Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το Δωμάτιο»: Κερδίστε το βιβλίο όπου βασίστηκε η ομότιτλη ταινία

«Το Δωμάτιο»: Κερδίστε το βιβλίο όπου βασίστηκε η ομότιτλη ταινία

2008. H Αυστρία παγώνει στο άκουσμα της σοκαριστικής ιστορίας εγκλεισμού και σεξουαλικής κακοποίησης της Ελίζαμπεθ Φριτσλ από τον πατέρα της, Γιόζεφ Φριτσλ. Έπειτα από δύο χρόνια η Έμα Ντόναχιου κυκλοφορεί Το Δωμάτιο, το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο βασίζεται στην υπόθεση Φριτσλ και στη φαντασία της ταλαντούχας συγγραφέως. Το Δωμάτιο κατακτά αμέσως την πρώτη θέση […]

2008. H Αυστρία παγώνει στο άκουσμα της σοκαριστικής ιστορίας εγκλεισμού και σεξουαλικής κακοποίησης της Ελίζαμπεθ Φριτσλ από τον πατέρα της, Γιόζεφ Φριτσλ. Έπειτα από δύο χρόνια η Έμα Ντόναχιου κυκλοφορεί Το Δωμάτιο, το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο βασίζεται στην υπόθεση Φριτσλ και στη φαντασία της ταλαντούχας συγγραφέως.

Το Δωμάτιο κατακτά αμέσως την πρώτη θέση στη λίστα των New York Times Best Sellers και αρχίζει να λαμβάνει θερμές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Το μυθιστόρημα έχει τιμηθεί με το Bραβείο Rogers Writers’ Trust και ήταν στη βραχεία λίστα του Βραβείου Booker το 2010.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «To Δωμάτιο». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Πέντε χρόνια μετά την επιτυχία του βιβλίου, η ζοφερή ιστορία μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τα βραβεία Oscar να αποτελούν τον τελικό στόχο.

Η ομότιτλη ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου. Επόμενη στάση τα βραβεία Oscar, στα οποία έχει συνολικά 4 υποψηφιότητες (Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου).

Ο Λένι Αμπράχαμσον, ο οποίος το 2014 ξεχώρισε για την ταινία Frank, έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας. Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει η συγγραφέας του βιβλίου, Έμα Ντόναχιου. Το καστ της ταινίας απαρτίζουν: η Μπρι Λάρσον, ο Γουίλιαμ Μέισι, ενώ τον ρόλο του μικρού Τζακ ενσαρκώνει ο Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο – Διαβάστε ένα απόσπασμα

Για τον πεντάχρονο Τζακ το Δωμάτιο είναι ο κόσμος.

Εκεί γεννήθηκε, εκεί τρώει, εκεί κοιμάται, εκεί παίζει και μαθαίνει μαζί με τη Μαμά του. Γι’ αυτόν, το Δωμάτιο κρύβει αμέτρητα θαύματα, πλούσια και ανεξάντλητη τροφή για τη φαντασία του: ο Αυγοφίδης στο Κάτω Από το Κρεβάτι, φτιαγμένος από τσόφλια αυγών, ο φανταστικός κόσμος της Τηλεόρασης, η παρηγορητική ζεστασιά της Ντουλάπας, κάτω από τα κρεμασμένα ρούχα, εκεί όπου η Μαμά τον ασφαλίζει τα βράδια, για την περίπτωση που ο ΣαταΝίκ τούς επισκεφθεί.

Το Δωμάτιο είναι σπίτι για τον Τζακ, για τη Μαμά όμως δεν είναι παρά η φυλακή όπου είναι κλεισμένη από τα δεκαεννιά της – εφτά χρόνια τώρα. Με οδηγό την αδιαπραγμάτευτη αγάπη της για το γιο της, η Μαμά έχει δημιουργήσει για χάρη του μια ολόκληρη ζωή σ’ ένα χώρο μόλις έντεκα τετραγωνικών. Όσο όμως μεγαλώνει η λαχτάρα του Τζακ να γνωρίσει τον κόσμο του, τόσο γιγαντώνεται και η απελπισία της Μαμάς.

Το Δωμάτιο είναι η ιστορία της ακαταδάμαστης αγάπης που ανθεί κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες. του ακριβού σαν διαμάντι δεσμού ανάμεσα σε μητέρα και παιδί. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, εξυψωτικό και συνάμα σοκαριστικό μυθιστόρημα, μια ιστορία βαθιά ανθρώπινη και αβάσταχτα συγκινητική. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Φεβρουαρίου από τη Spentzos Film.

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός: Εμ. Μπενάκη 13, Αθήνα (καθημερινά 9.00-16.00 και Σάββατο 09.00-13.00).
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 9/02/2016.
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024