Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Η λύση στην κρίση βρίσκεται στην ειλικρίνεια και την αλήθεια»

Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Η λύση στην κρίση βρίσκεται στην ειλικρίνεια και την αλήθεια»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Με αφορμή τις ζωντανές εμφανίσεις του στο Γυάλινο Upstage, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μιλά στο in.gr για το μουσικό ραντεβού που ανανεώνει με το κοινό για τα Σάββατα 26 Δεκεμβρίου και 2 και 9 Ιανουαρίου, για το νέο του δίσκο «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη», ένα άλμπουμ που τον έχει ανανεώσει και […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Με αφορμή τις ζωντανές εμφανίσεις του στο Γυάλινο Upstage, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μιλά στο in.gr για το μουσικό ραντεβού που ανανεώνει με το κοινό για τα Σάββατα 26 Δεκεμβρίου και 2 και 9 Ιανουαρίου, για το νέο του δίσκο «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη», ένα άλμπουμ που τον έχει ανανεώσει και ενθουσιάσει ως καλλιτέχνη, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως τραγουδιστής.

Έχοντας στις αποσκευές σας το νέο σας άλμπουμ, «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη», σας συναντάμε ζωντανά στη σκηνή του Γυάλινου (UpStage). Μιλήστε μας για αυτές τις εμφανίσεις σας.

«Εμφανίζομαι στη σκηνή παρέα με τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου (δημιουργό του δίσκου «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη») και την Ευτυχία Μητρίτσα. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που εκτιμώ και θαυμάζω πολύ! Η Ευτυχία παρουσιάζει τραγούδια από το δίσκο της με τον Κώστα Μπουντούρη «Σωσίβιο», ο Σταμάτης εκτός από τα δικά μας, παλαιότερα τραγούδια του και εγώ φυσικά, την καινούργια μας δουλειά που θα έλεγα ότι ρίχνει περισσότερο φως στην έντεχνη και σύγχρονη πλευρά του εαυτού μου, όπως και η δομή του προγράμματός μας. Όσο για τη λαϊκή μου ιδιότητα φυσικά και είναι παρούσα, με ό,τι σημαίνει λαϊκό τραγούδι σήμερα».

Μου είχατε πει σε παλαιότερη συνέντευξη ότι ο νέος σας δίσκος σας εκφράζει απόλυτα. Σε τι διαφέρει από τους προηγούμενους και τι είναι αυτό που «μίλησε» στην καρδιά σας;
«Είναι αυτή η σύγχρονη ματιά στο στίχο αλλά και στη μουσική, που μου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστώ όπως δεν είχα κάνει στο παρελθόν. Ο Σταμάτης κατάφερε να μιλήσει για την επικαιρότητα «δείχνοντας » την ουσία, όντας παράλληλα άμεσος αλλά και συγκινητικός. Επίσης, συζητώντας μαζί ώρες ατέλειωτες, πέτυχε με λίγες λέξεις να περιγράψει τον εαυτό μου όπως είμαι σήμερα, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να «τσαλακωθώ», πράγμα που είναι πολύ τρυφερό μεταξύ του καλλιτέχνη και του κοινού. Είναι κάτι που από παλιά ονειρευόμουν αλλά δεν είχα το θάρρος να κάνω».

«Κι ύστερα έρχεται η αγάπη». Λειτουργεί η αγάπη ως κινητήρια δύναμη στη ζωή σας;
«Σίγουρα ναι και μάλιστα ως η ισχυρότερη. Είναι το μεγαλύτερο στήριγμα αλλά και ο λόγος που θέλει κανείς να πάει πιο μπροστά. Όταν σκέφτομαι τα αγαπημένα μου πρόσωπα, θέλω πάντα να κάνω κάτι καλύτερο».

Εκτός από την αγάπη «ήρθαν» και όμορφες συνεργασίες με αυτόν το δίσκο. Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτές;
«Κατ’ αρχήν με τον Σταμάτη που ήδη σας μίλησα. Η αγαστή και ουσιώδης συνεργασία μας έφερε κοντά τους φίλους παλιούς και νέους, που μας πιστεύουν και τους αρέσει πολύ η προσπάθειά μας. Μιλάμε για τον Θάνο Μικρούτσικο που γενναιόδωρα τραγούδησε μαζί μου το «Σίγησα» με μοναδικό τρόπο δίνοντας κύρος σε ένα τραγούδι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Επίσης για τη Γιώτα Νέγκα που αγαπώ και θαυμάζω τόσο πολύ και τραγούδησε μαζί μου εξαιρετικά το «Μην τολμήσεις», αλλά και για τον Παντελή Θαλασσινό, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Απόστολο Ρίζο που συνέπραξαν μαζί μας ως χορωδία (με τον Σταμάτη και την Γιώτα) στο τραγούδι «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη». Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη τους, καθώς επίσης και όλους τους φίλους μουσικούς και τον Βαγγέλη Σαπουνά που έκανε την ηχογράφηση και τις μίξεις. Επίσης τον παραγωγό Άγγελο Σφακιανάκη για την επιμέλεια, την πίστη και την στήριξή του».

