Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple αναγνωρίζει (και πληρώνει) την κυριότητα τεχνολογιών της Ericsson

Η Apple αναγνωρίζει (και πληρώνει) την κυριότητα τεχνολογιών της Ericsson

Η Ericsson και η Apple κατέληξαν σε συμφωνία για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών και λύνουν όλες τις νομικές διαφορές που σχετίζονται με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η Ericsson και η Apple κατέληξαν σε συμφωνία για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών και λύνουν όλες τις νομικές διαφορές που σχετίζονται με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Το Μάιο του 2015 η Ericsson είχε σκληρύνει τη στάση της, έπειτα από δύο χρόνια αναμονής χωρίς απάντηση από την Apple.

Αντίθετα, το 2014, η Samsung Electronics έληξε την διαμάχη της με την Ericsson καταβάλλοντας 650 εκατομμύρια δολάρια και δικαιώματα ετών για εκμετάλλευση πατεντών στον Σουηδό κατασκευαστή.

Το ύψος των δικαιωμάτων που διεκδικούσε από την Apple ο Σουηδός κατασκευαστής προϊόντων και υπηρεσιών δικτύου δεν έγινε γνωστό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ericsson, «Λαμβάνοντας υπόψιν τις θετικές
επιπτώσεις του διακανονισμού, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας
επιχειρηματικής δραστηριότητας για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
(ΔΠΙ) με όλους τους άλλους αδειούχους, η Ericsson εκτιμά ότι για το
σύνολο του έτους, το 2015, τα έσοδα των ΔΠΙ θα ανέλθουν σε 13-14 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (€1,4 τρις).»

Η συμφωνία περιλαμβάνει μία γενική άδεια χρήσης, η οποία καλύπτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με πρότυπα βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των δύο εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των GSM, UMTS και LTE), και παρέχει ορισμένα άλλα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει την επίλυση όλων των νομικών διαφορών που σχετίζονται με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις παραβίασης δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των εταιρειών.

  • Ως μέρος της επταετούς συμφωνίας, η Apple θα πραγματοποιήσει μια αρχική πληρωμή στην Ericsson και, στη συνέχεια, θα πληρώνει εν εξελίξει δικαιώματα εκμετάλλευσης. Οι ειδικοί όροι της σύμβασης παραμένουν απόρρητοι.

Η συγκεκριμένη συμφωνία τερματίζει τις έρευνες της Αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, για δικαστικές αγωγές που εκκρεμούσαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Ανατολικής Περιφέρειας του Τέξας και στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, καθώς και δικαστικές αγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Επιπλέον, οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε πολλαπλούς τεχνολογικούς τομείς – την ανάπτυξη των προτύπων των δικτύων 5G, τη βελτιστοποίηση των σημερινών ασύρματων δικτύων και τη βελτιστοποίηση της μεταφοράς βίντεο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν τη νέα συμφωνία με την Apple, η οποία ανοίγει το δρόμο και για τις δύο εταιρείες να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην παγκόσμια αγορά, και ταυτόχρονα δημιουργεί περισσότερες κοινές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο μέλλον», δήλωσε ο Kasim Alfalahi, Chief Intellectual Property Officer της Ericsson.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024