Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτραπέζια παιχνίδια για τα Χριστούγεννα

Επιτραπέζια παιχνίδια για τα Χριστούγεννα

Γιορτές σημαίνουν σπίτι και η κατ’ οίκον διασκέδαση θέλει και το επιτραπέζιό της. Γέλια και δυνατές φωνές δίνουν πάντα το παρόν σε κάθε παρτίδα, ενώ η τύχη, η ταχύτητα και οι γνώσεις είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη νίκη.

Μαντώ Σιώμου

Γιορτές σημαίνουν σπίτι και η κατ’ οίκον διασκέδαση θέλει (και) το επιτραπέζιό της. Γέλια και δυνατές φωνές δίνουν πάντα το παρόν σε κάθε παρτίδα, ενώ η τύχη, η σκέψη, οι μαντικές ικανότητες, η ταχύτητα και οι γνώσεις είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη νίκη. Οι επιλογές είναι πάμπολλες, με παιχνίδια διαχρονικά και άλλα καινούργια. Επιτραπέζια για κάθε ηλικία, διάθεση, αλλά και βαλάντιο φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον ιδανικό σύντροφο για τις γιορτές.

Monopoly

Διαχρονική αξία! Δεκάδες παραλλαγές.. και το μόνο παιχνίδι που οι διπλές σε βγάζουν αλλά και σε βάζουν στην φυλακή!..

Στη Monopoly, ίσως το πιο γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι, οι παίκτες αγοράζουν και πουλούν ιδιοκτησίες. Σε έναν κόσμο οικονομικής οι παίκτες μάχονται για να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά.

Taboo

Σίγουρα το καλύτερο επιτραπέζιο για παρέα! Άγχος, ένταση, γέλια, φωνές, σαρδάμ και νοήματα! Και όλοι θυμόμαστε τον παίχτη που δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη και εσύ να πρέπει να καταλάβεις!

Το Taboo είναι ένα δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο περιέχει δεκάδες λέξεις τις οποίες κάθε ομάδα πρέπει να μαντέψει. Προσεκτικά όμως, καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις απαγορευμένες λέξεις Taboo!

Tichu

Συναρπαστικό παιχνίδι, που αποτελεί πλέον μανία! Ξεχάστε την 21 την πρωτοχρονιά, δεν θα σηκώνεστε από το τραπέζι μέχρι να κάνετε φουλ του άσου με τριπλό παπά και 12 κόκκινο.

Το Τίτσου είναι ένα γρήγορο και έξυπνο παιχνίδι στρατηγικής και αποτελεί συνδυασμό κουμ-καν, πόκερ και μπριτζ, και παίζεται πάντα με δύο ομάδες. Κάθε ομάδα προσπαθεί να απαλλαγεί από τις κάρτες της αλλά και να μαζέψει πόντους «κατεβάζοντας» συνδυασμούς που πρέπει να είναι πιο ισχυροί από των αντίπαλων ομάδων. Ο Δράκος, ο Φοίνικας, ο Σκύλος και το Majong περιμένουν να ριχτούν στην μάχη και αν χρειαστεί να θυσιαστούν για την νίκη. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα καταφέρει να μαζέψει 1000 πόντους.

Wizard

Ένα ακόμη εθιστικό παιχνίδι, όπου θα παρακαλάς τον Αϊ Βασίλη να σου φέρει μια φορά όλα τα Ζεντ!

Οι «Μαγικοί αριθμοί» είναι ένα διασκεδαστικό καρτοπαίχνιδο πρόκλησης και μπλόφας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παίκτης να προβλέψει σωστά τον αριθμό από μπάζες που θα κερδίσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το Wizard απαιτεί καλή μνήμη και σωστούς υπολογισμούς ενώ και η τύχη συμβάλλει πολύ στο παιχνίδι.. μιας και οι ζογκλέρ και οι μάγοι είναι περιορισμένοι. Το παιχνίδι τελειώνει μόλις εξαντληθεί η τράπουλα καρτών και νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους.

Dixit

Ιδανικό για οικογένεια, με το πολυβραβευμένο Dixit θα ανακαλύψεις και πάλι την μαγεία. Αποκρυπτογράφησε τα μυστικά των εικόνων και άφησε την φαντασία σου να σε πάρει μακριά!

Το Dιxit είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι ιστοριών, με κάρτες, γεμάτο εκπλήξεις για την οικογένεια και την παρέα.. Σε κάθε γύρο ένας παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή και ανοίγει πέντε εικόνες μια από τις οποίες επιλέγει να κρατήσει ο ίδιος. Εμπνευσμένος από την επιλογή του σχηματίζει μια αινιγματική πρόταση που μοιράζεται με τους υπόλοιπους. Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρούνε, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις παγίδες των συμπαικτών τους. Το παιχνίδι τελειώνει όταν η τράπουλα εξαντληθεί ή κάποιος φτάσει στους 30 πόντους.

