Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιμίλιος Χειλάκης: Χιούμορ είναι να φάω μια σφαλιάρα και να γελάσω εγώ, ο ίδιος

Αιμίλιος Χειλάκης: Χιούμορ είναι να φάω μια σφαλιάρα και να γελάσω εγώ, ο ίδιος

Δείτε τι είπαν οι πρωταγωνιστές στην κάμερα του in.gr Δημοφιλής που τον διακρίνει η τόλμη και η αυτοπεποίθηση αλλά και απαιτητικός. Ο Αιμίλιος Χειλάκης καταπιάνεται με τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου και εκτός από τη σκηνοθεσία που υπογράφει, πρωταγωνιστεί μαζί με τους Αλκη Κούρκουλο και Αθηνά Μαξίμου η οποία με τη σειρά της μας μιλάει για […]

Δείτε τι είπαν οι πρωταγωνιστές στην κάμερα του in.gr

Δημοφιλής που τον διακρίνει η τόλμη και η αυτοπεποίθηση αλλά και απαιτητικός. Ο Αιμίλιος Χειλάκης καταπιάνεται με τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου και εκτός από τη σκηνοθεσία που υπογράφει, πρωταγωνιστεί μαζί με τους Αλκη Κούρκουλο και Αθηνά Μαξίμου η οποία με τη σειρά της μας μιλάει για το ρόλο της καθώς και για τη συνεργασία τους εντός και εκτός σκηνής.

Το έργο «Ταρτούφος ή οι απατεώνες» πατάει στη δεκαπεντασύλλαβη μετάφραση του Δημήτρη Μπλάνα και μεταφέρει την πλοκή στην Αθήνα του 2016 γιατί όπως λέει «Οι άνθρωποι δεν έχουν εποχή είναι άχρονη γιατί ο τρόπος που συμπεριφέρονται, είναι χιλιάδες χρόνια ο ίδιος».

»Ο Μολιέρος δεν κάνει χιούμορ, καταγγέλλει μέσα από την αντιστροφή του τραγικού και αυτό είναι το κωμικό ουσιαστικά» τονίζει ο σκηνοθέτης-ηθοποιός. «Εάν γνώριζε το χιούμορ μας θα είχε πάρα πολλά να μας πει. Γιατί χιούμορ δεν είναι να ρίξω μια σφαλιάρα και να γελάσω. Χιούμορ είναι να φάω μία σφαλιάρα και να γελάσω εγώ, ο ίδιος».

»Ο Ταρτούφος είναι ένας ψευτοθρησκευόμενος ο οποίος πουλάει Θεό για να κερδίσει υλικά αγαθά, αλλά σήμερα ο Ταρτουφισμός έχει να κάνει με τη γενική στάση ζωής μας. Πόσο κρυβόμαστε πίσω από το τρίπτυχο το οποίο εμένα με αφήνει άναυδο ότι ξαναγυρίζει: Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια.
Ο Μολιέρος ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε καταγγείλει αυτό το τρίπτυχο, το οποίο είναι η βάση του δυτικού ανθρώπου. Και όταν λέμε δυτικό άνθρωπο εννοούμε από την αρχαία Ελλάδα και μετά» μεταξύ άλλων επισημαίνει.

Πρόκειται για ένα έργο που η λογοκρισία της εποχής του, εμπόδισε την παρουσίασή του επί πέντε χρόνια. Χρειάστηκε τη στήριξη του Βασιλιά, του Λουδοβίκου XIV, για να γνωρίσει στο τέλος πρωτοφανή επιτυχία, σε βαθμό που το όνομα «Ταρτούφος» να έχει καταχωρηθεί στο επίσημο λεξικό της Γαλλικής Ακαδημίας, ως συνώνυμο της λέξης «απατεώνας».

INFO
Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115, Γκάζι, τηλ. 210-3427426) σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, σκηνοθεσία – διασκευή Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, σκηνικά – κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη και μουσική Λάμπρου Πηγούνη.
Επίσης παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Άγγελος Μπούρας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιώργος Λιάντος, Τσιμάρας Τζανάτος, Φραγκίσκη Μουστάκη.

Συνεντεύξεις: Μαρία Παπουτσή
Λήψεις – Μοντάζ: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024