Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 600Kbps η μετάδοση Netflix μέσω κινητής, «όχι» στο σοκ του λογαριασμού

Στα 600Kbps η μετάδοση Netflix μέσω κινητής, «όχι» στο σοκ του λογαριασμού

Το Μάιο αναμένεται να αποκτήσουν οι συνδρομητές της Netflix, της διαδικτυακής υπηρεσίας μετάδοσης ταινιών με streaming, ένα εργαλείο που θα τους επιτρέπει να καθορίσουν πόση κίνηση θα επιτρέψουν να δημιουργεί η υπηρεσία όταν συνδέονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Το Μάιο αναμένεται να αποκτήσουν οι συνδρομητές της Netflix, της διαδικτυακής υπηρεσίας μετάδοσης ταινιών με streaming, ένα εργαλείο που θα τους επιτρέπει να καθορίσουν πόση κίνηση θα επιτρέψουν να δημιουργεί η υπηρεσία όταν συνδέονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Οι υπηρεσίες streaming, ιδιαίτερα ταινιών, είναι οι πλέον απαιτητικές και συχνά προκαλούν ανησυχία για «το σοκ του λογαριασμού» στους χρήστες τους.

Η Netflix ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα εργαλείο «data saver», το οποίο θα επιτρέψει σε όσους δεν έχουν προπληρώσει πρόγραμμα με πολλά ΜΒ -ή, δεν χρειάζονται τόσο υψηλή ανάλυση σε smartphone ή tablet όσο σε μια μεγάλη TV-, να περιορίσουν το bitrate της διαδικτυακής μετάδοσης. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τη μετάδοση περιεχομένου με τεχνολογία ροής από το Netflix ορίστηκε στα 600Kbps, μια εξαιρετικά χαμηλή ρύθμιση σύμφωνα με την σκάλα bitrate της υπηρεσίας.

  • Στα 560Kbps και στα 750Kbps, η ανάλυση περιορίζεται στα 512×384 pixel.

Από την άλλη, όσοι δεν φοβούνται υψηλά πέναλτι από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μετά την κατανάλωση της προπληρωμένης κίνησης data που προκαλούν στο δίκτυό της, θα μπορούν να αυξήσουν το νέο default, σχετικά χαμηλό, bitrate. Η Netflix υποστηρίζει ότι στα 600 kilobit per second, επιτυγχάνει την απαιτούμενη ισορροπία ώστε η εμπειρία του streaming να είναι ικανοποιητική για το χρήστη, χωρίς να τιμωρείται με πρόστιμα για υπερβάλλουσα χρήση data από τα δίκτυα κινητής τηλεφνωίας.

Διαβάστε περισσότερα για το σοκ του λογαριασμού στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024