Chinatown

Εξαιρετικό παιχνίδι που δε θα χορταίνετε να το παίζεται, μηδέν κανόνες και πολύ γέλιο! Έλα πάρε κόσμε! Όποιος προλάβει τα καλά οικόπεδα…

Στο Chinatown οι παίκτες είναι επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν να ανοίξουν τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην ομώνυμη περιοχή της Νέας Υόρκης και να κερδίσουν τα περισσότερα χρήματα. Το ενδιαφέρον του παιχνιδιού είναι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Οι παίκτες προσπαθούν να κλείσουν τις καλύτερες συμφωνίες μεταξύ τους, πουλώντας ή ανταλλάσσοντας μαγαζιά ή επιχειρήσεις μέχρι όλοι να είναι ευχαριστημένοι, πράγμα δύσκολο γι’αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα χρονικό όριο…να μην κρατήσει πολύ αυτή η διαδικασία. Μετά από 6 γύρους νικητής είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χρήματα.

Αvalon: The Resistance

Όλοι έχουμε παίξει «Παλέρμο» στην ζωή μας, το γνωστό παιχνίδι με την τράπουλα όπου η πλειοψηφία των παιχτών είναι θύματα ή δολοφόνοι. Μια από τις πολλές παραλλαγές του με πολύ πιο ενδιαφέρον, είναι το Άβαλον.

Στην Άβαλον, οι δυνάμεις του Καλού και του Κακού πολεμούν για τον έλεγχο του εξέλιξης του πολιτισμού. Ο Αρθούρος αντιπροσωπεύει το μέλλον της Βρετανίας, την υπόσχεση της ευμάρειας και της τιμής, όμως κρυμμένοι ανάμεσα στους γενναίους πολεμιστές του βρίσκονται ασυνείδητοι υπηρέτες του Μόρντρεντ. Θα επικρατήσει το Καλό; Ή η Άβαλον θα υποταχτεί στο σκοτάδι του Μόρντρεντ;

A Game of Thrones: The Board Game 2nd Edition

-Οι περισσότεροι που είναι λάτρεις της σειράς και των βιβλίων δεν γίνεται να μην ζήσουν αυτή την επιτραπέζια εμπειρία! Χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετές ώρες… αλλά όπως και η σειρά, αξίζει την αναμονή.

Το Α Game of Τhrones, δεύτερη έκδοση, είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και κυριαρχίας! Σύνθετο και πολύπλοκο επιτραπέζιο με στόχο να επικρατήσεις στα επτά Βασίλεια. Χάρτινοι θρόνοι, στρατοί και στόλοι, κάρτες εντολών, στρογγυλές μάρκες και πολλές άλλες λεπτομέρειες όπως οικόσημα και σύμβολα, δημιουργούν ένα καλοφτιαγμένο επιτραπέζιο, πιστό στα βιβλία. Οι συμμαχίες και οι προδοσίες είναι μόνο η αρχή από μια σειρά προβλημάτων που θα αντιμετωπίσεις. Στο τέλος του παιχνιδιού, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις!

Star Wars: Imperial Assault

Με δεδομένη τη προσμονή του κόσμου για τη μεγάλη συνέχεια της θρυλικής κινηματογραφικής εξαλογίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» δεν μπορείς να μην παίξεις το Star Wars: Imperial Assault. Είθε η δύναμη να είναι μαζί σου… στο ταμπλό.

Το Star Wars: Imperial Assault είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και τακτικής μάχης με αποστολές, προσφέροντας δύο διακριτά παιχνίδια μάχης και περιπέτειες στο σύμπαν του Star Wars. Το παιχνίδι μεταφέρει τους παίκτες μέσα στον γαλαξιακό εμφύλιο πόλεμο, μεταξύ Rebel Alliance και Galactic Empire, μετά την καταστροφή του Death Star από τον Yavin 4. Το παιχνίδι εκστρατείας προσφέρει στους παίκτες απεριόριστα στρατεύματα και πόρους της αυτοκρατορίας Galactic ενάντια σε μία μικρή ομάδα Rebel. Στο παιχνίδι αποστολών οι παίκτες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε τακτικές μάχης. Κάθε παίκτης συγκεντρώνει τα στρατεύματα του ώστε να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

Πες Βρες

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Για όσους ξέχασαν να φέρουν το αγαπημένο τους επιτραπέζιο στις γιορτές, μια εναλλακτική και άκρως διασκεδαστική λύση είναι να κατεβάσετε στην ηλεκτρονική συσκευή σας την εφαρμογή «Πες Βρες». Βρίσκεται στην κορυφή των App Stores ως το καλύτερο επιτραπέζιο παιχνίδι για όλες τις παρέες.

Το Πες Βρες είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων, που συνδυάζει γνώσεις, οξυδέρκεια και ανταγωνισμό, προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε όλη την παρέα!

entertainment.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024