Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγή κατά της Apple για «καταστροφικό update» iOS 9 στο iPhone 4S

Προσφυγή κατά της Apple για «καταστροφικό update» iOS 9 στο iPhone 4S

Αποζημίωση 5 εκατομμύρια δολάρια ζητούν με συλλογική προσφυγή στη Δικαιοσύνη περισσότεροι από 100 κάτοχοι iPhone 4S οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ενημέρωση στο iOS 9 το 2015 κατέστησε και μάλιστα εσκεμμένα απαρχαιωμένο το τηλέφωνο του 2011.

Αποζημίωση 5 εκατομμύρια δολάρια ζητούν με συλλογική προσφυγή στην αμερικανική Δικαιοσύνη περισσότεροι από 100 κάτοχοι iPhone 4S, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ενημέρωση στο iOS 9 το 2015 κατέστησε, και μάλιστα εσκεμμένα, απαρχαιωμένο το τηλέφωνο του 2011.

Η Apple είχε ανακοινώσει ότι το iOS 9 ήταν διαθέσιμο και για iPhone 4S, iPad mini και iPad Air, χαροποιώντας τους κατόχους των παλαιότερων αυτών εκδόσεων των συσκευών της, αφού κάθε ενημέρωση στο λειτουργικό θεωρείται παράταση ζωής που επιφέρει βελτιώσεις στη λειτουργία τους.

Ανοικτή παραμένει έτσι η συζήτηση για την τακτική που ακολουθεί η Apple σχετικά με τη διάθεση ή όχι των ενημερώσεων του iOS σε παλαιότερες συσκευές: αναθερμάνθηκε μετά τη διαρροή της πληροφορίας το Μάιο ότι το iOS 9 θα προοριζόταν και για i-συσκευές τετραετίας. Κάποιοι φοβούνται ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια της Apple που μπορεί να πείσει τους κατόχους των παλαιότερων συσκευών να επενδύσουν σε νέα, αφού διαπιστώσουν ότι ενώ η Apple τους δίνει απλόχερα τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού, η συσκευή τους δεν είναι ικανή να την υποστηρίξει.

Αυτή την άποψη φαίνεται να υιοθετούν στη συλλογική προσφυγή τους οι ενάγοντες, ζητώντας από το δικαστήριο να καταλογιστεί δόλος στην Apple. Η εταιρεία, λένε, είχε τα μέσα να ελέγξει το αποτέλεσμα της ενημέρωσης του iOS στην έκδοση 9 στα iPhone 4S -εντούτοις αντί να ειδοποιήσει τους κατόχους για πιθανά προβλήματα, επέλεξε να διαφημίσει το update ως βελτίωση των επιδόσεων και κυρίως της αυτονομίας της συσκευής κατά 1 ώρα.

Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple ότι το iOS 9 τελικά κατέστησε τόσο αργό το iPhone 4S ώστε να θεωρηθεί άχρηστο -ιδιαίτερα, όταν ο χρήστης διαπίστωνε ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν του επιτρέπουν το λεγόμενο downgrade, δηλαδή την επιστροφή στην προηγούμενη σταθερή έκδοση του iOS.

Το πλήρες κείμενο της συλλογικής προσφυγής δημοσιεύεται στο Scribd.com στη διεύθυνση
http://www.scribd.com/doc/294247024/IOS-9-Slows-iPhone-4S-Complaint

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024