Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
4+1 παραμυθένιες παραστάσεις χορού

4+1 παραμυθένιες παραστάσεις χορού

Μεγάλες παραγωγές με κλασικές ιστορίες χορού και όπερας στο κλίμα των ημερών, είναι μερικές από τις φαντασμαγορικές παραστάσεις που προτείνουμε για μια οικογενειακή έξοδο τις ημέρες των εορτών.

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Μεγάλες παραγωγές με κλασικές ιστορίες χορού και όπερας στο κλίμα των ημερών, είναι μερικές από τις φαντασμαγορικές παραστάσεις που προτείνουμε για μια οικογενειακή έξοδο τις ημέρες των εορτών.

«Η βασίλισσα του χιονιού» του Χ.Κ. Άντερσεν σε μορφή όπερας
Μια ιστορία πίστης, αγάπης και ενηλικίωσης ζωντανεύει σε ένα πρωτότυπο μουσικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους και παρουσιάζεται στη Στέγη από 22 έως 30 Δεκεμβρίου.
«Η παράσταση φλερτάρει και με το μιούζικαλ, αλλά κυρίως έχει στόχο να εξοικειώσει τους νεαρούς θεατές με τους κώδικες της όπερας» σημειώνει ο μουσικός, σκηνοθέτης και Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Θοδωρής Αμπαζής, ο οποίος βασίστηκε στο αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έγραψε την όπερα «Η βασίλισσα του χιονιού», στοχεύοντας στην εξοικείωση του παιδιών με το είδος.
Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε σκηνοθεσία & πρωτότυπη Μουσική Θοδωρή Αμπαζή, σκηνικά & κοστούμια της Kenny MacLellan. Το λιμπρέτο έγραψε η Σοφιάννα Θεοφάνους.
Ερμηνεύουν: Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Σπύρος Παπαδάτος, Βασίλης Δημακόπουλος
Αφήγηση: Ανδριάνα Χαλκίδη
Μουσικοί: Μαριλένα Σουρή (πιάνο & μουσική διδασκαλία), Νίκος Μαυρίδης (βιολί), Φώτης Παπαντωνίου (βιόλα), Vilen Karapetyan (κοντραμπάσο), Maxim Mankovskiy (κρουστά), Βάγια Ζεπάτου (μαντολίνο)

Η παράσταση θα συνοδευτεί με παράλληλες δράσεις.

«Ζιζέλ» με Σβετλάνα Ζαχάροβα και Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας

Την πρίμα μπαλαρίνα, Σβετλάνα Ζαχάροβα, στο ρόλο της Ζιζέλ -έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους της καριέρας της- πλαισιωμένη από τον ταλαντούχο Σεργκέι Πολούνιν ως Πρίγκιπα Άλμπρεχτ θα απολαύσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου.
Μαζί τους, ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα της Ρωσίας, τα φημισμένα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας. Τη χορογραφία της παράστασης συνυπογράφουν οι Ζυλ Περρό, Ζαν Κοραλί, Μαριύς Πετιπά και τη μουσική ο Άντολφ Αντάμ.

«Δον Κιχώτης» με Μπολσόι και Μπαλέτα της Μόσχας στο Μέγαρο
Ο «Δον Κιχώτης», η διασημότερη παράσταση του ιστορικού «Κρατικού Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας» σε συνεργασία με κορυφαίους σολίστες των Μπολσόι, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 22, 23, 25, 29 και 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τα διεθνούς φήμης Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας State Moscow Classical Ballet, ένα από τα διασημότερα κρατικά χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, φέρνοντας στην Αθήνα τη διασημότερη και δημοφιλέστερη παράστασή τους που είναι εμπνευσμένη από τον θρυλικό ήρωα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Το πανέμορφο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα παρουσιάζεται σε χορογραφία του Αλεξάντερ Γκόρσκι (μουσική του Λούντβιχ Μίνκους) από 60 συντελεστές, κορυφαίους, σολίστ αλλά και πρώτους χορευτές των Μπολσόι, όπως ο Ίγκορ Τσβίρκο και η Αναστασία Στασκέβιτς.
Στο πρωταγωνιστικό ντουέτο μαζί τους εναλλάσσονται ο Νικολάι Σεβισέλοφ και η Εκατερίνα Μπερεζίνα.

«Καρυοθραύστης»: από την Ακαδημία των Μπολσόι και τη Λυρική Σκηνή
H ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, O «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι φέτος έχει την τιμητική του. Δύο ξεχωριστές παραγωγές έχουν προγραμματιστεί για να μας μεταφέρουν στο συναρπαστικό κόσμο της Κλάρας. Η πρώτη θα φιλοξενηθεί στο Badminton πλαισιωμένη από κορυφαίους σολίστ του θεάτρου Μπολσόι και η δεύτερη στο θέατρο Ολύμπια και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

θέατρο Badminton: 19–27/12
Θεσσαλονίκη
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (8, 9, 10, 11, 12/12)
Διευθύνει ο Γιώργος Βράνος
Αθήνα
Θέατρο Ολύμπια (23, 24, 26, 27, 30 31/12 – 2 και 3/1/2016)
Διευθύνουν: Ηλίας Βουδούρης – Ζωή Ζενιώδη

entertainment.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024