Τα ευτράπελα δεν έλειψαν από την εσωκομματική διαδικασία στην Αϊόβα των ΗΠΑ για τα χρίσματα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών: Στο στρατόπεδο της Χίλαρι, την παράσταση έκλεψε ένας νεαρός που, πίσω από την υποψήφια, έκανε γκριμάτσες με αυτοκόλλητα κολλημένα στα μάγουλά του.

Αποδείχθηκε επίσης ότι τα χρήματα -μέχρι και τα νομίσματα- μισούν τον «αριστερό Σάντερς»…

Στους Δημοκρατικούς, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς ήρθαν ουσιαστικά ισόπαλοι και φαίνεται ότι θα μοιραστούν τις ψήφους της πολιτείας στη μακρά διαδρομή για το ποιος από τους δύο θα πάρει το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Το κόμμα όμως είχε έναν καθαρό νικητή: Τον νεαρό που είχε σταθεί πίσω από την Χίλαρι στην πρώτη της εμφάνιση μετά το αποτέλεσμα, με δύο τεράστια αυτοκόλλητα σε κάθε μάγουλο και μορφασμούς που -αναμφίβολα- προορίζονταν συνειδητά για τις κάμερες και… την Ιστορία.

Το αγόρι δεν πέρασε απαρατήρητο: Σχεδόν αμέσως, το Twitter επικεντρώθηκε στον μεγαλύτερο φαν της Χίλαρι, με το hastag #stickerkid.

Παράλληλα, σε ορισμένα τμήματα η μάχη Κλίντον και Σάντερς ήταν τόσο αμφίρροπη που οι επακόλουθες αμφισβητήσεις ψήφων οδήγησαν στην έσχατη λύση -τα «κορώνα γράμματα».

Σε τουλάχιστον δύο τμήματα -πέντε κατά άλλες αναφορές- η εφορευτική επιτροπή κατέφευγε στην θεά Τύχη, η οποία μίλησε μέσω νομίσματος. Σε όλες τις περιπτώσεις, νίκησε η Χίλαρι Κλίντον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