Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πικάπ που μετατρέπει τους δίσκους βινυλίου σε ψηφιακή μορφή, από τη Sony

Πικάπ που μετατρέπει τους δίσκους βινυλίου σε ψηφιακή μορφή, από τη Sony

Στους λάτρεις του αναλογικού ήχου απευθύνεται η Sony από την έκθεση στην οποία παραδοσιακά παρουσιάζονται τα προϊόντα του μέλλοντος, ενδυναμώνοντας την αίσθηση ότι το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά.

Στους λάτρεις του αναλογικού ήχου απευθύνεται η Sony από την έκθεση στην οποία παραδοσιακά παρουσιάζονται τα προϊόντα του μέλλοντος, ενδυναμώνοντας την αίσθηση ότι το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά. Στη CES 2016, ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε σειρά από φουτουριστικά και περίεργα αντικείμενα, δεν παρέλειψε όμως να δείξει ένα σύγχρονο πικ απ. Το υψηλής πιστότητας PS-HX500 μπορεί να μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή τους δίσκους βινυλίου στο φορμά Hi-Res, δηλαδή σε DSD, δίνοντας έτσι μια καλή, αλλά πιθανότατα πιο ακριβή, επιλογή σε όσους στρέφονται τώρα σε πικ απ με έξοδο USB.

Ομολογουμένως, το ενδιαφέρον για δίσκους βινυλίου έχει αναζωπυρωθεί παγκοσμίως. Η Sony υπόσχεται ένα πικάπ με έναν νέο, ανεπτυγμένο βραχίονα, πλατό σε μεταλλικό χρώμα και προσεκτικά σχεδιασμένη βάση. Συγκεκριμένα, η Sony υποστηρίζει «πως ο ευθύς βραχίονας, που σχεδιάστηκε με την άκρη της ακίδας να βρίσκεται στον κεντρικό άξονα του βραχίονα, διασφαλίζει μια άριστη στερεοφωνική ισορροπία. Διαθέτει ένα κέλυφος σφαιρικής κεφαλής που μειώνει την αντήχηση και προσφέρει αναπαραγωγή καθαρού ήχου. Στο βραχίονα έχει προστεθεί μια συσκευή anti-skating, μαζί με ένα σύστημα cueing. Υπάρχει, επίσης, ένα κινούμενο μαγνητικό φυσίγγιο με εύκολα προσαρμόσιμη tracking force και ισορροπία.»

Το PS-HX500 διαθέτει πλατό αλουμινίου σε μεταλλικό χρώμα και μηχανισμό δύο ταχυτήτων με ιμάντα, ακουστική βάση 30χλστ. υψηλής πυκνότητας, έναν πρόσφατα σχεδιασμένο ελαστικό τάπητα 5 χλστ. και τέσσερα πόδια μόνωσης.

{{{related}}}

Το PS-HX500 έχει μετατροπέα DSD ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη να αντιγράψει τα αναλογικά τραγούδια σε υπολογιστή ως ψηφιακό αρχείο, σε ποιότητα που φτάνει τον ήχο υψηλής ανάλυσης. Το πικάπ διαθέτει επίσης, έναν ενσωματωμένο προενισχυτή phono, που επιτρέπει την άμεση σύνδεση με έναν εξωτερικό ενισχυτή για αναπαραγωγή ήχου υψηλής πιστότητας.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το PS-HX500 είναι το πρώτο πικάπ στον κόσμο, που υποστηρίζει Double-rate και Single-rate DSD (5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit), ένα ισχυρό φορμά ήχου που αναπαράγει τη μουσική με ακρίβεια και φυσική μουσικότητα. Επιπλέον, με τη διαδικασία μετατροπής AD μπορείτε να επιλέξετε ποιότητα αρχείου από WAV μέχρι ήχο υψηλής ανάλυσης, με υψηλότερο bit rate και υψηλότερες συχνότητες δειγματοληψίας, μέσω του Double-rate DSD.

Με το συνοδευτικό λογισμικό εφαρμογής υπολογιστή για το PS-HX500 ο δίσκος βινυλίου μετατρέπεται σε αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης στον υπολογιστή και προς επεξεργασία -να τους δώσετε τίτλο, να τα κόψετε ή να τα συνδυάσετε.

Το PS-HX500 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Απρίλιο του 2016, και τότε αναμένεται να γίνει γνωστή και προτεινόμενη τιμή διάθεσης.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024