Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Google... τεντώνει τα αυτιά της στην εικονική πραγματικότητα

Η Google… τεντώνει τα αυτιά της στην εικονική πραγματικότητα

Τα εργαλεία που θα χρειαστούν οι προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για να αποδώσουν ρεαλιστικά τον ήχο στους κόσμους που δημιουργούν διέθεσε η Google.

Τα εργαλεία που θα χρειαστούν οι προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για να αποδώσουν ρεαλιστικά τον ήχο στους κόσμους που δημιουργούν διέθεσε η Google. Το SDK για το πλέον οικονομικό VR headset, το χάρτινο Google Cardboard θα τους επιτρέψει να κάνουν τον ήχο να ακούγεται από εκεί που θα έπρεπε: δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω ή οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάμεσά τους. Εκτός όμως από την διόρθωση στην κατεύθυνση της πηγής του ήχου, το βαλιτσάκι για τον 3D ήχο στο Google Cardboard περιλαμβάνει εργαλεία για την σωστή απόδοση του ήχου ανάλογα με το περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας: είτε πρόκειται για ένα πηγάδι, ένα πυκνό δάσος. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Thrive Audio, μια εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Google.

Πολλά απομένει ακόμα να γίνουν, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ομάδας Νέιθαν Μαρτζ, όπως να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο κόστος της απαιτούμενης επεξεργαστικής ισχύος για την επεξεργασία του 3D Audio και την απόδοσή του, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται στο ευρύ κοινό που μπορεί να προμηθευτεί, ή να φτιάξει ένα Google Cardboard αξιοποιώντας ένα ισχυρό, όχι όμως απρόσιτο smartphone -σε αντίθεση με τις υψηλές απαιτήσεις που έχει ένα Oculus Rift σε πόρους από ένα PC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024