Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δώρα Τεχνολογίας: Τι θα θέλαμε, τι θα πάρουμε

Δώρα Τεχνολογίας: Τι θα θέλαμε, τι θα πάρουμε

Η φετινή χρονιά πέρασε και στο λεξιλόγιο κάθε ευυπόληπτου geek μπήκαν λέξεις όπως «ντρόουν», «γκρούπι», κατά το «σέλφι», «ακτίβιτι τράκερ», «Βι-Αρ» και «σμαρτγουότς». Τα ξωτικά έχουν ενημερωθεί με software update και γνωρίζουν ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουν το εργαστήρι του Άι Βασίλη για να ακολουθήσουν τις επιταγές των καιρών.

Η φετινή χρονιά πέρασε και στο λεξιλόγιο κάθε ευυπόληπτου geek μπήκαν λέξεις όπως «ντρόουν», «γκρούπι», κατά το «σέλφι», «ακτίβιτι τράκερ», «Βι-Αρ» και «σμαρτγουότς». Τα ξωτικά έχουν ενημερωθεί με software update και γνωρίζουν ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουν το εργαστήρι του Άι Βασίλη για να ακολουθήσουν τις επιταγές των καιρών.

Μιλώντας για επιταγές, θυμηθήκαμε: Δεν μπορείτε να δώσετε τόσο πολλά χρήματα για τον high tech φίλο ή το παιδί σας. Εντάξει, για αυτό χωρίσαμε τις προτάσεις μας σε δύο κατηγορίες, αυτά που θα ήθελε ένας άνθρωπος που λατρεύει την τεχνολογία επειδή είναι σήμερα πολύ hot, και εκείνα που μπορεί κανείς να αποκτήσει, εεε…, να προσφέρει ως δώρο στους άλλους.

Τι θα θέλαμε

  1. Smartwatch – Τίποτα λιγότερο από ένα Apple Watch Edition (ή κάτι πάνω από 770+) εάν έχει iPhone ή, διαφορετικά Pebble (προτιμάμε αυτό γύρω στα 300 ευρώ Pebble Time Steel).
  2. Drone – προγραμματιζόμενο κατά προτίμηση, με κάμερα HD.
  3. Activity Trackers – Wearable Το καλύτερο Fitbit Charge HR Wireless heart-rate activity wristband (159 ευρώ)
  4. Virtual Reality Goggles – Της Oculus θα κυκλοφορήσει το 2016, όπως και το HTC Vive, το Playstation VR κ.ά. Αφού είναι έτσι, θα αρκεστεί στο Samsung Gear VR -την ακριβή έκδοση Innovator (230-240 ευρώ), αρκεί να έχει Samsung smartphone συμβατό (πρέπει να ξέρετε το μοντέλο)
  5. Smartphone, 2-in-1, tablet: Το φθηνότερο iPad καινούριο κοστίζει περισσότερα από 300 ευρώ
  6. Action Camera – Το νεότερο μοντέλο GoPro Hero4 Silver (€400+)
  7. Κονσόλα – Playstation 4 ή Xbox One με έναν τουλάχιστον τίτλο (400+)
  8. Smart/Connected Toys – Το Sphero Star Wars θα ταίριαζε με τους καιρούς
  9. Έξυπνες οικιακές συσκευές – Internet of Things – Smart TV, Smart οτιδήποτε – έστω μια λάμπα
  10. Με έναν 3D Printer; (τουλάχιστον 1.000 ευρώ) θα γιορτάζετε για πολύ καιρό

Τι θα πάρουμε

  1. Προπληρωμένη κάρτα αγορών από τα καταστήματα εφαρμογών, παιχνιδιών, μουσικής και ταινιών για το smartphone, το tablet. Ζητήστε δωροκάρτα για αγορές από το Play Store ή το AppStore (πρέπει να ξέρετε εάν έχει iPhone, iPad, Mac ή Android) με 15, 25 ή 50 ευρώ.
  2. Το Google Cardboard – η προσιτή επιλογή κάσκας εικονικής πραγματικότητας που θα ενθουσιάσει τον αποδέκτη και όποιον την φορέσει.
  3. Κάποιο mini drone όπως το Parrot Rolling Spider κόστους περίπου 80 ευρώ (κατεβάστε και το Tickle app, δωρεάν. Εναλλακτικά, το ρομποτικό προγραμματιζόμενο μπαλάκι Sphero.
  4. To Genuino -επισήμως, η ευρωπαϊκή επωνυμία του Arduino. Αν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα από 20 ευρώ + ΦΠΑ, αγοράστε το μαζί με το Genuino Starter Kit. Δείτε κι άλλες προτάσεις δώρων εάν ο παραλήπτης καταπιάνεται με τα ηλεκτρονικά https://store.arduino.cc/category/52
  5. Θήκη smartphone ή ακόμα καλύτερα, προστατευτική θήκη με έξτρα μπαταρία, αν και θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω και… θα παχύνει το υπέρλεπτο smartphone
  6. Γάντια touch screen (λιγότερα από 20 ευρώ), για να μπορεί να απαντά στις κλήσεις σας χωρίς δικαιολογίες
  7. Selfie stick (από 13 ευρώ) -υπάρχει λόγος, μπορείτε να γράψετε στην καρτούλα «Για να σε βλέπω πιο πολύ»
  8. Υπάρχουν διάφορα γκατζετάκια όπως το Pinball-μινιατούρα ή το ποδοσφαιράκι μινιατούρα που συνδέονται με το smartphone (πρέπει να μάθετε πιο μοντέλο έχει ο αποδέκτης του δώρου) και παίζεις με τον κλασικό, αλλά πάντα εξελιγμένο τρόπο. Προσοχή μην ξεπηδήσει η μπάλα από την οθόνη!
  9. Google Chromecast (προτιμάμε την δεύτερη έκδοση) για να μετατρέψει την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο σε ιντερνετική τηλεόραση -ανακατασκευασμένο και με 30 ευρώ ή το νεότερο με 50 ευρώ. Προηγουμένως, ρωτήστε εάν έχει ήδη Smart TV ή media player σε παλαιότερη τηλεόραση ικανό για streaming ταινιών, γιατί τότε δεν το χρειάζεται και θα το πάρετε εσείς 🙂
  10. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε δώρο – θα δείτε μαζί σειρές στο μηχάνημα 🙂

