Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
App για την προστασία της όρασης από την πολύωρη χρήση tablet από τη Samsung

App για την προστασία της όρασης από την πολύωρη χρήση tablet από τη Samsung

Η Samsung διέκρινε μια ευκαιρία για να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αύξησης της μυωπίας, η οποία αποδίδεται μεταξύ άλλων και στη χρήση smartphone και tablet σε πολύ κοντινή απόσταση από τα μάτια. Διαθέτει δωρεάν από το Google Play Store μια εφαρμογή που... σβήνει την οθόνη όταν δεν βρίσκεται σε ικανοποιητική μακρινή απόσταση.

Η Samsung διέκρινε μια ευκαιρία για να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αύξησης της μυωπίας, η οποία αποδίδεται μεταξύ άλλων και στη χρήση smartphone και tablet σε πολύ κοντινή απόσταση από τα μάτια. Διαθέτει δωρεάν από το Google Play Store μια εφαρμογή που… σβήνει την οθόνη όταν δεν βρίσκεται σε ικανοποιητική μακρινή απόσταση.

Η εφαρμογή ονομάζεται Samsung Safety Screen, εκτελείται στο παρασκήνιο και ενεργοποιείται και κυρίως απενεργοποιείται και με κωδικό (χαρακτηριστικό χρήσιμο σε γονείς όταν επιχειρείται να προστατευτούν τα μάτια των παιδιών). Η Samsung Safety Screen βασίζεται σε ένα προηγμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο δεν διευκρινίζεται πώς ακριβώς αξιοποιείται. Πάντως, όταν η εφαρμογή διακρίνει ότι η συσκευή βρίσκεται πολύ κοντά στα μάτια τότε εμφανίζεται ένα… φιλικό τερατάκι που σβήνει την οθόνη και την «ξεκλειδώνει» μόνο όταν η συσκευή βρίσκεται στην ελάχιστη προτεινόμενη ασφαλή απόσταση (δεν αποσαφηνίζεται ποια είναι αυτή η απόσταση).

Η Samsung αναφέρεται σε αναφορά του “Vision Council” το οποίο, διακρίνει αύξηση στη μυωπία, η οποία αποδίδεται σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων -σε αυτούς περιλαμβάνονται οι αυξημένες δραστηριότητες σε κοντινό οπτικό πεδίο, όπως η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και η μειωμένη έκθεση στο φυσικό φως σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Όπως επισημαίνεται, η καταπόνηση των ματιών λόγω ψηφιακών παραγόντων μπορεί επίσης να επηρεάσει τα παιδιά και τους έφηβους, των οποίων τα μάτια ίσως κουραστούν μετά από μεγάλες περιόδους χρήσης των συσκευών.

Ο Tarek Sabbagh, επικεφαλής του τμήματος IT και Mobile της Samsung Gulf Electronics (θυγατρική της Samsung Electronics Co, με έδρα το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) σχολίασε: «Η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα κινητά και τα tablet, αυξάνεται υπερβολικά γρήγορα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από την ψυχαγωγία, όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση ταινιών, έως και το gaming και προσφάτως και την εκπαίδευση, καθώς πολλά σχολεία ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν tablet στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους.

Έχουμε παρατηρήσει πως τα παιδιά ξοδεύουν αρκετό χρόνο χρησιμοποιώντας τις συσκευές τους πολύ κοντά στα μάτια τους, γεγονός το οποίο δεν είναι ιδανικό και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην όρασή τους.

Ως εκ τούτου, στη Samsung, ως ηγέτες στην καινοτομία, φροντίζουμε επίσης για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών μας. Γι’ αυτό παρουσιάζουμε μία καινοτόμα εφαρμογή, η οποία βοηθά στην προστασία των ματιών, υπενθυμίζοντας στους χρήστες να κρατούν τις συσκευές σε μια ασφαλή απόσταση».

Η εφαρμογή Samsung Safety Screen έχει βραβευθεί στα πρόσφατα βραβεία Dubai Lynx. H εφαρμογή όμως που σήκωσε τα βραβεία ήταν η Samsung Backup Memory, από την ομάδα της Samsung Tunisia που απευθύνεται σε ασθενείς με Alzheimer: τους ειδοποιεί για την ταυτότητα του προσώπου που τους πλησιάζει.

tech.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024