Ο δυτικός κόσμος μπορεί να θεωρούσε σχεδόν δεδομένο ήδη από την Ύστερη Αρχαιότητα πως η Γη είναι σφαιρική (το αν γύριζε γύρω από τον Ήλιο είναι άλλο θέμα), όμως ακόμη δεν έχει… πειστεί ο αμερικανός ράπερ BoB.

Με την αυτοπεποίθηση του «πεφωτισμένου», σε αντίθεση τους υπόλοιπους παραπλημένους, έχει αρχίσει… εκστρατεία στο Twitter βομβαρδίζοντας με τις «αποδείξεις» πως η Γη είναι επίπεδη -προκαλώντας το ενδιαφέρον ΜΜΕ ανά την υφήλιο.

Το αν αυτός ήταν κι ο αρχικός στόχος του δεν είναι εύκολο να φανεί εκ πρώτης όψεως: Στη θέρμη με την οποία διαδίδει την «αλήθεια» της επίπεδης Γης βρίσκονται όλα τα συμπτώματα του προσήλυτου σε μία πεποίθηση που, όσο εξωφρενικά γελοία κι αν είναι, αρκεί να διαφέρει από την «συμβατική».

Ο βρετανικός Guardian ή το γερμανικό Spiegel είναι μόνο μερικά από τα διεθνή ΜΜΕ που αφοσιώνουν εκτενή κομμάτια για τον ράπερ, εντυπωσιασμένα από την παθιασμένη υποστήριξη της ιδέας της επίπεδης Γης.

Το όχημά του είναι το Twitter, και στο λογαριασμό του ο BoB έχει αναρτήσει πληθώρα «στοιχείων» που υποτίθεται ότι διαψεύδουν την «θεωρία» της σφαιρικής Γης. Βασικά, τα επιχειρήματα είναι μόνο δύο ειδών: «Ο ορίζοντας που βλέπω είναι ίσιος» (ελάχιστες φορές η «απόδειξη» πασπαλίζεται με επιστημονικοφανή σχεδιαγράμματα ή με παράθεση αριθμών και υπολογισμών που βασικά δεν αποδεικνύουν τίποτε) είναι η πρώτη ομάδα, «οι επιστήμονες που διέδωσαν την ιδέα της σφαιρικής Γης ήταν μασόνοι» είναι η δεύτερη ομάδα.

Και φυσικά, κάθε φορά η επωδός του είναι: «Ούτε εγώ το πίστευα, αλλά ερευνήστε το μόνοι σας και δείτε αν έχω δίκιο». Εννοείται επίσης ότι «αντιμετωπίζω τους μεγαλύτερους ψεύτες στην ιστορία, έχετε εξαπατηθεί οικτρά», «θέλουν να είμαι ένας απλός ράπερ που δεν αμφισβητεί ό,τι του σερβίρουν» -χωρίς βεβαίως να λείπουν οι αναφορές για τα «πρόβατα που πιστεύουν ότι η Γη είναι σφαιρική».

Ιδού τα πιο ενδεικτικά tweets του 28χρονου ράπερ:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