Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars

...

Την Τετάρτη 4 Μαΐου οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars με έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων.

Ο Πόλεμος των Άστρων αποτελεί ένα μοναδικό πολιτισμικό φαινόμενο: από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας το 1977 μέχρι σήμερα έχει γίνει αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας και είναι αδιαμφισβήτητα το διασημότερο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, με εκατομμύρια φανατικούς κάθε ηλικίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι επτά μέχρι σήμερα δημοφιλείς ταινίες –που σύμφωνα με έρευνα είναι πρώτες στη λίστα με τις ταινίες που οι αμερικάνοι σινεφίλ επιλέγουν να δουν ξανά και ξανά– έχουν εμπνεύσει πλήθος βιβλίων, κόμικ, τηλεοπτικών σειρών και βιντεοπαιχνιδιών, και η μανία αυτή οδήγησε στην επίσημη καθιέρωση της 4ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Star Wars!

Οι φαν της κινηματογραφικής σειράς ταινιών Star Wars θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την ημέρα αυτή, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, με πλήθος δράσεων που θα έχουν σημείο αναφοράς την αγαπημένη τους ταινία: Διαγωνισμός σκίτσου, προβολές επεισοδίων, εικαστικό εργαστήριο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, συζητήσεις για μικρούς και μεγάλους φαν. Οι επισκέπτες στο τέλος, θα λάβουν και ένα δώρο έκπληξη για σουβενίρ.

Trivia

  1. Το πρόσωπο του Yoda δημιουργήθηκε με πρότυπο την εικόνα του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
  2. Αν αναρωτιέστε γιατί επιλέχτηκε η 4η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Star Wars, η απάντηση βρίσκεται πίσω από το λογοπαίγνιο της γνωστής φράσης των Τζεντάι «Μay the force be with you» με την αγγλική ονομασία της συγκεκριμένης ημερομηνίας (May the fourth).
  3. Η Παγκόσμια Ημέρα Star Wars γιορτάζεται στις τάξεις των φανατικών οπαδών ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ωστόσο, ο πρώτος οργανωμένος και μαζικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε το 2011 στο Τορόντο του Καναδά.
  4. Όσοι προτιμούν τους «κακούς» χαρακτήρες έχουν καθιερώσει τη δική τους παγκόσμια γιορτή στις 5 Μαΐου με γενικό σύνθημα «The revenge of the fifth», παράφραση του «The revenge of the Sith», του τίτλου του επεισοδίου III των Star Wars.
  5. Πριν από λίγους μήνες δύο Γερμανοί ιερείς εμφανίστηκαν στην εκκλησία με φωτόσπαθα και χρησιμοποίησαν παραδείγματα από τις ταινίες για να μιλήσουν για τη μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό στο κήρυγμά τους.
  6. Στον κόσμο του Πολέμου των Άστρων τα φωτόσπαθα μπορεί να έχουν έντεκα διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με τον χαρακτήρα και την αποστολή εκείνου που τα χρησιμοποιεί.
  7. Το μικροσκοπικό νησί Niue στον Νότιο Ειρηνικό δέχεται σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα Star Wars ως νόμισμα.

Οι εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Μεταίχμιο:

  • 10 π.μ.-2 μ.μ.: Διαγωνισμός σκίτσου, σχεδίου και εικαστικής δημιουργίας

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή άλλων Σχολών Γραφιστικής και Σχεδίου. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ζωντανά έργα εμπνευσμένα από τον επικό κόσμο του Πολέμου των Άστρων.
Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από την γκαλερίστα Έλλη Κανάτα, τη γραφίστρια Ρηνέττα Κοσκινίδου και τον εικαστικό-δημιουργό κόμικ Φώτη Πεχλιβανίδη, θα επιλέξει τους τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Αναλυτικότερα:
1ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 150,00€
2ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00€
3ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00€

  • 3 μ.μ.-4:30 μ.μ.: Προβολή επεισοδίων της σειράς κινουμένων σχεδίων Ο Πόλεμος των άστρων: Οι επαναστάτες

Οι μικροί φίλοι του Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο Ο Πόλεμος των Άστρων: Οι Επαναστάτες, που προβάλλονται από το Disney XD. Η σειρά διαδραματίζεται μεταξύ των επεισοδίων III και IV του Πολέμου των Άστρων και ακολουθεί μια μικρή ομάδα επαναστατών, οι οποίοι συμμαχούν ενάντια στη σκοτεινή πλευρά. Ο Έζρα, η Σαμπίν, ο Ζεμπ και ο Τσόπερ αντιμετωπίζουν απειλητικούς νέους κακούς, ρίχνονται σε φοβερές περιπέτειες και επαναστατούν κατά της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 50

  • 5 μ.μ.-6 μ.μ.: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών

Η εικαστικός Όλγα Ευαγγελίδου βοηθά τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν με απλά υλικά τον υπέροχο κόσμο ενός γαλαξία που βρίσκεται πολύ πολύ μακριά… Με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και πλαστελίνη θα δημιουργήσουν πλανήτες με περίεργα ονόματα, δορυφόρους, κομήτες, ρομπότ και φαντασμαγορικές στολές, φωτόσπαθα ή ίσως απλούς ιπτάμενους δίσκους για τις μετακινήσεις.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20

  • 6 μ.μ.-7:30 μ.μ.: Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για παιδιά από 7 ετών

Ο Χρήστος Γιαννόπουλος του Cap Cap, υποδέχεται τα παιδιά στο πιο διασκεδαστικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσουν καραμελένια φωτόσπαθα, διαγαλαξιακούς ήρωες από ζάχαρη και διαστημόπλοια από γλάσο, διακοσμώντας όλοι μαζί την πιο επική τούρτα όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις τους με ένα απίθανο κουίζ γνώσεων.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20

  • 8 μ.μ.-10 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων

Η ολοήμερη γιορτή κλείνει με μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το φαινόμενο Star Wars: Πώς μια σειρά ταινιών κατάφερε να καταστήσει την υποκουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας mainstream; Τι είναι αυτό που κάνει τα Star Wars τόσο δημοφιλή; Πώς ο George Lucas άλλαξε τον ρου της ιστορίας της έβδομης τέχνης; Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης και η δημοσιογράφος Αναστασία Καμβύση συζητούν με το κοινό αναζητώντας τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις και σε πολλές ακόμα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και τον τίτλο της δράσης στην οποία θέλετε να λάβετε μέρος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: polychoros@metaixmio.gr. Στις παιδικές εκδηλώσεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό σκίτσου, σχεδίου και εικαστικής δημιουργίας, παρακαλούνται να δηλώσουν και το εκπαιδευτικό ίδρυμα από το οποίο προέρχονται.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024