Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμο το Outlook.com, δείτε τι φέρνει η υπηρεσία e-mail της Microsoft

Έτοιμο το Outlook.com, δείτε τι φέρνει η υπηρεσία e-mail της Microsoft

H Microsoft αφαιρεί την ετικέτα "Preview" από το Outlook.com, τονίζοντας πως η διαδικτυακή υπηρεσία e-mail είναι ασφαλής και αξιόπιστη, αφού παρέχεται σε όλους, αναπτύχθηκε όμως για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και σχολείων ανά τον κόσμο. «Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να λάβετε την αναβαθμισμένη έκδοση, όλες οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα σας θα μεταφερθούν αυτόματα», διαμηνύει η εταιρεία στους χρήστες του Outlook.com.

H Microsoft αφαιρεί την ετικέτα «Preview» από το Outlook.com, τονίζοντας πως η διαδικτυακή υπηρεσία e-mail είναι ασφαλής και αξιόπιστη -παρέχεται η ίδια έκδοση σε όλους, αν και αναπτύχθηκε για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και σχολείων ανά τον κόσμο.

«Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να λάβετε την αναβαθμισμένη έκδοση, όλες οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα σας θα μεταφερθούν αυτόματα», διαμηνύει η εταιρεία στους χρήστες του Outlook.com.

Την ίδια στιγμή, η Google καλεί τους κατόχους λογαριασμού στο Outlook.com (στο Yahoo Mail και το Hotmail) να… Gmail-οποιήσουν το λογαριασμό τους, διατηρώντας τη διεύθυνσή τους.

Η λειτουργικότητα που θα προσθέσει αυτή η αναβάθμιση -που ξεκινά από τη Βόρεια Αμερική και θα είναι σταδιακή και αυτοματοποιημένη- είναι η δυνατότητα να προστίθενται αυτόματα στο ημερολόγιο οι επιβεβαιώσεις κρατήσεων αεροπορικών πτήσεων που αποστέλλονται από τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες με e-mail. Επίσης, ο χρήστης θα ειδοποιείται αυτόματα τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση, από το Outlook.com. Τα Events from Email δεν θα περιοριστούν στις αυτόματες υπενθυμίσεις για ταξίδια, αλλά θα επεκταθούν καθώς αυξάνονται οι διαδικτυακές υπηρεσίες που μπορούν να τις αξιοποιήσουν.

  • Για να βρείτε προγραμματισμένης εκδηλώσεις που προστέθηκαν στο Ημερολόγιό σας αυτόματα από το Outlook.com, καθώς λάβατε σχετικό e-mail («Events from email«), επιλέξτε το εικονίδιο των Ρυθμίσεων, επιλέξτε Options και μετά Calendar (Ημερολόγιο). Η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη εκ προοιμίου, μπορείτε όμως να τη θέσετε στο Off.

To Outlook.com, πλέον στην ολοκληρωμένη του έκδοση, θα επιχειρεί να μαντέψει με ποιον θέλετε να επικοινωνήσετε, με βάση τη συχνότητα ανταλλαγής e-mail με κάθε άτομο στον κατάλογό σας.

  • Τοποθετώντας τον κέρσορα στο πεδίο των παραληπτών (To: και Cc:), ο χρήστης βλέπει μια λίστα ταξινομημένη με βάση την πιθανότητα επικοινωνίας κάθε επαφής στον κατάλογο.
  • Τα ονόματα των ανθρώπων στον τηλεφωνικό κατάλογο θα θεωρούνται προτάσεις ορθογραφίας στο σώμα του κειμένου, όταν εντοπίζεται παρόμοια αναφορά.
  • Όταν ο χρήστης συνηθίζει να στέλνει το ίδιο μήνυμα στην ίδια ομάδα ανθρώπων και κάποια φορά παραλείψει κάποιον από την ομάδα, το Outlook.com θα του προτείνει να τον συμπεριλάβει.
  • Το νέο Outlook.com επιτρέπει επίσης τις πληρωμές μέσω PayPal, κι αυτή είναι μία μόνο από τις πρόσθετες λειτουργίες που διεκπεραιώνονται χωρίς να βγει κανείς από το tab της υπηρεσίας στον browser. Ανάλογα plugin θα διαθέσουν από το Office Store και άλλοι συνεργάτες της εταιρείας, όπως η υπηρεσία εύρεσης ταξί Uber, κρατήσεων σε εστιατόρια Yelp κ.ά. Μπορείτε τα διαθέσιμα πρόσθετα από το Office Store στη διεύθυνση

https://store.office.com/search.aspx?productgroup=Outlook&ui=el-GR&rs=el-GR&ad=GR. Η Microsoft επισημαίνει ότι τα πρώτα plugin που απευθύνονται σε χρήστες στη Βόρεια Αμερική θα είναι στα ράφια του «τις προσεχείς εβδομάδες», και θα ακολουθήσουν κι άλλα για τον υπόλοιπο κόσμο.

  • Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που προστίθεται στο Outlook.com είναι η δυνατότητα προεπισκόπησης (preview) βίντεο στο σώμα του μηνύματος.
  • Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει εικόνες με κίνηση, υπό μορφή ενσωματωμένων αρχείων .gif στα e-mail του, από την πλούσια συλλογή GIFFY.
  • H Microsoft προσθέτει επίσης τη λειτουργικότητα του Skype στο Outlook.com -με δυνατότητα προγραμματισμού κλήσης Skype από την υπηρεσία.
  • Στο σώμα ενός μηνύματος με πολλαπλούς παραλήπτες μπορεί επίσης να γίνεται χρήση της ετικέτας @Mentions, με την οποία μπορεί εύκολα κάθε ένας από αυτούς να καταλάβει τι απευθύνεται ιδιαίτερα σε εκείνον.
  • Στο e-mail μπορούν να προστεθούν φωτογραφίες, η οποία μπορούν να υποστούν επεξεργασία στο Outlook.com

Περισσότερα για το Outlook.com δημοσιεύονται στη διεύθυνση
https://blogs.office.com/2016/02/17/outlook-com-out-of-preview-and-better-than-ever/

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024