Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απομνημονεύματα καναδού κατά συρροή δολοφόνου απέσυρε το Amazon

Απομνημονεύματα καναδού κατά συρροή δολοφόνου απέσυρε το Amazon

Στο Amazon έφτασαν τα απομνημονεύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου, του καναδού Ρόμπερτ Πίκτον, που καταδικάστηκε το 2007 για τη δολοφονία έξι γυναικών. Γρήγορα όμως κόπηκε το νήμα της ζωής του βιβλίου, αφού λίγες ώρες αφότου ανέβηκε στην ιστοσελίδα, αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις και σχόλια συγγενών των θυμάτων.

Στο Amazon έφτασαν τα απομνημονεύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου, του καναδού Ρόμπερτ Πίκτον, που καταδικάστηκε το 2007 για τη δολοφονία έξι γυναικών. Γρήγορα όμως κόπηκε το νήμα της ζωής του βιβλίου, αφού λίγες ώρες αφότου ανέβηκε στην ιστοσελίδα, αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις και σχόλια συγγενών των θυμάτων.

Το βιβλίο που τιτλοφορείται Pickton: In His Own Words (Ο Πίκτον με τα δικά του λόγια) βγήκε λαθραία έξω από τη φυλακή με τη βοήθεια ενός έγκλειστου φίλου του Πίκτον. Εκδόθηκε στις 29 Ιανουαρίου από την Outskirts Press, εταιρεία που έχει την έδρα της στο Κολοράντο.

Μέσα σε 144 σελίδες ο δολοφόνος προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του επικαλούμενος την Αγία Γραφή και χρησιμοποιώντας αντίγραφα από συνομιλίες που είχε με την αστυνομία. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες αντιδράσεις.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων του Πίκτον ζήτησαν από το κοινό να μη διαβάσει το βιβλίο του, ενώ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι υπέγραψαν επιστολή με την οποία απηύθυναν έκκληση προς το Amazon για να αποσυρθεί το Pickton: In His Own Words.

Σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος Outskirts Press ανέφερε: «Πολιτική της εταιρείας είναι να μην συνεργάζεται και να μην κυκλοφορεί έργα έγκλειστων στη φυλακή».

To βιβλίο όμως του Πίκτον εκδόθηκε με ψεύτικη ταυτότητα. Ως συγγραφέας του βιβλίου δεν εμφανιζόταν ο ίδιος αλλά ο Μαίκλ Τσάιλντρες από την Καλιφόρνια.

Mιλώντας στην καναδική εφημερίδα National Post, ο Τσάιλντρες εμφανίστηκε μετανιωμένος για την κίνησή του αυτή. «Εάν μου ζητούσαν να το ξανακάνω, θα αρνιόμουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως έλαβε μέσω email τα κείμενα χωρίς αρχικά να γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι ο Πίκτον.

Στην πορεία όμως ενημερώθηκε για εκείνον μέσα από διαδικτυακή έρευνα που έκανε. Όπως ανέφερε, «έπεσε» πάνω σε ανατριχιαστικά στοιχεία, αλλά έβαλε την υπογραφή του στο βιβλίο για να ικανοποιήσει έναν φίλο του ο οποίος γνώρισε τον Πίκτον στη φυλακή.

Ο φυλακισμένος φίλος του Τσάιλντρες τού έστειλε φωτοαντίγραφα των γραπτών του Πίκτον, τα οποία μετά από ένα χρόνο εκδόθηκαν μέσα από μια διαδικασία που κόστισε 1.300 λίρες. Ο Πίκτον παραιτήθηκε από τα εκδοτικά του δικαιώματα όταν παρέδωσε το βιβλίο, ενώ ζήτησε το 10% των εσόδων να διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

O Tσάιλντρες αποκάλυψε πως υπήρχαν σκέψεις για να μεταφραστεί το βιβλίο σε γαλλικά και ισπανικά. «Δεν πίστευα πως το βιβλίο θα προκαλούσε σάλο», σημείωσε.

Ο Πίκτον, ιδιοκτήτης φάρμας με χοιροστάσια, είχε καταδικαστεί το 2007 για τη δολοφονία έξι γυναικών, του είχαν όμως επιρριφθεί κατηγορίες που αφορούσαν 20 θανάτους.

Οι γυναίκες που αφάνισε βρίσκονταν στη λίστα με τα περίπου 70 θύματα που εξαφανίστηκαν στο Βανκούβερ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι το 2001. Ο Πίκτον συνελήφθη το 2002, και σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή είχε ομολογήσει 49 φόνους σε μυστικό αστυνομικό που παρίστανε τον φίλο μέσα στη φυλακή. Είχε πει, μάλιστα, πως επιθυμούσε να σκοτώσει 50 άτομα και μετά από ένα διάλειμμα να βάλει τέλος στη ζωή άλλων 25 ανθρώπων.

Έρευνες, που φιλοδοξούν να ρίξουν φως στην υπόθεση της λαθραίας μεταφοράς των χειρόγραφων του Πίκτον έξω από τη φυλακή, διεξάγονται σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά.

«Δεν είναι σωστό ένας άνθρωπος που έχει προκαλέσει τόσο πόνο σε τόσους ανθρώπους να μπορεί να επωφελείται από τη συμπεριφορά του», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίας Ασφάλειας της Βρετανικής Κολομβίας.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024