Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Netflix αποφασίζει να κόψει τη μετάδοση ταινιών πίσω από proxy ή VPN

Το Netflix αποφασίζει να κόψει τη μετάδοση ταινιών πίσω από proxy ή VPN

Το ιστορικά καθιερωμένο σύστημα χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών ευθύνεται για την απόφαση της πλέον δημοφιλούς υπηρεσίας μετάδοσης ταινιών που ρέει από το Ίντερνετ να κόψει τις μεταδόσεις όταν μεσολαβεί ενδιάμεσος υπολογιστής ή εικονικό δίκτυο. Κι αυτό σημαίνει ότι ταινίες ή σειρές που είναι διαθέσιμες σε μια χώρα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες με τρικ σε μια άλλη όπου δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Στο «ιστορικά καθιερωμένο» σύστημα χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών αποδίδει η Netflix την απόφασή της να κόψει τις μεταδόσεις όταν μεσολαβεί ενδιάμεσος υπολογιστής ή εικονικό δίκτυο. Κι αυτό σημαίνει ότι, ταινίες ή σειρές που είναι διαθέσιμες σε μια χώρα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες με γνωστά τρικ σε μια άλλη όπου δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Netflix ανά χώρα.

Η Netflix έκανε γνωστή μάλλον με δισταγμό την απόφασή της, λέγοντας πως «εάν όλο το περιεχόμενό μας ήταν διαθέσιμο διεθνώς, τότε οι συνδρομητές μας δεν θα είχαν λόγο να χρησιμοποιήσουν proxies ή unblockers για να ξεγελάσουν τα συστήματά μας ότι βρίσκονται σε διαφορετική χώρα από αυτή που πραγματικά διαμένουν». Απομένει όμως ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να κατορθώσουμε να προσφέρουμε τις ίδιες ταινίες παντού, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πλέον αρμόδιος, David Fullagar, επικεφαλής του τμήματος Αρχιτεκτονικής για τη διανομή περιεχομένου στη Netflix.

Στην Ευρώπη, είναι φανερό ότι επιχειρείται να αλλάξει το καθεστώς για τα πνευματικά δικαιώματα, με τη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην οποία καταργούνται τα σύνορα τουλάχιστον μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Δείτε πώς επιχειρείται να βρεθεί μια ισορροπία στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων ανά την Ε.Ε.

  • Κύριο αίτημα των δημιουργών είναι η αναδιανομή των κερδών από την χρήση των έργων τους στην ψηφιακή εποχή. Η πλειονότητά τους πηγαίνει στους μεσάζοντες, διαμαρτύρονται. Η πρόταση της Επιτροπής περιλαμβάνει εκατοντάδες αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία που θεσπίστηκε πριν από πολλά χρόνια, το 2001.
  • Οι χρήστες που αγοράζουν ταινίες, μουσική ή άρθρα στο σπίτι ζητούν να μπορούν να τα απολαύσουν και στα ταξίδια τους σε όλη την Ευρώπη. Τα διαφορετικά καθεστώτα copyright ανά κράτος-μέλος δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακού περιεχομένου.

H υπηρεσία streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ήρθε πρόσφατα και στην Ελλάδα, αν και στο λανσάρισμά της δεν διέθετε ελληνικούς υπότιτλους.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

    Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024