Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβατό με iPhone το έξυπνο ρολόι Gear S2 της Samsung

Συμβατό με iPhone το έξυπνο ρολόι Gear S2 της Samsung

H Samsung Electronics ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταστήσει συμβατά τα έξυπνα ρολόγια της σειράς Gear S2 που φοράνε το δικό της Tizen OS με τα iPhone, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα, το Apple iOS.

H Samsung Electronics ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταστήσει συμβατά τα έξυπνα ρολόγια της σειράς Gear S2 που φοράνε το δικό της Tizen OS με τα iPhone, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα, το Apple iOS.

Από το βήμα της CES 2016, της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών που διεξάγεται από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του Gear S2, με ιδιαίτερο φινίρισμα -ροζ χρυσό και λευκόχρυσο.

Εκτός από την συμβατότητα με iPhone, αργότερα μέσα στο 2016 όσοι φορούν το Gear S2 θα μπορούν να πληρώνουν με το σύστημα ασφαλών πληρωμών Samsung Pay σε συνεργαζόμενα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ότι αφορά το στιλ, η Samsung επεκτείνει, επίσης, τη σειρά από λουράκια και τα εικονικά καντράν. Η Samsung συνεργάστηκε με σχεδιαστές όπως οι Colombo, για premium λουράκια για το Gear S2, ενώ παρουσίασε πρωτότυπα καντράν για το ρολόι, όπως σχέδια και χαρακτήρες Peanuts από τους Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville και Burton Morris.

Η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, τη διαθεσιμότητα πλήθους επιλογών επιπλέον εφαρμογών – όπως eBay, ESPN, Uber, Voxer κ.α. – τόσο για το Gear S2, όσο και για το Gear S2 classic. Έτσι, οι χρήστες θα βλέπουν στην κυκλική οθόνη του Gear S2 προσφορές, αθλητικές ειδήσεις και σκορ, ειδήσεις από το CNN και το Bloomberg, θα μπορούν να καλέσουν ταξί κ.ά.


Τα πρώτα μοντέλα Gear S2 -σε δύο εκδόσεις, με ή χωρίς 3G για τηλεφωνικές κλήσεις από το ρολόι- ανακοινώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015. Στην CES 2016 η Samsung παρουσίασε δύο πολυτελείς εκδόσεις, με φινίρισμα από ροζ χρυσό και λευκόχρυσο, εντούτοις, οι τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν ίδιες. Τα Gear S2 έχουν τσιπ διπύρηνο χρονισμένο στο 1GHz, 4GB εσωτερική μνήμη, 512ΜΒ RAM, πλήθος αισθητήρων -επιτάχυνσης, φωτός του περιβάλλοντος χώρου, καρδιακού παλμού, γυροσκόπιο και βαρόμετρο- Wi-Fi 802.11 b/g και n, Bluetooth 4.1, NFC και 3G στο αντίστοιχο μοντέλο. Βασίζονται στο Tizen OS και έχουν μπαταρία 250mAh ιόντων λιθίου με αυτονομία με «τυπική χρήση» 2-3 ημερών και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

  • Τα Gear S2 μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενημέρωση του χρήστη μέσω ειδοποιήσεων για το πρόγραμμά του, για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα SMS, τις ειδήσεις, τις προβλέψεις για τον καιρό, την πρόσβαση σε χάρτες και την λήψη οδηγιών πλοήγησης, την αναπαραγωγή φωτογραφιών και μουσικής, την τήρηση ηχητικών σημειώσεων. Εκτός όμως από τις λειτουργίες αυτές, το Gear S2 3G επιτρέπει την αυτόνομη χρήση του, αφού φέρει ενσωματωμένη κάρτα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, σε ηλεκτρονική μορφή, την πρώτη e-SIM που θα εξυπηρετήσει την ανάγκη δικτύωσης των «πραγμάτων» στο Ίντερνετ. Με την e-SIM, ο κάτοχος ενός Samsung Gear S2 3G θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ρολόι του και ως τηλέφωνο, αφού υποστηρίζει την επικοινωνία με φωνή (Voice Input, S-Voice και Voice Memo).
  • Ενδιαφέρον έχει και ο νέος τρόπος χειρισμού των smartwatch της Samsung, με τον κύλινδρο που περιβάλλει την πρόσοψη να περιστρέφεται και να διευκολύνει την επιλογή των εικονιδίων στην οθόνη του, καθώς και δύο κουμπιά που αναλαμβάνουν την επιστροφή στην αρχική οθόνη (Home) και την ακύρωση ενεργειών (Back).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024