Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φάκελος αερολιμένας στις ΗΠΑ: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Φάκελος αερολιμένας στις ΗΠΑ: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο των επιβατών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ενώ φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί και ολόκληρα blog, όπου επισκέπτες και επιβάτες γράφουν εξοργισμένοι (στις περισσότερες περιπτώσεις) τις εμπειρίες τους.

Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο των επιβατών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ενώ φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί και ολόκληρα blog, όπου επισκέπτες και επιβάτες γράφουν εξοργισμένοι τις εμπειρίες τους.

Το BBC αποφάσισε να παρουσιάσει μια λίστα με τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα πάντοτε με τα σχόλια των αναγνωστών του.

Έτσι, το καλύτερο αεροδρόμιο φαίνεται να είναι αυτό της Χαβάης. Αρκετοί αναφέρονται στους όμορφους και δροσερούς χώρους του, τη χαλαρωτική μουσική και το… χούλα χουπ.

Εξαιρετικά καλά σχόλια συγκεντρώνει και το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον. Μάλιστα η μοκέτα του αεροδρομίου έγινε σημείο αναφοράς και τόπος λατρείας σε τέτοιο βαθμό που όταν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να την ανακαινίσουν (βασικά να την αλλάξουν), υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Πολύ καλά είναι τα σχόλια και για το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο: καλό φαγητό, τέχνη, δωρεάν wifi. Aκόμα και αν η ομίχλη προκαλεί καθυστερήσεις, οι επιβάτες νιώθουν καλά εκεί μέσα.

Το χειρότερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ, σύμφωνα πάντοτε με τα σχόλια των επισκεπτών που παρουσιάζει το BBC είναι του Μαϊάμι. Χαρακτηριστικά τα όσα γράφει μια βρετανή: «Μας πήρε 3 ώρες να φτάσουμε στον προορισμό μας μετά την προσγείωση. Κάναμε ουρές σε άδειους γκισέδες ελέγχου διαβατηρίων, οι τουαλέτες ήταν μακριά, οι θέσεις ελάχιστες, το φαγητό απαράδεκτο και παντού κατσαρίδες.»

Ακολουθεί το αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, το οποίο το οποίο περιγράφεται ως πολύ παλιό, αφημένο στην τύχη του με τους ταξιδιώτες να αντιμετωπίζονται σαν αγέλη ζώων και με εχθρικό τρόπο.

Πολλά είναι τα παράπονα και για το αεροδρόμιο του Χιούστον. Ορισμένοι επιβάτες μιλούν για αγενές προσωπικό, πολλές ώρες αναμονής στον έλεγχο διαβατηρίων.

Η γκρίνια δεν είναι ποτέ αρκετή, καθώς χρειάζονται και προτάσεις. Έτσι, το BBC παρουσιάζει και τις ιδέες των ίδιων των επιβατών, ώστε το πέρασμα από το αεροδρόμιο να γίνει καλύτερο.

Αρκετοί αναφέρονται στην υπερβολή που υπάρχει στον έλεγχο διαβατηρίων. «Δεν είμαστε όλοι τρομοκράτες για να μας αντιμετωπίζουν έτσι» γράφει κάποιος, ενώ μια κοπέλα από την Ισπανία αναρωτιέται γιατί χρειάζεται να παίρνουν και τα 10 δακτυλικά αποτυπώματα.

Επίσης, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας θεωρούν υπερβολικό να υπόκεινται σε τόσο αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας. Ένας 86χρονος καναδός αναρωτιέται πόσο επικίνδυνος ώστε να πρέπει να βγάλει ζώνες, πορτοφόλια και παπούτσια…

Άλλοι πάλι σχολιάζουν την ποιότητα του φαγητού και ζητούν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα υγιεινής διατροφής. Επίσης, ορισμένοι προτείνουν ποιοτικότερα βιβλιοπωλεία, δεδομένου ότι το διάβασμα σε ένα αεροδρόμιο μπορεί να λυτρώσει όσους περιμένουν ώρες.

Εξίσου λυτρωτικό θεωρείται και το δωρεάν: ένας καφές ή ένα τσάι για παράδειγμα θα βελτίωνε τη διάθεση πολλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024