Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλληνες μαθητές βραβεύτηκαν αναζητώντας τον... Καρλομάγνο

Έλληνες μαθητές βραβεύτηκαν αναζητώντας τον… Καρλομάγνο

«Αναζητώντας τον Καρλομάγνο»: Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πυργετού, της Λάρισας, κατάφεραν με το ομώνυμο παιχνίδι για ταμπλέτες που δημιούργησαν, να αποσπάσουν τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016.

«Αναζητώντας τον Καρλομάγνο», οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πυργετού, της Λάρισας, κατάφεραν με το ομώνυμο παιχνίδι για ταμπλέτες που δημιούργησαν, να αποσπάσουν τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Άαχεν της Γερμανίας.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ιταλικό πρόγραμμα InteGREAT, που δημιουργήθηκε από την ομάδα AIESEC. Στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αναλάβουν δράσεις για την προσφυγική κρίση και την προώθηση της ένταξης των προσφύγων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντές από όλο τον κόσμο, τοπικές ΜΚΟ αλλά και οι τοπικές κοινότητες, διοργανώνοντας εργαστήρια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους έλληνες μαθητές από το Γενικό Λύκειο Πυργετού, της Λάρισας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα παιχνίδι για ταμπλέτες, αφιερωμένο στον Καρλομάγνο (742-814 μ.Χ.), βασιλιά των Φράγκων και αυτοκράτορα των Ρωμαίων το 800 μ.Χ., τον πρώτο στη δυτική Ευρώπη μετά τη διάλυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. H μακρά βασιλεία του μετέβαλε ριζικά το πρόσωπο της Ευρώπης πολιτικά και πολιτιστικά και στην εποχή του τον αποκαλούσαν «βασιλέα πατέρα της Ευρώπης» («Rex Pater Europae»).

Τέλος, το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται από ομάδα Βρετανών με στόχο να φέρει κοντά νέους που ενδιαφέρονται να μοιραστούν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος είναι να παρέχουν καινοτόμες προτάσεις σε εκείνους που διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή πολιτική. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νεολαίας, πραγματοποιήθηκε 15 με 19 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και περιελάμβανε τρεις ενότητες: μετανάστευση και εσωτερικές υποθέσεις, Ενεργειακή Ένωση και κλίμα και εκπαίδευση και απασχόληση.

Το διεθνές βραβείο «Καρλομάγνος»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» του Άαχεν συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου, που απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους μεταξύ 16 και 30 ετών για σχέδια τα οποία προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση.

Το βραβείο απονέμεται σε σχέδια τα οποία χρησιμεύουν ως πρότυπο για νέους που ζουν στην Ευρώπη και παρέχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα.

Τα έπαθλα

Τα βραβεία είναι κατά κύριο λόγο κάποιο χρηματικό ποσό. Έτσι, για το πρώτο βραβείο θα δοθούν 5.000 ευρώ, το δεύτερο 3.000 ευρώ και το τρίτο 2.000 ευρώ. Οι τρεις βραβευθέντες θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024