Μία νεοφυής επιχείρηση ονόματι Flirtey μπορεί να καμαρώνει ότι είναι η πρώτη που πραγματοποίησε εγκεκριμένη από τις Αρχές παράδοση αγαθών στις ΗΠΑ με αυτόνομο drone σε αστικό περιβάλλον.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) είναι αυστηρό και τείνει να γίνει αυστηρότερο, καθώς ο πληθυσμός των συσκευών αυτών αυξάνεται συνεχώς.

Η Flirtey έχει ασχοληθεί με παραδόσεις βιβλίων στην Αυστραλία -από όπου ξεκίνησε- και στη Νέα Ζηλανδία. Διαβλέποντας ότι το μέλλον είναι στην αμερικανική αγορά, συμμετείχε σε δοκιμές υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία των ΗΠΑ (FAA).

Το drone κλήθηκε να παραδώσει στην εξώπορτα ενός ακατοίκητου σπιτιού ένα πακέτο ειδών πρώτης βοήθειας και τροφίμων, σε μια μικρή πόλη στη δυτική Νεβάδα, χωρίς την απομακρυσμένη καθοδήγηση από πιλότο, αλλά αποκλειστικά με χρήση GPS.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χωρίς το εναέριο όχημα να μπλεχτεί στα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος, να χτυπήσει σε κάποιο στύλο ή σε άλλο εμπόδιο του αστικού περιβάλλοντος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο