό το βρίσκουμε cool. Εμείς έχουμε μια δυναμική στα φωνητικά, στα οποία άλλα συγκροτήματα υστερούν. Η φωνή της Charlotte αγγίζει υψηλότερες οκτάβες, ενώ παράλληλα, προσθέτει μια κάποια αίγλη στην αισθητική μας».

  • Πιστεύεις ότι η μουσική βιομηχανία είναι «πατριαρχική»;

«Ασφαλώς και είναι! Και επίσης είναι φρικτή. Μια φορά είχα μια συζήτηση με μια εξαιρετικά ταλαντούχα -γυναίκα- μουσικό η οποία μου έλεγε ότι συχνά οι άντρες –στο χώρο της μουσικής- την κάνουν να νιώθει πως δεν είναι αρκετά καλή ή όσο θα έπρεπε, επειδή απλώς είναι κορίτσι. Με κάνει να ανακατεύομαι αυτό και πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ να βρίσκομαι σε ανάλογη θέση, εξαιτίας του φύλου μου ή ακόμα και της εθνικότητάς μου. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο να έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου, ανεξαρτήτως φύλου».

  • Θα ξανακάνατε μόνοι σας την παραγωγή ενός επόμενου άλμπουμ;

«Οπωσδήποτε! Έχουμε βρει πλέον ένα ρυθμό, πιστεύω, και θα επιμείνουμε σε αυτό. Ο Billy (Lunn) πρόκειται να πάει στο πανεπιστήμιο για μερικά χρόνια και θα γράφει τραγούδια κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας του, έτσι δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά για έναν παραγωγό, ακόμα και αν το θέλαμε!»

  • Είστε ενημερωμένοι σχετικά με την οικονομική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα;

«Ναι. Νομίζω πως ένας αγώνας -κάθε είδους- θα έπρεπε να υποστηρίζεται από όσο το δυνατόν περισσότερα έθνη και ανθρώπους. Πιστεύω πως είναι σημαντικό, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, να οδηγήσουν το δρόμο για την υποστήριξη άλλων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη και οι άνθρωποι που έχουν λεφτά να αρχίσουν να βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες τους. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο ως ένα βαθμό, ώστε ο κάθε ένας από εμάς να έχει μια ευτυχισμένη ζωή».

  • Τι θα παίξετε για το ελληνικό κοινό του Rockwave Festival;

«Θα παίξουμε όλα τα γεμάτα ενέργεια και κεφάτα τραγούδια μας! Πρόκειται να μοιραστούμε μια μαγική στιγμή με τους έλληνες φίλους μας!»

entertainment.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024