Τι είναι ποιο δύσκολο στη ζωή ενός καλλιτέχνη, ενός τραγουδιστή συγκεκριμένα;
«Στη ζωή ενός καλλιτέχνη που είναι συνήθως ευαίσθητος, ευάλωτος ανασφαλής, χωρίς σταθερό πρόγραμμα κλπ. είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσει οικογένεια και να μπορεί να την υποστηρίζει με τις ευθύνες που της πρέπουν.

»Εκεί που χρειάζεται να συγκεντρωθείς για να βάλεις τα καλλιτεχνικά σου σε τάξη, πράγμα για μένα επίπονο και ψυχοφθόρο, έρχονται πάντα οι ανάγκες της οικογένειας που σου ζητούν άμεσα λύση και εννοείται ότι προηγούνται. Εδώ λοιπόν είναι που έρχεται η αγάπη και δίνει πάντα λύση.

»Στην καλλιτεχνική πορεία ενός τραγουδιστή το δυσκολότερο είναι να βρίσκει κατά καιρούς σημαντικό ρεπερτόριο και συνεργασίες που να τον τοποθετούν με αξιώσεις στην επικαιρότητα. Δεν είναι καθόλου εύκολο σε μια τόσο περιορισμένη «αγορά» που όλο εμφανίζονται καινούργια παιδιά που θέλουν κι αυτά να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι και που κάποιοι καταφέρνουν να κάνουν κάτι σημαντικό, να προσπαθείς να διατηρήσεις μια σταθερή σχέση με το κοινό σου και να απευθυνθείς και σε νεότερους».

Αρκετοί συνάδελφοί σας τοποθετούνται συχνά για τα κοινά, μέσω συνεντεύξεων, social media, κλπ. Πρέπει -κατά τη γνώμη σας- ένας καλλιτέχνης να εκφέρει γνώμη επί παντός επιστητού;
«Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος να τοποθετηθείς για τα κοινά είναι μέσα από την τέχνη σου. Είτε είσαι δημιουργός που ευθέως μέσα από στίχο και μουσική περιγράφεις μια κατάσταση επηρεάζοντας άμεσα τους ακροατές, είτε σαν τραγουδιστής με τις δημιουργίες που διαλέγεις να ερμηνεύσεις και σε βάθος χρόνου σχηματίζουν την εικόνα σου».

Πολλοί δημιουργοί υποστηρίζουν ότι η κρίση της χώρας είναι πρωτίστως πολιτιστική. Ασπάζεστε την άποψη αυτή; Και εντέλει, πέρα από τις διαπιστώσεις ποιες είναι οι προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος;
«Εγώ πιστεύω ότι η κρίση είναι θέμα ηθικής. Υπάρχει απληστία δολιότητα και κακία που συγκαλύπτονται από το ψέμα. Είναι φοβερό πως αλλάζουν στάση οι άνθρωποι ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται. Πιστεύω πως η λύση είναι στην ειλικρίνεια και στην αλήθεια -απέναντι στον εαυτό μας πρωτίστως- και αφού κατακτηθεί αυτό να βρουν έναν τρόπο να επικοινωνήσουν και να συνεννοηθούν άμεσα όλοι οι ώριμοι και συνετοί άνθρωποι του πλανήτη για να βάλουν τέλος στην αδικία και να υποστηρίξουν το δίκιο. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει πολύ. Μου φαίνεται δύσκολο και μακρινό αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο».

Πώς θα σας βρουν οι εορταστικές ημέρες και τι θα φέρει για εσάς η νέα χρονιά;
«Θα με βρουν στο σπίτι με τους αγαπημένους μου αλλά και στη δουλειά πάλι με τους αγαπημένους μου φίλους που θέλουν να περάσουμε μαζί αυτές τις ώρες που είναι τόσο ξεχωριστές για τον καθένα. Θα ήθελα αυτά που θα έρθουν να με φέρουν ακόμα πιο κοντά στην αγάπη!»

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024