Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλοφορεί ένας κατά συρροή δολοφόνος στο Μάντσεστερ;

Κυκλοφορεί ένας κατά συρροή δολοφόνος στο Μάντσεστερ;

Τα τελευταία επτά χρόνια έχουν ανακαλυφθεί 85 πτώματα σε διάφορα σημεία του βυθού των καναλιών που διατρέχουν το Μάντσεστερ. Κι ένας καθηγητής πανεπιστημίου υποστηρίζει πως αυτό δεν γίνεται να είναι τυχαίο, άρα ένας κατά συρροή δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της πόλης.

Συναγερμός έχει σημάνει τους τελευταίους μήνες στη βρετανική πόλη μετά τη δήλωση ενός καθηγητή πανεπιστημίου πως ένας κατά συρροή δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της πόλης.

Ο Κρεγκ Τζάκσον, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, υποστηρίζει πως ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν βρεθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια μέσα στα αναρίθμητα κανάλια του Μάντσεστερ είναι τέτοιος που είναι σχεδόν απίθανο όλες οι περιπτώσεις να οφείλονται σε αυτοκτονίες ή ατυχήματα.

Κι η αλήθεια είναι πως τα 85 πτώματα –στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντρών- που έχουν βρεθεί από το 2008 μέχρι σήμερα στο βυθό των καναλιών της πόλης είναι… ύποπτα μεγάλος.

«Τα ποτάμια δεν είναι δημοφιλή σημεία αυτοκτονίας, κυρίως για άνδρες. Ωστόσο αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για όσους θέλουν να ξεφορτωθούν ένα πτώμα. Και το νερό εξαφανίζει κάθε ίχνος γενετικού υλικού» δήλωσε ο καθηγητής σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Η θεωρία του Τζάκσον έχει προκαλέσει συζητήσεις στη Βρετανία, με την κοινή γνώμη να έχει ήδη «βαφτίσει» τον υποτιθέμενο κατά συρροή δολοφόνο ως «The Pusher» («Σπρώχτης», επειδή θεωρούν πως σπρώχνει τα θύματα του να πέσουν στα κανάλια)

«Ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός των θυμάτων, αλλά και το μέρος όπου βρέθηκαν τα πτώματα τους, αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη πως μιλάμε για μια σειρά παράνομων πράξεων», τονίζει ο Τζάκσον.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν βρεθεί νεκροί μέσα στους βυθούς των καναλιών συγκαταλέγονται και πολλοί νέοι, όπως ο 21χρονος γυμναστής Νέιθαν Τόμλινσον που εξαφανίστηκε μετά από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, ο 20χρονος φοιτητής Γκουρντίπ Χαγέρ που δεν έδωσε σημεία ζωής επίσης μετά από ένα πάρτι, ο 22χρονος Κρις Μπράχνεϊ που οι φίλοι του τον έχασαν από τα μάτια τους μετά από μια συναυλία του συγκροτήματος Stone Roses, ο 18χρονος Σουβίκ Παλ που δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του από το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι του 2013 και ο 21χρονος Ντέιβιντ Πλάνκετ που οι γονείς του τον αναζήτησαν ματαίως μετά από ένα μουσικό event στο Τράφορντ Παρκ.

Στο πλευρό του καθηγητή Τζάκσον συντάσσεται κι ένας βρετανός συγγραφέας κι ερευνητής κατά συρροή δολοφόνων: ο 51χρονος Τόμας Σέρινταν συμφωνεί πως όντως υπάρχει κάτι ύποπτο σε όλη αυτή την ιστορια.

«Είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει ένας δολοφόνος που λυμαίνεται τους δρόμους γύρω από τα κανάλια του Μάντσεστερ», επισημαίνει ο Σέρινταν, προσθέτοντας πως «όταν επισκέφτηκα την πόλη, ένα βράδυ ένιωσα να με ακολουθεί ένας ψηλός άντρας με κουκούλα».

Η τοπική αστυνομία πάντως αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη του «Pusher», με εκπροσώπους της να λένε ότι κάθε περίπτωση από τις 85 εξετάστηκε εξονυχιστικά και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι που να υποστηρίζει αυτή την εκδοχή.

«Πολλοί από τους νεκρούς άφησαν σημειώματα αυτοκτονίας πίσω τους, ενώ έχουμε και πολλές περιπτώσεις όπου τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι που πνίγηκαν πέφτοντας μεθυσμένοι σε κάποιο από τα κανάλια», σημειώνει ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Πιτ Μαρς.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει έστω κάποιους από τους θανάτους αυτούς», καταλήγει.

«Αν όντως υπάρχει ένας ανθρώπους που σπρώχνει ανθρώπους μέσα στα κανάλια, πως είναι δυνατόν αυτός ο δολοφόνος να γνωρίζει πως όντως θα πνίγουνε και δεν θα επιζήσουν για να καταγγείλουν κατόπιν την πράξη του; Και είναι δυνατόν όλα τα θύματα του Pusher να μην κατάφεραν να επιζήσουν;», αναρωτιέται με τη σειρά του ο τέως επιθεωρητής του Ντέρμπισιρ, Τόνι Μπλόκλεϊ.

Την Τετάρτη το βράδυ θα προβληθεί στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την υποτιθέμενη δράση του κατά συρροή δολοφόνου του Μάντσεστερ και τίτλο «Manchester’s Serial Killer?».

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024