Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες ήταν οι πλέον καινοτόμες, νεανικές προτάσεις στο ελληνικό δένδρο ιδεών

Ποιες ήταν οι πλέον καινοτόμες, νεανικές προτάσεις στο ελληνικό δένδρο ιδεών

Δείτε τις πέντε προτάσεις που βραβεύτηκαν: το ChampionID, ένα κοινωνικό δίκτυο για τον κόσμο του αθλητισμού, το L.EM.ON. Crash, ένα σύστημα hardware/software για την έγκαιρη ειδοποίηση των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση ατυχήματος μοτοσικλετιστών, το mermix για τη διασύνδεση αγροτών και ενοικιαστών αγροτικών μηχανημάτων, η φιλανθρωπική εφαρμογή της «Φιλανθρώπολης» και τέλος, το Wi-Water, για τη βέλτιστη διαχείριση της υδροδότησης και της κατανάλωσης νερού.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, κρίνοντας από τον αριθμό των συμμετοχών του, ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στον συνεργατικό χώρο FOUND.ATION. Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 έγινε η τελετή ανάδειξης και βράβευσης των νικητών του, μεταξύ 140 προτάσεων, σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Δείτε τις πέντε προτάσεις που βραβεύτηκαν: το ChampionID, ένα κοινωνικό δίκτυο για τον κόσμο του αθλητισμού, το L.EM.ON. Crash, ένα σύστημα hardware/software για την έγκαιρη ειδοποίηση των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση ατυχήματος μοτοσικλετιστών, το mermix για τη διασύνδεση αγροτών και ενοικιαστών αγροτικών μηχανημάτων, η φιλανθρωπική εφαρμογή της «Φιλανθρώπολης» και τέλος, το Wi-Water (Wi-H2O), για τη βέλτιστη διαχείριση του συστήματος υδροδότησης και της κατανάλωσης νερού.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: CHAMPIONSID.COM INTRODUCE YOURSELF TO THE WORLD OF SPORTS

  • Συνοδινός Κωνσταντίνος, Κεφαλιανός Γιάννης

Το ChampionsID είναι ένα μοναδικό social/επαγγελματικό εργαλείο μέσω του οποίου όλος ο κόσμος του αθλητικού οικοσυστήματος μπορεί να συστηθεί στον υπόλοιπο αθλητικό πλανήτη. Αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες από όλα τα sports, προπονητές, scouters, managers, agents, αθλητικοί δημοσιογράφοι, αθλητικά σωματεία και οργανισμοί, δημιουργούν την αθλητική/ ψηφιακή τους οντότητα και αλληλεπιδρούν, εξερευνούν ευκαιρίες ή αναζητούν γνώση και δικτύωση.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: L.EM.ON CRASH

  • Μουδιώτης Δημήτριος, Βασιλειάδης Άγγελος

Tο L.EM.ON CRASH (Life Emergency On CRASH) είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης ατυχήματος και ειδοποίησης φορέων έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή, βελτιστοποιημένη για χρήση σε μοτοσυκλέτες, η οποία θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα αισθητήρια όργανα, και συστήματα επικοινωνίας και εντοπισμού (GPS).

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: MERMIX, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

  • Γιωτοπούλου Θωμαή, Καρφή Κωνσταντίνα

Η συγκεκριμένη ιδέα προτείνει ένα καινοτόμο και διασπαστικό μοντέλο υπηρεσιών, με την ονομασία mermix, που έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικής διάθεσης αγροτικών μηχανημάτων. Ρόλος του, η σύνδεση αγροτών με εξειδικευμένα μηχανήματα και τους ενοικιαστές τους, μέσω μίας online εφαρμογής.

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ: PHILANTHROPOLI

  • Τσάλης Στέργιος, Γιαγκλίσης Βαγγέλης, Βάμβουρα Αντωνία

H επιχειρηματική ιδέα σχετίζεται με τη δημιουργία ενός charity portal στη χώρα μας, που έχει ως στόχο να αποτελέσει το μέσο επίλυσης αναγκών τόσο των Μ.Κ.Ο., όσο και των συνανθρώπων μας. Η Philanthropoli είναι η πρώτη φιλανθρωπική «πόλη» του διαδικτύου και η δραστηριότητα της αφορά στην ανάπτυξη μίας ιστοσελίδας-εφαρμογής που φιλοδοξεί να συνδράμει στο κοινωνικό έργο με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις μεθόδους κοινωνικής προσφοράς.

5ο ΒΡΑΒΕΙΟ: WI-WATER – ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ, ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

  • Καραγιάννης Αλέξανδρος, Κομνάκος Δημήτρης, Μανίκας Μάριος

To WI-WATER προορίζεται να αυτοματοποιήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης, μέτρησης κατανάλωσης, τιμολόγησης και ποιότητας υδατικών πόρων, με ενημέρωση τόσο των διαχειριστών δικτύων όσο και τελικών καταναλωτών.
Το σύστημα WI-WATER βασίζεται σε ιδέα που έχει αναπτυχθεί από ομάδα έμπειρων ερευνητών -μηχανικών και η εφαρμογή του σε δίκτυα διανομής και παροχής νερού παρέχει εξελιγμένες δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου, παρακολούθησης και διαχείρισης σε δίκτυα μεταφοράς και παροχής υδροδότησης. «Έξυπνος» ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρέχει συνεχή επιτήρηση των δικτύων μεταφοράς και παροχής νερού και ευφυή έλεγχο που βελτιώνει τις λειτουργίες των δικτύων και τη διαχείρισή τους, καθώς και βέλτιστη χρήση των υδατικών αποθεμάτων.

Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν οι κ.Γρηγόρης Γιοβανόφ (Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Athens Information Technology, ΑΙΤ), κ. Νίκος Μπακάλης (Executive Director, AREMA Energy & Environmental Solutions), κα. Νάγια Σταγκουράκη (Startup Community Specialist, Microsoft Hellas), κ. Κωνσταντίνος Βαΐτσας (Σύμβουλος καινοτομίας και αξιοποίησης τεχνολογίας), και κ. Σπύρος Καπετανάκης (συνιδρυτής του Colab Athens).

Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα (συνολικά 25.00 ευρώ), στέγαση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από κορυφαίους συνεργατικούς χώρους, καθώς και υποτροφίες για εκπαιδευτικά προγράμματα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024