Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κρυφή αλήθεια για το επίθετο του Ντόναλντ Τραμπ

Η κρυφή αλήθεια για το επίθετο του Ντόναλντ Τραμπ

Παλεύει για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου που ίσως και να τον οδηγήσει στο Λευκό Οίκο. Ωστόσο, ο Τραμπ που έχει στηρίξει όλη του την εκστρατεία στο -επιχειρηματικά «βαρύ σαν ιστορία»- επώνυμο, αρνείται να παραδεχτεί το προφανές: πως αν είχε υιοθετήσει το αυθεντικό επώνυμο των προγόνων του, το Ντρουμπφ, δεν θα είχε το ίδιο «γκελ» στους ψηφοφόρους.

Πως σας ακούγεται ένας υποψήφιος πρόεδρος με το όνομα Ντόναλντ Τραμπ;

Τώρα, πως σας ακούγεται ο ίδιος υποψήφιος με το όνομα Ντόναλντ Ντρουμπφ;

Όχι και τόσο… καλλίφωνο ή πιασάρικο, έτσι δεν είναι;

Μάλλον αυτό σκέφτηκαν τόσο οι παππούδες του Ντόναλντ Τραμπ, όσο και κάποιοι από το επιτελείο του που τρέμουν μήπως και διαρρεύσει η αλήθεια σχετικά με το γενεαλογικό δέντρο και την καταγωγή του 69χρονου επιχειρηματία.

Όπως τονίζει η Γκουέντα Μπλερ, βιογράφος του Τραμπ στο βιβλίο της «The Trumps: Three Generations of Builders and a Presidential Candidate» (Οι Τραμπ: τρεις γενιές οικοδόμων και ένας προεδρικός υποψήφιος»), το αρχικό επώνυμο της οικογένειας Τραμπ ήταν «Ντρουμπφ» και μάλιστα υπάρχουν γενεαλογικά στοιχεία που αναφέρουν το επώνυμο αυτό από τα μέσα κιόλας του 16ου αιώνα, όταν η οικογένεια ζούσε στην πόλη Κάλσταντ της Γερμανίας.

Στην πορεία, το επώνυμο υπέστη μερικές γλωσσικές μεταλλάξεις και όταν τελικά το 1885 ο παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Κάλσταντ σε ηλικία 16 ετών, είχε πλέον υιοθετήσει πλήρως το «Τραμπ».

Οπότε, εκτός από το οξύμωρο γεγονός πως ένας απόγονος Γερμανών μεταναστών καταφέρεται στην προεκλογική του εκστρατεία κατά παντός μετανάστη, η αλήθεια είναι πως με ένα επώνυμο σαν το «Ντραμπφ»… δεν μπορείς να πας πουθενά, σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο, αφού θα αναγκάσεις τους επίδοξους ψηφοφόρους σου να στραμπουλίξουν την γλώσσα τους στην προσπάθεια τους να προφέρουν το όνομα σου.

Αυτό φυσικά το γνωρίζει καλά και ο ίδιος ο Τραμπ, αλλά και το επιτελείο του που φροντίζουν να αποφεύγουν οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την καταγωγή του Τραμπ.

Μάλιστα, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, όταν του τέθηκε το ζήτημα της καταγωγής του, ο Τραμπ έκανε μια απόπειρα να θολώσει τα νερά, λέγοντας πως «είμαι μισός Γερμανός, μισός Σουηδός, τέλος πάντων οι προγονοί μου είναι απ’ όλη την Ευρώπη».

Επίσης, στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Trump, The Art of The Deal», ο ίδιος δεν αναφέρει πουθενά πως οι Τραμπ κατάγονται από το Κάλσταντ της Γερμανίας, αλλά τονίζει πως «είμαι σουηδικής καταγωγής και οι προγονοί μου προέρχονται από το Κάρλσταντ της Σουηδίας»!

Το θέμα του επωνύμου του Τραμπ πήρε διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, όταν το έφερε στο φως η εκπομπή This Week Tonight του παρουσιαστή Τζον Όλιβερ.

Μάλιστα, ο βρετανός παρουσιαστής ξεκίνησε (τρολάροντας προφανώς) μια διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο #MakeDonaldDrumpfAgain, δηλαδή κάτι σαν «δώστε στον Ντόναλντ το παλιό του επώνυμο».

Την περασμένη εβδομάδα, το όνομα «Donald Drumpf» ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής αναζήτηση στο Google.

«Είναι αλήθεια πως το επώνυμο «Ντρουμπφ» είναι πολύ λιγότερο μαγικό όταν το προφέρεις», έσπευσε να επισημάνει σκωπτικά ο Όλιβερ.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο ταιριαστό επώνυμο από το Τραμπ προκειμένου να κάνεις όνομα και καριέρα στις επιχειρήσεις», λέει με τη σειρά της η Μπλερ, καταλήγοντας με νόημα πως «είναι άγνωστο το κατά πόσο ο Ντόναλντ θα είχε την ίδια επιτυχία αν είχε διατηρήσει το αυθεντικό του επώνυμο».

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024