Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η L’Oréal στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή

Η L’Oréal στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή

Στη συζήτηση για τους τρόπους που θα περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον από την ανθρώπινη δραστηρικότητα συμμετείχε ο όμιλος Loreal, ο οποίος έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία κατά 20% μέχρι το 2020 και να αποδεσμευτεί πλήρως από δραστηριότητα που ενέχει αναδασώσεις. Η συμμετοχή της στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή εστίασε στην αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Στη συζήτηση για τους τρόπους που θα περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον από την ανθρώπινη δραστηρικότητα συμμετείχε ο όμιλος Loreal, ο οποίος έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία κατά 20% μέχρι το 2020 και να αποδεσμεύσει πλήρως την παραγωγή της από δραστηριότητα που ενέχει αναδασώσεις.

Η συμμετοχή της εταιρείας στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (Παρίσι, 30 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου) εστίασε στην αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, μια ακόμα παράμετρο στο σχέδιό της από το 2013 για βιώσιμη ανάπτυξη, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Sharing Beauty for All».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τρεις κατευθυντήριους άξονες:

  • Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία, κατά 20%, μέχρι το 2020.
  • Δέσμευση για πλήρη αποσύνδεση της παραγωγής της εταιρείας από οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με αποδασώσεις.

Ξέρετε ότι… Η ιστορική συμφωνία για το κλίμα η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2020, προβλέπει σχετικά ότι στο δεύτερο μισό του αιώνα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθούν στα επίπεδα που μπορούν να απορροφούν τα δάση, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ισορροπία μηδενικών καθαρών εκπομπών.

  • Ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης, για την εμπέδωση πρακτικών βιώσιμης καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Στην Συνδιάσκεψη του Παρισιού, η L’Oréal παρουσίασε τις δράσεις της σε ένα περίπτερο 100 τετραγωνικών μέτρων, στις εγκαταστάσεις του Grand Palais, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον αναγκαίο μετασχηματισμό των διαδικασιών παραγωγής, αλλά και του γενικότερου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, προς την υιοθέτηση πιο φιλικών στο περιβάλλον, υπεύθυνων και βιώσιμων πρακτικών.

Από το 2014, η L’Oréal, όχι μόνο έχει καταφέρει να τηρήσει τους προαναφερόμενους όρους του Beauty for All, αλλά να τους υπερκαλύψει: Έχει μειώσει κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε απόλυτες τιμές μεταξύ 2005 – 2015, παρά την αύξηση της παραγωγής της κατά 22%. Με συντονισμένες ενέργειες σε όλο τον όμιλο L’Oréal, όλες οι νέες εγκαταστάσεις ακολουθούν αυστηρά προηγμένα ενεργειακά πρότυπα, βάσει των διεθνών προδιαγραφών, όπως LEED, HQE και BREEAM.

  • Ξέρατε ότι… Τον Μάρτιο ο Όμιλος εγκαινίασε στη Γαλλία το πρωτοποριακό εργοστάσιο στο Chevilly-Larue της επαρχίας Ile-de-France, το οποίο εφαρμόζει όλες τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες αιχμής, όπως τη γεωθερμία, τη θερμική ανταλλαγή εδάφους-αέρος, 1.000 τετραγωνικών μέτρων «πράσινων» ταρατσών με φυτά, και ανακύκλωση του νερού, μέσω φιλτραρίσματος με φυτικές μεθόδους.
  • Στην Ιταλία η Loreal έχει κάνει μια πρωτοποριακή εγκατάσταση ανακύκλωσης υδάτων στο εργοστάσιό της στην περιοχή Settimo, όπου ανακυκλώνονται πάνω από 10.000 κυβικά μέτρα νερού το χρόνο.

Από το 2007, η L’Oréal έχει αποφασίσει επίσης να χρησιμοποιεί πρώτες ύλες και συγκεκριμένα σογιέλαιο, φοινικέλαιο και ίνες ξύλου που δεν προέρχονται από δραστηριότητες αποδάσωσης. Από το 2014, το 67% των νέων προϊόντων της L’Oréal συμβαδίζει με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Από το 2012 το 100% των πρώτων υλών φοινικελαίου και των υποπροϊόντων αυτού είναι ήδη πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια των προδιαγραφών RSPO. Επίσης, το 97,9% του χαρτιού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με αντίστοιχες προδιαγραφές, όπως FSC και PEFC.



Δείτε ένα βίντεο της Loreal στο οποίο εξηγεί γιατί είναι σημαντική η υπεύθυνη συλλογή πρώτων υλών.

Η L’Oréal έχει ήδη αναγνωριστεί ως μια ηγέτιδα σε εταιρικό επίπεδο, στο στόχο της καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών, καθώς ήδη από το 2003 συμμετέχει πολύ ενεργά στο Carbon Disclosure Project (CDP), έναν διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό, ο οποίος αναλύει τις εταιρικές προσπάθειες για την καταμέτρηση, τεκμηρίωση και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η L’Oréal έχει, για 3η συνεχή χρονιά, αξιολογηθεί στην ανώτερη κλίμακα «Α» των επιδόσεων σε αυτό το πρόγραμμα, όσον αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και βαθμολογία 99/100 ως προς τη διαφάνεια και την τεκμηρίωση, με δημοσιεύσεις όλων των σχετικών εκθέσεων που την αφορούν.

  • H Loreal είναι μια από τις 116 εταιρείες που λαμβάνουν ενεργά μέρος στην
    προσπάθεια, θέτοντας στόχους επιστημονικά τεκμηριωμένους. Από τον
    τεχνολογικό κόσμο, στη λίστα των εταιρειών στο sciencebasedtargets.org, βρίσκουμε επίσης τη Dell, τη Sony, την Autodesk και την Xerox.

Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, η L’Oréal έχει συστήσει μια επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, ειδικούς σε θέματα κλιματικής αλλαγής, στην οποία προεδρεύει ο Christian de Perthuis, καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris Dauphine και ιδρυτής της Έδρας Κλιματικής Οικονομίας.

Σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, η L’Oréal έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες, κυβερνητικές και μη, αρχές, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών, για τη βελτίωση μέτρων καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Στη Γαλλία, η L’Oréal συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα μείωσης του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, τόσο όσον αφορά στις επενδύσεις κεφαλαίων, όσο και τις διαδικασίες R&D. Ομοίως, στις ΗΠΑ, η L’Oréal USA βρίσκεται ανάμεσα στις 81 εταιρείες, που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του σχετικού συμφώνου δέσμευσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (American Act on Climate Pledge).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024