Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θυγατρική της κινέζικης Foxconn εξαγοράζει από τη Microsoft τα Nokia

Θυγατρική της κινέζικης Foxconn εξαγοράζει από τη Microsoft τα Nokia

Στη θυγατρική FHI Mobile της κινέζικης Foxconn, γνωστή για τα εργοστάσια κατασκευής iPhone και iPad και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, πούλησε η Microsoft το τμήμα κατασκευής απλών κινητών τηλεφώνων που είχε περάσει στα χέρια της από την εξαγορά της Nokia.

Στη θυγατρική FHI Mobile, της κινέζικης Foxconn γνωστής για τα εργοστάσια κατασκευής smartphone και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, πούλησε για 350 εκατομμύρια δολάρια η Microsoft το τμήμα κατασκευής απλών κινητών τηλεφώνων που είχε περάσει στα χέρια της από την εξαγορά της Nokia.

Η Microsoft είχε καταβάλλει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το 2013 το τμήμα κινητών τηλεφώνων της φινλανδικής εταιρείας που πρωτοστάτησε στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας. Η επένδυση όμως εκείνη δεν αφορούσε μόνο στα feature phone και την πολύτιμη εμπορική επωνυμία Nokia, αλλά και πλήθος πατεντών στο χαρτοφυλάκιό της.

Η Microsoft αρχικά διέθεσε απλά κινητά τηλέφωνα και είχε ξεκαθαρίσει ότι μόνο τα πιο οικονομικά κινητά της τηλέφωνα θα φέρουν την επωνυμία Nokia.

Πάντως, η Microsoft δηλώνει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των Windows Phone -και συγκεκριμένα των Windows 10 Mobile-, όχι όμως και αυτών με την επωνυμία Lumia, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν δραματικά το τελευταίο έτος.

H FHI Mobile μετά την εξαγορά του τμήματος feature phone Nokia προχώρησε και σε συμφωνία με την Nokia Technologies για να συμπληρώσει ό,τι απαιτείται ώστε να εμπλακεί άμεσα στην κατασκευή και διάθεση κινητών τηλεφώνων αλλά και tablet με την επωνυμία Nokia.

tech.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024