Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πάπα που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»: Η περίπτωση Λοράν Στεφανινί

«Πάπα που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»: Η περίπτωση Λοράν Στεφανινί

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να είχε πρόσφατα δηλώσει «ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;», ωστόσο, στην αληθινή ζωή τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η περίπτωση του γάλλου διπλωμάτη Λοράν Στεφανινί...

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να είχε πρόσφατα δηλώσει «ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;», ωστόσο, στην αληθινή ζωή τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η περίπτωση του γάλλου Λοράν Στεφανινί…

Ποιος είναι ο Λοράν Στεφανινί; Ένας γάλλος διπλωμάτης βγαλμένος από την ελίτ της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος πριν από 15 ολόκληρους μήνες είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι ο νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στο Βατικανό.

Πιστός καθολικός ο 56χρονος Στεφανινί, υπήρξε και το Νο2 της συγκεκριμένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, ενώ τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση της Αγίας Έδρας.

Μπορούσε κανείς να σκεφτεί κάποιον καλύτερο;

Οι μήνες όμως περνούσαν και δεν έλεγε να έρθει το επίσημο «ναι» της Αγίας Έδρας στην επιλογή του Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, είχαν κυκλοφορήσει και πληροφορίες ότι ο Στεφανινί ήταν γκέι. Και ενώ η σιωπή της Αγίας Έδρας ήταν χαρακτηριστική, το Παρίσι ήταν κατηγορηματικό: Αυτή είναι η επιλογή μας.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Στεφανινί συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. Κανείς δεν έμαθε τι προέκυψε από την ακρόαση.

Τελικά, με νεώτερη ανακοίνωση, το Παρίσι έκανε γνωστό ότι ο Στεφανινί θα είναι ο νέος πρέσβης στην UNESCO. Το όνομα του διπλωμάτη που θα αναλάβει στην Αγία Έδρα δεν έχει γίνει γνωστό…

Πάντως, η El Pais, υπενθυμίζει ότι ο Ολάντ την «πάτησε» όπως και ο προκάτοχός του Σαρκοζί. Το 2007, ο τότε πρόεδρος είχε ανακοινώσει το όνομα του νέου πρεσβευτή στο Βατικανό.

Το «όχι» του Βατικανού (επί Βενέδικτου Στ’) ήταν ηχηρότατο, δεδομένου ότι εκείνος ο Γάλλος διπλωμάτης είχε μόνιμο σύντροφο που δεν έκρυβε. Αργότερα, έγινε πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Les Echos.

Ο Στεφανινί, αντίθετα, είναι ελεύθερος. Ούτε αυτό τον έσωσε…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024