Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο smartphone που... ξέρει πού βρίσκεται κατασκευάζει η Lenovo

Το πρώτο smartphone που… ξέρει πού βρίσκεται κατασκευάζει η Lenovo

Το καλοκαίρι του 2016 θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο smartphone με την «αίσθηση» της σχετικής του θέσης στον τρισδιάστατο χώρο. Η Lenovo ανέλαβε να κατασκευάσει ένα τηλέφωνο που θα αξιοποιεί την τεχνολογία Project Tango που αναπτύσσεται από το κορυφαίο τμήμα έρευνας της Google τα τελευταία τρία χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2016 θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο smartphone με την «αίσθηση» της σχετικής του θέσης στον τρισδιάστατο χώρο όπου κινείται ο χρήστης του, σχεδιάζοντας με ακρίβεια έναν χάρτη του εσωτερικού χώρου. Σήμερα, τα smartphone δίνουν το στίγμα τους στους χάρτες χάρη στο GPS, όμως δεν έχουν χάρτες εσωτερικών χώρων. Με το Project Tango, οι χάρτες αυτοί δημιουργούνται καθώς ο χρήστης τους επισκέπτεται.

Η Lenovo ανέλαβε να κατασκευάσει ένα τηλέφωνο που θα αξιοποιεί την τεχνολογία Project Tango, η οποία αναπτύσσεται από το κορυφαίο τμήμα έρευνας της Google τα τελευταία τρία χρόνια.


Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Lenovo με την Google για το Project Tango θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2016 και το smartphone θα κυκλοφορήσει διεθνώς, σε τιμή μικρότερη από τα 500 δολάρια, γεγονός που φανερώνει ότι η Lenovo αναγνωρίζει ότι «αυτή η τεχνολογία πρέπει να βρεθεί στα χέρια όλων μας».

Το smartphone με Project Tango έχει επαρκείς αισθητήρες και κάμερες για να μετρά πόσο ψηλό είναι το ταβάνι, τις διαστάσεις του χαλιού ή των επίπλων. Η σχετική θέση του τηλεφώνου, επομένως και του χρήστη του, μπορεί να αξιοποιηθεί για να καθοδηγήσει το χρήστη σε μεγάλα εμπορικά κέντρα ή εκθέσεις μεγάλης έκτασης όπως η CES. Αυτή η πληροφορία αξιοποιείται με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο και από τους σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών.

Η Lenovo έκανε μια εντυπωσιακή επίδειξη στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο πλαίσιο της CES 2016. Μια εικονική γάτα (και ένα σκυλάκι) εμφανίζονται στην οθόνη να πηδούν από το τραπεζάκι στον καναπέ και κυκλοφορούν στον χώρο,
ακολουθώντας τον χρήστη του τηλεφώνου. Έτσι, μοιάζει να αποτελεί μέρος του παιχνιδιού ο φυσικός χώρος και τα αντικείμενα εκεί όπου βρίσκεται ο παίκτης -αν και κατά την παρουσίαση κάτι δεν πήγε καλά και η συμπαθητική γατούλα φάνηκε να κάθεται για λίγο στο… κενό πριν ο παρουσιαστής την παροτρύνει να πηδήξει κάτω.

Σε μια ακόμα επίδειξη των δυνατοτήτων του Project Tango, o παρουσιαστής έπαιξε επίσης με μια συμπαίκτρια επί σκηνής Jenga, τοποθετώντας τα εικονικά τουβλάκια πάνω στο φυσικό τραπεζάκι της σκηνής. (Μπορείτε να δείτε το βίντεο της Lenovo στην CES 2016 στο κανάλι του Notebook Italia, μετά το 13′:58΄΄).

Όλα αυτά γίνονται εφικτά συνδυάζοντας την πληροφορία από τρεις κάμερες: για τα χρώματα, το βάθος και μια κάμερα fish eye, εξήγησαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το hardware και το software του τηλεφώνου Project Tango.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024