Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το Μεγάλο Σορτάρισμα»: Κερδίστε το βιβλίο όπου βασίστηκε η ομότιτλη ταινία

«Το Μεγάλο Σορτάρισμα»: Κερδίστε το βιβλίο όπου βασίστηκε η ομότιτλη ταινία

Το βιβλίο του Michael Lewis αφηγείται πώς τέσσερις μη «ειδήμονες» στα υψηλά χρηματοοικονομικά προέβλεψαν την φούσκα της αγοράς ακινήτων πριν από οποιονδήποτε άλλο. Ο συγγραφέας Michael Lewis, αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος στο χώρο αυτό, πρώην εργαζόμενος στη Γουόλ Στριτ κι ο ίδιος, με πολύ χιούμορ στήνει μια σπουδαία, συναρπαστική αφήγηση που διαβάζεται απνευστί, εξηγώντας τη […]

Το βιβλίο του Michael Lewis αφηγείται πώς τέσσερις μη «ειδήμονες» στα υψηλά χρηματοοικονομικά προέβλεψαν την φούσκα της αγοράς ακινήτων πριν από οποιονδήποτε άλλο.

Ο συγγραφέας Michael Lewis, αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος στο χώρο αυτό, πρώην εργαζόμενος στη Γουόλ Στριτ κι ο ίδιος, με πολύ χιούμορ στήνει μια σπουδαία, συναρπαστική αφήγηση που διαβάζεται απνευστί, εξηγώντας τη λειτουργία τούτης της «μηχανής μαζικής οικονομικής καταστροφής» στην οποία έχει μεταβληθεί ο κόσμος της υψηλής οικονομίας.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, αποτελεί την βάση του σεναρίου της ταινίας Το Μεγάλο Σορτάρισμα (Τhe Big Short) η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 7 Ιανουαρίου 2016 από την UIP.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο Το Μεγάλο Σορτάρισμα. Οι 5 τυχεροί που θα κληρωθούν, θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών που παρέσυρε στο διάβα της, κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις.

Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» υπήρχαν και άτομα που ωφελήθηκαν από αυτό και θησαύρισαν.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Στιβ Καρέλ, o Μπραντ Πιτ κι ο Ράιαν Γκόσλινγκ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άνταμ Μακ Κέι (σκηνοθέτη της ταινίας Anchorman), συμπράττουν σε μια σπονδυλωτή ταινία που γυρίζει πίσω στις αρχές της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2008, και με πολύ χιούμορ, αναπτύσσει τους ιδιόμορφους αυτούς χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, εκείνοι σόρταραν – πόνταραν δηλαδή στην πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων.

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου




Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία της UIP Greece, Γαμβέττα 4, 3ος όροφος, Ομόνοια (καθημερινά 11.00-16.00).
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 8/01/2016.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024