Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζευγάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συναντιέται μετά από 71 χρόνια

Ζευγάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συναντιέται μετά από 71 χρόνια

Ο 22χρονος σμερικανός στρατιώτης Νόργουντ Τόμας συνάντησε την 17χρονη Τζόις Μόρις στο Λονδίνο το 1945. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, ωστόσο μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου χάθηκαν. Σχεδόν 71 χρόνια μετά όμως, οι συγκυρίες της ζωής τούς έφεραν ξανά κοντά.

Πριν από 71 και κάτι χρόνια ο Νόργουντ Τόμας ήταν ένας νεαρός Αμερικανός αλεξιπτωτιστής που είχε σταλεί στην Ευρώπη προκειμένου να συμμετέχει μαζί με χιλιάδες άλλους στην Απόβαση στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944.

Ενόσω η στρατιωτική μονάδα του Τόμας βρισκόταν στο Λονδίνο, ο 22χρονος σε μια άδεια του συνάντησε την 17χρονη Τζόις Μόρις. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και πέρασαν κάποιο καιρό μαζί.

Κατόπιν, ο Νόργουντ έφυγε για την Γαλλία, ο πόλεμος τελείωσε και ο Αμερικανός επέστρεψε στο σπίτι του στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Από εκεί, έστελνε γράμματα στην Τζόις να ταξιδέψει στην Αμερική για να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί.

Ωστόσο, η νεαρή Αγγλίδα παρεξήγησε τα γραφόμενα του και καθώς πίστεψε πως εκείνος υπονοούσε πως είχε βρει άλλη κοπέλα, σταμάτησε να του γράφει.

Απογοητευμένος και ο Νόργουντ με τη σειρά του, έκοψε κι αυτός την επικοινωνία.

Εκείνος παντρεύτηκε την γυναίκα του, η οποία ωστόσο πέθανε το 2001, ενώ εκείνη έναν Αυστραλό με τον οποίο όμως πήρε διαζύγιο μετά από τριάντα χρόνια γάμου.

Και σχεδόν 72 χρόνια μετά, οι συγκυρίες της ζωής τους έφεραν ξανά κοντά.

Πέρσι, η 88χρονη πλέον Τζόις ζήτησε από τα εγγόνια της να ψάξουν και να βρουν τον 93χρονο Νόργουντ. Και πράγματι, τον βρήκαν σε ένα άρθρο σχετικά με βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Κατάφεραν να επικοινωνήσουν μέσω Skype, όπου συγκινημένοι αντίκρισαν ο ένας τον άλλον μετά από επτά δεκαετίες.

Πριν μερικές ημέρες μάλιστα, ο Νόργουντ πήρε το αεροπλάνο και πέταξε μέχρι την Αδελαϊδα της Αυστραλίας, όπου ζει η παλιά του αγάπη.

«Είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί σε αυτή την ηλικία», ψέλλισε με συγκίνηση ο Νόργουντ μιλώντας πριν λίγα 24ωρα στην αυστραλιανή τηλεόραση.

Όπως επεσήμανε η Τζόις, θέλουν να περάσουν μαζί όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και το υπόλοιπο της ζωής τους.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024