Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζόνι Κας αποκτά τη δική του ταραντούλα

Ο Τζόνι Κας αποκτά τη δική του ταραντούλα

Ομάδα ειδικών αναγνώρισε 14 νέα είδη ταραντούλας και σε ένα από αυτά έδωσε το όνομα του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας.

Ομάδα ειδικών αναγνώρισε 14 νέα είδη ταραντούλας και σε ένα από αυτά έδωσε το όνομα του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας.

Η ταραντούλα είναι η διασημότερη οικογένεια αραχνών. Το μέγεθος, τα χρώματα και ο τρόπος που κινείται έχουν κάνει την ταραντούλα να γίνει πρωταγωνίστρια σε πολλά βιβλία και κινηματογραφικές ταινίες. Μέχρι σήμερα είχαν αναγνωριστεί 55 είδη ταραντούλας. Ομάδα ειδικών για διάστημα δέκα ετών συγκέντρωνε ταραντούλες των νοτιοδυτικών περιοχών της αμερικανικής ηπείρου και πραγματοποιούσε γενετικές αναλύσεις σε αυτές. Η ανάλυση περίπου τριών χιλιάδων ταραντούλων αποκάλυψε 14 νέα είδη αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 69.

Ένα από αυτά τα είδη εντοπίστηκε σε μια περιοχή κοντά στην φυλακή Φόλσομ στην Καλιφόρνια και διαθέτει έντονο μαύρο χρώμα. Τα μαύρα χρώματα της και η περιοχή που εντοπίστηκε οδήγησε τους ερευνητές στην απόφαση να της δώσουν το όνομα Aphonopelma johnnycashi προς τιμήν του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας. Ο Κας φορούσε πάντοτε μαύρα ρούχα και μια από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του ήταν το «Folsom Prison Blues» το οποίο λίγα χρόνια μετά τραγούδησε μέσα στη φυλακή στους κρατούμενους σε μια παράσταση που ηχογραφήθηκε και αποτέλεσε έναν από τους δίσκους σταθμούς στην καριέρα του.

Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024