Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ινδία πιο κοντά στη δημιουργία του δικού της GPS

Η Ινδία πιο κοντά στη δημιουργία του δικού της GPS

Η Ινδία εκτόξευσε την Τετάρτη τον πέμπτο δορυφόρο ενός συστήματος πλοήγησης με το οποίο η χώρα μειώνει την εξάρτησή της από το GPS του αμερικανικού στρατού.

Η Ινδία εκτόξευσε την Τετάρτη τον πέμπτο δορυφόρο ενός συστήματος πλοήγησης με το οποίο η χώρα μειώνει την εξάρτησή της από το GPS του αμερικανικού στρατού.

Στην τελική του μορφή, ο αστερισμός θα περιλαμβάνει επτά δορυφόρους που θα προσφέρουν υπηρεσίες πλοήγησης εντός της Ινδίας και σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική χώρα, ανακοίνωσε ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας.

Το αμερικανικό GPS, αντίθετα, αποτελείται από δεκάδες δορυφόρους που προσφέρουν παγκόσμια κάλυψη. Το ίδιο ισχύει για το ευρωπαϊκό σύστημα Galileo, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εντός του έτους, καθώς και για το ρωσικό σύστημα Glonass. Την δική της απάντηση στο αμερικανικό GPS υλοποιεί και η Κίνα με το σύστημα Beidu («Μεγάλη Άρκτος»).

Όπως αναφέρει το Reuters, ο νέος ινδικός δορυφόρος IRNSS-1E εκτοξεύτηκε με πύραυλο ινδικής κατασκευής από το διαστημικό κέντρο της Σριχαρικότα στη νότια Ινδία. Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στην τελική, γεωσύγχρονη τροχιά του, έτσι ώστε να παραμένει μόνιμα πάνω από το ίδιο σημείο του πλανήτη.

Δύο ακόμα δορυφόροι προγραμματίζεται να συμπληρώσουν την επτάδα του αστερισμού εντός του έτους.

Το ινδικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες καθώς και αποκλειστικές υπηρεσίες για τον ινδικό στρατό.

«Οι επιστήμονές μας συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους» σχολίασε μετά την εκτόξευση της Τετάρτης ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024