Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χτυπούσαν και λήστευαν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους

Χτυπούσαν και λήστευαν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους

Ηλικιωμένους έβαζε στο στόχαστρό της η πολυμελής ληστρική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της επιδείκνυαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, γρονθοκοπώντας τα θύματά τους στο κεφάλι ή το υπόλοιπο σώμα, μέχρι να τους υποδείξουν πού είχαν τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, η Αστυνομία ερευνά ως πιθανή αιτία θανάτου 84χρονης τα χτυπήματα που οι δράστες τής προκάλεσαν στη διάρκεια ληστείας, τον Μάρτιο στα Μελίσσια.

Ηλικιωμένους έβαζε στο στόχαστρό της η ληστρική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της επιδείκνυαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, γρονθοκοπώντας τα θύματά τους στο κεφάλι ή το υπόλοιπο σώμα, μέχρι να τους υποδείξουν πού είχαν τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα, η Αστυνομία ερευνά ως πιθανή αιτία θανάτου 84χρονης τα χτυπήματα που οι δράστες τής προκάλεσαν στη διάρκεια ληστείας, τον Μάρτιο στα Μελίσσια, για να της αποσπάσουν τα τιμαλφή που έφερε πάνω της. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε δύο μήνες αργότερα.

Πρωινές ώρες της Τρίτης, σε επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέο Κόσμο, Άγιο Παντελεήμονα), καθώς και στην Καλαμάτα, δεκάξι μέλη της.

Πρόκειται για δεκαπέντε Αλβανούς ηλικίας από 22 έως 51 ετών και έναν 41χρονο Έλληνα, που εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε τουλάχιστον πέντε ληστείες και 28 κλοπές από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Καλαμάτα.

Όπως προέκυψε, από το 2014 η σπείρα εντόπιζε σε διάφορες περιοχές της Αττικής σπίτια που δε διέθεταν συναγερμό ή πόρτες ασφαλείας, συνήθως απομονωμένες εξοχικές κατοικίες, όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα.

Κατά τις απογευματινές ή νυχτερινές ώρες, τα μέλη της έμπαιναν σε αυτές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, και αιφνιδίαζαν-ακινητοποιούσαν τα θύματά τους, υπό την απειλή όπλων ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων ή τα χτυπούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές, την ώρα που έξω από το σπίτι δύο συνεργοί τους επιτηρούσαν τον χώρο ως τσιλιαδόροι.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ανδρόγυνου από το οποίο αφαίρεσαν τα κοσμήματα που έφεραν στα χέρια τους στις 5-3-2016 στην περιοχή των Μελισσίων, η ληστεία σε βάρος 73χρονης από την οποία, αφού τη φίμωσαν, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα στις 15-5-2016 στο Ελληνικό, η ληστεία σε βάρος 79χρονης από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και μία τηλεόραση στις 23-2-2016 στον Αυλώνα Αττικής, η ληστεία σε βάρος 74χρονης από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα στις 5-11-2015 στον Άλιμο, καθώς και η ληστεία σε βάρος 63χρονου από τον οποίο αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές στις 24-3-2016 στην Καλαμάτα.

Οι δράστες δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση και των όπλων τους. Μάλιστα, στις 10 Μαρτίου 2016 στο Περιστέρι, για να αποφύγουν έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας.

Στην κατοχή τους, καθώς σε έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρικών συσκευών, δύο πυροβόλα όπλα, αεροβόλο, πέντε μαχαίρια, σπαθί, 2.846 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, έξι αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Τώρα, το απόγευμα της Τετάρτης οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024