Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφικτή η αύξηση του χρόνου πτήσης των drone, δείχνει βρετανική εταιρεία

Εφικτή η αύξηση του χρόνου πτήσης των drone, δείχνει βρετανική εταιρεία

Λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης αυτονομίας πτήσης των drone επιχειρεί να λύσει η βιομηχανία. Μια βρετανική επιχείρηση επέδειξε τεχνολογία μπαταριών με κυψέλες υδρογόνου που επέτρεψαν την πτήση των μικρών ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων επί μια ώρα, όταν ο μέσος χρόνος πτήσης δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης αυτονομίας πτήσης των drone επιχειρεί να λύσει η βιομηχανία. Μια βρετανική επιχείρηση επέδειξε τεχνολογία μπαταριών με κυψέλες υδρογόνου που επέτρεψαν την πτήση των μικρών ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων επί μια ώρα.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις έγιναν με την τοποθέτηση της εναλλακτικής μπαταρίας κυψελών υδρογόνου και με ένα υβριδικό σύστημα -κλασικής μπαταρίας και υδρογόνου- στο drone Matrice 100, το οποίο από κατασκευή μπορεί να πετάξει έως και 40 λεπτά φορτωμένο με δύο μπαταρίες. Ο χρόνος επαναφόρτισης του drone από πτήση σε πτήση περιορίστηκε από 1-2 ώρες σήμερα, σε μόλις 2 λεπτά, σημειώνει η Intelligent Energy.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, οι κυψέλες καύσιμου υδρογόνου μετατρέπουν το φυσικό αέριο υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας χημικής διαδικασίας, το μόνο υποπροϊόν της οποίας είναι υδρατμοί. Το φρέσκο καύσιμο κλείνεται σε cartridge, οι οποίες αντικαθίστανται σε λίγα δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να μπορεί να τεθεί αμέσως εκ νέου σε λειτουργία το drone, όταν τα διαθέσιμα καύσιμα πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η Intelligent Energy θα παρουσιάσει την πρότυπη μπαταρία στην μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES τον Ιανουάριο του 2016, απευθυνόμενη ωστόσο μόνο στους κατασκευαστές drone όχι στον τελικό καταναλωτή.

H εταιρεία υποστηρίζει ότι η δική της πρόταση θα επιλύσει δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα της εμπορικής αξιοποίησης των ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων: τον περιορισμένο χρόνο πτήσης στα 20 λεπτά και τον αυξημένο χρόνο επαναφόρτισής τους που ξεπερνά την μια ώρα. Έτσι, θα καταστεί εφικτό να αξιοποιηθούν τα drone για πιο απαιτητικές εργασίες όπως η επιθεώρηση παράκτιων περιοχών, σε επιχειρήσεις διάσωσης, στην φωτογράφιση υψηλής ανάλυσης από ψηλά, στη νέα μέθοδο γεωργικής παραγωγής με την λεγόμενη «Γεωργία Ακριβείας» καθώς και στην παράδοση εμπορευμάτων σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024