Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft SIM: Η Microsoft εισέρχεται στην αγορά κινητής τηλεφωνίας

Microsoft SIM: Η Microsoft εισέρχεται στην αγορά κινητής τηλεφωνίας

Η Microsoft ανέβασε στο Windows Store το Cellular data app, μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στον χρήστη των Windows 10 να αγοράσει πακέτο δεδομένων για την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας μόνο τον Λογαριασμό Microsoft και μια Microsoft SIM.

Η Microsoft ανέβασε στο Windows Store το Cellular data app, μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στον χρήστη των Windows 10 να αγοράσει πακέτο δεδομένων για την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας μόνο τον Λογαριασμό Microsoft και μια Microsoft SIM -προς το παρόν, η εφαρμογή αφορά σε φορητούς υπολογιστές, όχι smartphone με Windows Mobile 10.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης των Windows 10 θα έχει την ευκαιρία να συνδεθεί στο Ίντερνετ χωρίς να δεσμεύεται μακροχρόνια, όπως συμβαίνει στα προγράμματα για τη διακίνηση δεδομένων από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Στην περιγραφή του app γίνεται λόγος για ένα «αξιόπιστο δίκτυο εθνικής εμβέλειας, υψηλής ταχύτητας» για τη σύνδεση στο οποίο απαιτείται κάρτα SIM της Microsoft. Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη όπου έχει παρουσία η Microsoft, αλλά περιορίζεται σε κάποιες μόνο περιοχές, χωρίς ωστόσο την απαραίτητη λίστα.

Πάντως, η προβολή των διαθέσιμων επιλογών στα Windows 10 και η αγορά πακέτου mobile data θα γίνεται με κλικ στο εικονίδιο του Wi-Fi κάτω δεξιά στην taskbar, σε μια ενότητα με την περιγραφή Cellular data. Εκεί (Mobile Settings) θα εμφανίζονται τα διαθέσιμα πακέτα διακίνησης δεδομένων και θα είναι εφικτή η άμεση, διαδικτυακή αγορά τους, όπως ακριβώς γίνεται η αγορά app ή in-app με τη μέθοδο πληρωμής που έχει εισάγει ο χρήστης των Windows 10 στο Λογαριασμό του.

Η διάθεση της εφαρμογής προμηνύει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με πολλές λεπτομέρειες να απομένει να αποσαφηνιστούν, όπως ενδεικτικά εάν αφορά σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που αναπτύσσει ενδεχομένως με κάποια συνεργαζόμενα δίκτυα σε διάφορες, και ποιες, χώρες η Microsoft, εάν θα είναι περιορισμένος ο διαθέσιμος όγκο data ή η διάρκεια χρήσης mobile data ώστε να μην πλήττονται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την Microsoft SIM και την προμήθειά της.

Η Apple έχει τη δική της Apple SIM -η οποία διατίθεται σε Apple Retail Stores στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Με την Apple SIM, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει προγράμματα κίνησης δεδομένων στις ΗΠΑ και 90 ακόμα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, από συνεργαζόμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε κάθε μια από τις χώρες αυτές.

Τον Απρίλιο του 2015 η Google ξεκίνησε στις ΗΠΑ το Project Fi, αλλάζοντας όλα όσα μας ενοχλούν στην κινητή τηλεφωνία. Ένα από αυτά η σταθερή χρέωση: με 10 δολάρια το μήνα ο χρήστης έχει στην διάθεσή του 1GB, με 20 δολάρια 2GB, με 30 δολάρια 3GB κ.ο.κ., με το χρήστη να χρεώνεται μόνο για την κίνηση που προκάλεσε, διατηρώντας το υπόλοιπο στο (Google) Λογαριασμό του. Για το λανσάρισμα της υπηρεσίας, η Google συνεργάστηκε στις ΗΠΑ με δύο μεγάλα δίκτυα (Sprint και T-Mobile).

Ξέρατε ότι… Το Ίντερνετ φαίνεται ότι έχει περάσει το κατώφλι μιας νέας εποχής, στην οποία οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα βαθμολογούν τα δίκτυα πρόσβασης στο Ίντερνετ και θα αποτελούν κρίσιμο παράγοντα επιλογής παρόχου. Η Google έχει ήδη προκαλέσει τους ISP σε αναμέτρηση στο YouTube, για να αποδειχτεί ποιος έχει το πιο γρήγορο δίκτυο για την προβολή υψηλής ποιότητας βίντεο

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024