Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O φωνητικός χειρισμός smartphone με Android υπό δοκιμή στην Google

O φωνητικός χειρισμός smartphone με Android υπό δοκιμή στην Google

Την αδυναμία πολλών ανθρώπων να χειριστούν με την αφή τα smartphone τους φιλοδοξεία να αντιμετωπίσει με επιτυχία η Google, προσθέτοντας στις επιλογές χειρισμού των Android το Voice Access.

Την αδυναμία πολλών ανθρώπων να χειριστούν με την αφή τα smartphone τους φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία η Google, προσθέτοντας στις επιλογές χειρισμού των Android το Voice Access.

H λειτουργία αυτή δεν αναφέρεται στο Google Now και το συναφές Voice Search, αλλά σε μια νέα λειτουργία που προϋποθέτει smartphone με Android 5.0 ή νεότερο και το ομώνυμο app, Voice Access. Η εφαρμογή, προς το παρόν, τελεί υπό δοκιμή από ικανό αριθμό χρηστών και δεν δέχεται νέες εγγραφές. Εντούτοις, σύντομα αναμένεται να περάσει από τη φάση beta στην ολοκληρωμένη τελική έκδοσή του.

Με το Voice Access ενεργοποιημένο, ο χρήστης μπορεί να πει για παράδειγμα Open Chrome για να ανοίξει τον browser, go Home για να επιστρέψει στην αρχική οθόνη, click next ή scroll down για να επιλέξει «επόμενο» ή για να προκαλέσει την κύληση της σελίδας προς τα κάτω κ.ά.

Μερικές από τις υποστηριζόμενες φωνητικές εντολές χειρισμού Android είναι:

  • Open settings
  • scroll to the top
  • go home
  • what can i say
  • Go back
  • scroll down
  • Show more
  • Open tutorial

Η υποστήριξη του χειρισμού οποιασδήποτε εφαρμογής με τη φωνή επαφίεται στους προγραμματιστές, δεν αποτελεί δηλαδή λειτουργία που παρέχεται εκ προοιμίου σε όλα τα app.

Περισσότερες διευκολύνσεις σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής ή όρασης από την Google δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://www.google.com/accessibility/on-the-go.html

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024