Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα «Gmail-οποιήσετε» το λογαριασμό Yahoo Mail, Hotmail και Outlook

Πώς θα «Gmail-οποιήσετε» το λογαριασμό Yahoo Mail, Hotmail και Outlook

Εάν θέλετε την αυτοματοποιημένη οργάνωση των e-mail σας σε χρήσιμα και άχρηστα, Κύρια, Κοινωνικά και Προσφορές και τις αυξημένες δυνατότητες αναζήτησης του Gmail, τότε Gmail-οποιήστε τους λογαριασμούς σας σε Yahoo, Hotmail και Outlook.com, συνιστά η Google.

Εάν θέλετε την αυτοματοποιημένη οργάνωση των e-mail σας σε χρήσιμα και άχρηστα -δηλαδή το antispam-, σε Κύρια, Κοινωνικά και Προσφορές και τις αυξημένες δυνατότητες σύνθετης αναζήτησης του Gmail, τότε Gmail-οποιήστε τους λογαριασμούς σας σε Yahoo, Hotmail και Outlook.com, συνιστά η Google. Την ίδια στιγμή, η Microsoft βγάζει την ταμπέλα «Preview» απο τη δική της υπηρεσία e-mail, το Outlook.com.

H εταιρεία προτείνει σε χρήστες που δεν θέλουν να αλλάξουν τη διεύθυνση e-mail με την οποία έχουν συνδέσει το όνομά τους, να συνδέσουν το λογαριασμό τους σε μια από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες με έναν, νέο ή προϋπάρχοντα, λογαριασμό στη δική της υπηρεσία e-mail για να έχουν τη λειτουργικότητα του Gmail. Η πρόταση αφορά τους κατόχους smartphone ή tablet με Android 4.4 ή νεότερη έκδοση, με το Gmail app, αν και τα μηνύματα στους συνδεδεμένους λογαριασμούς εμφανίζονται και στο mail.google.com.

Πώς γίνεται το Gmailify:

  • Οι χρήστες καλούνται να ανοίξουν το Gmail app, να μεταβούν στο Μενού και στις Ρυθμίσεις, όπου επιλέγουν το λογαριασμό που θέλουν να κάνουν «Gmailify». Μετά την επέμβαση αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τα e-mail τους από τον Gmailοποιημένο 🙂 λογαριασμό όχι μόνο στο Gmail Android app, αλλά και από το mail.google.com. Ο χρήστης μπορεί να αποσυνδέσει τον αιρετικό λογαριασμό από το λογαριασμό Gmail, επιλέγοντας εάν θα διατηρήσει ή θα διαγράψει τα e-mail που έχουν ήδη περάσει. Ακόμα και εάν διαγραφούν αργότερα, δεν θα μεταφερθεί η ενέργεια αυτή στον λογαριασμό που έγινε ήδη Unlink.



Σύμφωνα με την Google, Τα e-mail που ήρθαν στο Yahoo Mail, το Hotmail ή το Outlook και τα έχετε διαβάσει στο συνδεδεμένο λογαριασμό Gmail θα εμφανίζονται ως αναγνωσμένα και όταν μεταβείτε απευθείας στο λογαριασμό αυτό. Ομοίως, όταν τα διαγράψετε, θα διαγράφονται από παντού, όταν τα αρχειοθετείτε θα μετατίθενται σε έναν φάκελο με το όνομα Archive και στον πάροχο του e-mail. Όσα μηνύματα οργανώνονται με ετικέτες, θα εμφανίζονται σε φακέλους με το όνομα της ετικέτας.

Τέλος, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποια διεύθυνση θα εμφανίζεται όταν απαντά σε μηνύματα που στάλθηκαν στον άλλο λογαριασμό, το κάνει όμως από το λογαριασμό Gmail (π.χ. όταν απαντάτε σε e-mail που στάλθηκαν στη διεύθυνσή σας στο Yahoo Mail ή στο Outllook, ίσως να μην θέλετε να εμφανίζεται ότι απαντήσατε από το e-mail σας στο Gmail).

  • Σκεφτήκατε ότι… Με την κίνηση αυτή, η Google συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα, τα οποία υπόκεινται σε επεξεργασία. Το 2013, η Microsoft είχε οργανώσει καμπάνια με την οποία προέτρεπε τους χρήστες να φύγουν από το Gmail «που διαβάζει τα mail σας», και ελάτε στο Outlook.com που δεν το κάνει. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Gmail, ή στέλνετε mail σε κάποιον που το χρησιμοποιεί, η Google σκανάρει το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας για να εξάγει λέξεις-κλειδιά με βάση τις οποίες θα σας σερβίρει διαφημίσεις. «Η Microsoft δεν το κάνει αυτό», έλεγε η εταιρεία.
Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024