Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Intel: Πώς τα τσιπ στα ρούχα θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση

Intel: Πώς τα τσιπ στα ρούχα θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση

Η Intel Corporation πραγματοποίησε στις 5 Ιανουαρίου την κεντρική της παρουσίαση στo πλαίσιo της έκθεσης CES 2016. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια πλειάδα συνεργασιών, προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών, που συναρπάζουν σε τομείς όπως, η ψηφιοποίηση της αθλητικής δραστηριότητας, οι νέες εξελίξεις στην υγεία και την υγιεινή ζωή, η απελευθέρωση της ανθρώπινης δημιουργικότητας μέσα από τη μουσική, την τέχνη, τη ρομποτική και τις εφευρέσεις.

Η Intel Corporation πραγματοποίησε στις 5 Ιανουαρίου την κεντρική της παρουσίαση στo πλαίσιo της έκθεσης CES 2016. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια πλειάδα συνεργασιών, προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών, που συναρπάζουν σε τομείς όπως, η ψηφιοποίηση της αθλητικής δραστηριότητας, οι νέες εξελίξεις στην υγεία και την υγιεινή ζωή, η απελευθέρωση της ανθρώπινης δημιουργικότητας μέσα από τη μουσική, την τέχνη, τη ρομποτική και τις εφευρέσεις.

O CEO της Intel, κ. Brian Krzanich ανακοίνωσε μια σειρά από συναρπαστικές συνεργασίες με πρωτοπόρες εταιρείες του αθλητισμού, για να μετασχηματιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προπονούνται, παρακολουθούν και συναγωνίζονται στα αθλήματα. Αυτές οι συνεργασίες θα αφορούν τη χρήση τεχνολογίας και ανάλυσης δεδομένων, με στόχο να ωφεληθεί συνολικά η υγεία των ανθρώπων, η καλή τους φυσική κατάσταση, αλλά και οι αθλητικές τους επιδόσεις. Σε αυτο το πλαίσιο, η Intel σχεδιάζει να συνεργαστεί με το δίκτυο ESPN και το Red bull Media House, με σκοπό τη σχεδίαση λύσεων, βασισμένων σε τεχνολογίες της Intel, με τις οποίες θα ενδυναμωθούν οι αθλητές και θα έρθουν στο προσκήνιο συναρπαστικές τηλεοπτικές εμπειρίες, όπως επίσης και με κοινοπραξίες με τη New Balance και την Oakley, με σκοπό την εξατομίκευση και εξέλιξη των εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους, για να διατηρούνται σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η Intel ανακοίνωσε μια συνεργασία με το δίκτυο ESPN για την επίδειξη της τελευταίας τεχνολογίας, η οποία θα αναβαθμίσει τον πλούτο της πληροφορίας, κατά την παρακολούθηση των αγώνων X Games Aspen 2016. Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθεί το μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης σύστημα Intel Curie στα αγωνίσματα της κατάβασης με Snowbard Aνδρών και Αλμάτων με Snowboard Ανδρών, για την καταγραφή και παρουσίαση, σε πραγματικό χρόνο, στοιχείων από την απόδοση των αθλητών, όπως τις εναέριες περιστροφές, το ύψος των αλμάτων, την απόσταση των αλμάτων, την ταχύτητα και τη δύναμη της προσγείωσης. Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα θα δώσει στους αθλητές νέες πληροφορίες για την απόδοσή τους, θα δώσει νέα στοιχεία για σχολιασμό στους τηλεοπτικούς ανταποκριτές και θα αλλάξει την εμπειρία της παρακολούθησης, τόσο στους παριστάμενους θεατές, όσο και σε όσους βλέπουν τους αγώνες σε αναμετάδοση. Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το ESPN και το ABC.

Η συνεργασία της Intel με τη Red Bull Media House είναι παγκόσμια και αφορά σε πολλαπλά είδη και πλατφόρμες. Ο CTO της Red Bull Media House, Andreas Gall παρουσίασε μαζί με τον Brian Krzanich, τους τρόπους, με τους οποίους οι αθλητές και οι θεατές μπορούν να αντλήσουν στη στιγμή, πληροφορίες για την απόδοση των αθλητών, με τη βοήθεια του Intel Curie, υποσχόμενος περισσότερα νέα μέσα στο 2016, αλλά και στο μέλλον.

Η Intel συνεργάζεται με την Replay Technologies, για να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία παρακολούθησης για τους φιλάθλους, στις αναμεταδόσεις, μέσα στο γήπεδο, αλλά και στο σπίτι. Με τη χρήση της τεχνολογίας Replay freeD, βελτιστοποιημένης για τις πλατφόρμες της Intel, οι φίλαθλοι θα είναι σε θέση να ξαναβλέπουν σημαντικά στιγμιότυπα των αθλητικών γεγονότων, από κάθε δυνατή οπτική γωνία και να μοιράζονται με άλλους ένα ειδικά διαμορφωμένο απόσπασμα. Το freeD αξιοποιεί τους επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core και την τεχνολογία server της Intel, για να προσφέρει αυτή την καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας.

{{{related}}}

Η Intel και η New Balance ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων με τσιπ που φοριούνται, οι οποίες θα βοηθήσουν τους αθλητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, μέσα από το νέο τμήμα της New Balance, με την ονομασία Digital Sport. Ο κ. Brian Krzanich και ο CEO της New Balance, κ. Rob DeMartini, φόρεσαν αθλητικά παπούτσια εφοδιασμένα με σόλες προερχόμενες από τρισδιάστατο εκτυπωτή, οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία Intel RealSense, ενώ παράλληλα αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη ενός νέου έξυπνου αθλητικού ρολογιού, το οποίο θα είναι έτοιμο για διάθεση στην αγορά, μέσα στην εορταστική περίοδο του 2016.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = «//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3»; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Intel at CES 2016

Βίντεο από το περίπτερο της Intel CES 2016 Las Vegas

Δημοσιεύτηκε από tech.in.gr στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Η Oakley και η Intel έδωσαν στο κοινό μια πρώτη εντύπωση από το “Radar Pace”, ένα σετ έξυπνων γυαλιών, που ενσωματώνουν πρόγραμμα υποβοήθησης της εκγύμνασης, το οποίο ενεργοποιείται φωνητικά. Η Oakley είναι η πρώτη φίρμα του Oμίλου Luxottica, η οποία θα συνεργαστεί με την Intel, προκειμένου να δημιουργήσει τα πρώτα premium, «έξυπνα» αθλητικά γυαλιά πολυτελείας. Τα «έξυπνα» αυτά γυαλιά θα είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της καινοτομίας της Intel και των υψηλών προδιαγραφών υλικών και κατασκευής από την Oakley, σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους δρομείς, τους ποδηλάτες και όσους αγαπούν την άσκηση, να λαμβάνουν δεδομένα και ανάλυση της δραστηριότητάς τους, στη στιγμή, να καταγράφουν την πρόοδό τους και να βελτιώνουν την απόδοσή τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024