Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alcatel Plus 10: «Αυτό το tablet που γίνεται laptop θα σας προκαλέσει ζήλια»

Alcatel Plus 10: «Αυτό το tablet που γίνεται laptop θα σας προκαλέσει ζήλια»

H Alcatel θα διαθέσει τον Ιούνιο στην Ευρώπη το Plus 10, ένα τάμπλετ 10 ιντσών με Windows 10 που μετατρέπεται σε 4G/LTE laptop με την προσθήκη ενός ειδικά εξοπλισμένου πληκτρολογίου, με πρόσθετη μπαταρία, που λειτουργεί και ως hotspot για την εξυπηρέτηση έως και 15 χρηστών.

Πρόκειται για την πρώτη συσκευή 2 σε 1 με Windows 10 από την Alcatel, για την οποία δηλώνει υπερήφανη και κάτι παραπάνω: «Το PLUS 10 είναι η πρώτη 2-σε-1 συσκευή της ALCATEL με Windows 10 και είμαστε περήφανοι για τη λειτουργικότητά της», κατά τον Vittorio Di Mauro, γενικό διευθυντή του τμήματος Smart Connectivity της εταιρείας. «Το PLUS 10 έρχεται όπου πηγαίνω –στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμη και στο πάρκο! Είναι ένα διασκεδαστικό προϊόν που πυροδοτεί συζητήσεις (και ζήλια)».

Το ίδιο ενθουσιώδης εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της Microsoft: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την ALCATEL στο οικοσύστημα των Windows και που προσθέτουμε το 2-σε-1 LTE tablet στο πορτφόλιο των Windows συσκευών μας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του PLUS 10 συνδυασμένα με τα Windows 10, παρέχουν την βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της παραγωγικότητας και της ψυχαγωγίας όπου και αν πηγαίνετε», δήλωσε ο Peter Han, Αντιπρόεδρος και Worldwide OEM Marketing, της Microsoft Corp.

  • Διαστάσεις 25,93 x 15,62 εκατοστά, πάχος 8.35 mm
  • Οθόνη 10,1” HD IPS (1280 x 800), Capacitive multi-touch 10 σημείων
  • Windows 10
  • CPU Τετραπύρηνος επεξεργαστής, 1,92 GHz
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Κάμερα 5 Mpixel, μπροστινή κάμερα 2 Mpixel
  • Εσωτερική μνήμη 32GB ROM/2GB RAM και υποδοχή για microSD με χωρητικότητα έως 64 GB
  • Μπαταρία 5830 mAh (Tablet) + 2580mAh (πληκτρολόγιο)
  • Διπλά μπροστινά ηχεία, πληκτρολόγιο LTE (χρησιμοποιείται ως Wi-Fi hotspot για έως 15 χρήστες)

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Plus 10 έχει θύρες (standard) USB, micro USB και micro HDMI.

    Η Alcatel περιγράφει το Plus 10 ως κινητό γραφείο, μέσο διασκέδασης και ως συντροφιά στα ταξίδια:

    • Κινητό γραφείο: Χάρη στο συμβατό του πληκτρολόγιο με σύνδεση 4G/Wi-Fi, το PLUS 10 προσφέρει μια πλήρη εμπειρία mobile desktop. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως laptop για να πληκτρολογείτε κείμενα ή να δημιουργείτε υπολογιστικά φύλλα και σε λειτουργία dock για να προβάλετε παρουσιάσεις ή διαφάνειες. Οι πολλαπλές θύρες του PLUS 10 –που είναι σπάνιες σ’ αυτή την κατηγορία συσκευών- φανερώνουν τη λειτουργικότητά του, καθώς επιτρέπει τις συνδέσεις με σκληρό δίσκο, με ποντίκι, με USB key, με δεύτερη οθόνη κ.ά. Επιπρόσθετα, το PLUS 10 έχει μνήμη 32 GB που μπορεί να αυξηθεί με μια εξωτερική SD κάρτα μνήμης για επιπλέον χώρο για φωτογραφίες, βίντεο, κ.ά.
    • Διασκέδαση: Το PLUS 10 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία dock για την προβολή βίντεο ή ταινιών. Για να το ολοκληρώσουμε, τα διπλά μπροστινά ηχεία με τον εξαιρετικό 3D ήχο, συνοδεύονται από την υψηλής ευκρίνειας (1280 x 800) IPS οθόνη που δίνει στην προβολή ταινιών και το gaming επιπλέον απόλαυση.
    • Συντροφιά στα ταξίδια: Εξαιρετικά βολικό για να το μεταφέρει κανείς, το PLUS 10 είναι μικρό και 40% πιο ελαφρύ από ένα συνηθισμένο laptop. Όταν χρησιμοποιείται σε λειτουργία tablet, χωρίς το πληκτρολόγιο, μεταφέρεται ακόμη πιο εύκολα και γίνεται η ιδανική συντροφιά για ταξίδια ή μετακινήσεις, για περιήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια ή ακόμη και για διάβασμα e-book.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην «ισχυρή μπαταρία», στη δυνατότητα του πληκτρολογίου να λειτουργήσει ως Wi-Fi Hotspot για να δώσει πρόσβαση στο Ίντερνετ σε έως και 15 χρήστες καθώς και στη λειτουργικότητα της κάμερας.

    Το PLUS 10 διαθέτει διπλή μπαταρία. Το tablet και το 4G LTE πληκτρολόγιο παρέχουν συνολικά 8410 mAh, «που διαρκεί για 8 ώρες δουλειάς ή παιχνιδιού». Το μοναδικό, 4G LTE cat 4 (150Mbps) πληκτρολόγιο δουλεύει διπλά για να λειτουργεί ως Wi-Fi hotspot για παραπάνω από 15 χρήστες.

    Το PLUS 10 διαθέτει κάμερα πίσω και μπροστά με φλας μπρoστά, χρήσιμο στις βιντεοκλήσεις και στις λήψεις selfie.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

    Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024