Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η εντυπωσιακή στιγμή που ένας παγετώνας χάνει κομμάτι του

Η εντυπωσιακή στιγμή που ένας παγετώνας χάνει κομμάτι του

O παγετώνας Περίτο Μορένο είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στον πλανήτη, αλλά και ένα από το πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στην Παταγονία της Αργεντινής. Η στιγμή που χάνει ένα κομμάτι του δεν είναι σπάνια και οι τουρίστες που θα ζήσουν τη στιγμή δηλώνουν τυχεροί. Όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες...

O παγετώνας Περίτο Μορένο είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στον πλανήτη, αλλά και ένα από το πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στην Παταγονία της Αργεντινής.
{{{ map }}}
Η στιγμή που χάνει ένα κομμάτι του δεν είναι σπάνια και οι τουρίστες που θα ζήσουν τη στιγμή είναι τυχεροί. Οι κάμερες και τα κινητά που όλοι έχουν μαζί τους παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά, ενώ το θέμα καλύπτεται και από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.

Πριν από λίγες μέρες, έγινε η επίσημη καταγραφή μιας τέτοιας στιγμής. Το ημερολόγιο έδειξε 10 Μαρτίου 2016 και το γεγονός καταγράφηκε από τους ειδικούς για περαιτέρω μελέτη. Όπως γίνεται κάθε φορά.

Όπως αναφέρεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Εθνικού Πάρκου με τους παγετώνες της Αργεντινής, ο συγκεκριμένος παγετώνας είναι από αυτούς που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να… μεγαλώνουν.

Το «μέτωπο» του παγετώνα που είναι ορατό, είτε με το ειδικό καταμαράν στο οποίο ανεβαίνουν οι τουρίστες, είτε από την «πασαρέλα» (όπως φαίνεται από το βίντεο) είναι περίπου 5χλμ, ενώ υψώνεται πάνω τη στάθμη του νερού κατά 60 μέτρα.

Συνήθως ο εντυπωσιακός Περίτο Μορένο χάνει ένα κομμάτι του κάθε 4 χρόνια. Η προηγούμενη φορά από αυτήν του Μαρτίου του 2016, ήταν στις 2 Μαρτίου 2012 και πριν από αυτήν στις 9 Ιουλίου 2008.

Μια από τις παλαιότερες χρονιές που έχει καταγραφεί αυτό το φαινόμενο ήταν το 1917, πριν από έναν ολόκληρο αιώνα.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024