Οι χριστουγεννιάτικες προτάσεις δώρων αλυσίδων καταστημάτων online

Αναζητήσαμε τα προϊόντα που προβάλλουν ιδιαίτερα τα μεγάλα καταστήματα για να σας διευκολύνουμε πριν βγείτε για ψώνια -για ό,τι νεότερο ενημερωθούμε θα σας το μεταφέρουμε εδώ:

  • Δείτε τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις δώρων από τα καταστήματα Πλαίσιο: http://www.plaisio.gr/Campaign/2015-Christmas.htm?cm_sp=Mosaic-_-2015-Christmas-_-xmas-landing

  • «OMG Offers» στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ https://www.germanos.gr/category/omg-offers/cat610002/

  • Στα καταστήματα Vodafone: http://www.vodafone.gr/portal/vodafone-xmas-offers
    Στα καταστήματα Vodafone οι τιμές των tablet ξεκινούν από 79€ και οι πελάτες τους μπορούν να κερδίσουν δώρα αξίας 75€ -25€ δωροεπιταγή για οποιαδήποτε αγορά από το www.factoryoutlet.gr, 5GB δωρεάν για 2 μήνες, 40€ δωρεάν περιεχόμενο (eboοks, περιοδικά/εφημερίδες, ταινίες), θήκη Βooklet και Powerbank 5000mAh με 19,90€. Οι όροι και οι προϋποθέσεις δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://www.vodafone.gr/portal/resources/media/xmas-offer/Xmas_Tablet_Offer.pdf

  • Η COSMOTE δίνει σε όλους τους συνδρομητές της, κινητής και πλέον και σταθερής τηλεφωνίας (η υπηρεσία παρέχεται από τον ΟΤΕ), τη δυνατότητα να χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα με κινητό COSMOTE, εντελώς δωρεάν, ένα από τα ακόλουθα δώρα: 100 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους ή 200 SMS προς όλους ή 300 MB για Mobile Internet μαζί με τις ευχές του μέσω SMS ή ηλεκτρονικής κάρτας. Η προσφορά ισχύει μέχρι και 07/1/2016, από πελάτες σταθερής και κινητής COSMOTE, προς πελάτες κινητής COSMOTE. H διάρκεια ισχύος των δώρων είναι 7 ημέρες από την ενημέρωση του αποδέκτη του δώρου. Οι πελάτες κινητής στέλνουν δωρεάν SMS με τη λέξη “ΔΩΡΑ” στο 1256 και λαμβάνουν έναν κωδικό. Αντίστοιχα, οι πελάτες σταθερής λαμβάνουν τον κωδικό καλώντας δωρεάν στο 13888 (ιδιώτες) ή στο 13818 (επαγγελματίες). Μπαίνοντας στο https://xmas.cosmote.gr και αφού συμπληρώσουν τον αριθμό τους και τον κωδικό που έλαβαν, οι πελάτες επιλέγουν και στέλνουν δωρεάν τα δώρα επικοινωνίας στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
  • Σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων Κωτσόβολος υπάρχει το λεγόμενο Πλάνο Δόσεων, με το οποίο όλα τα προϊόντα πληρώνονται σε δόσεις από 10 ευρώ, με πρώτη δόση τον Μάρτιο 2016. Το πλάνο δόσεων αφορά σε προσωπικό καταναλωτικό δάνειο τραπέζης ΕΠΕ: 0,1608 επιτόκιο: 15% και η 1η δόση εξοφλείται στις 1/03/2016. Επίσης, η εταιρεία έχει ανεβάσει ένα κουίζ στο δικτυακό της τόπο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση promo.kotsovolos.gr/giftfinder με το οποίο επιχειρεί να οδηγήσει τον χρήστη στο βέλτιστο δώρο για κάθε αγαπημένο πρόσωπο.
  • Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, με την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου Μac, σταθερού ή φορητού, τα πέντε καταστήματα iStorm σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο store.istorm.gr προσφέρουν ως δώρο προπληρωμένη κάρτα Visa 70€. Επιπλέον, με κάθε αγορά iPad προσφέρεται η δωροκάρτα iTunes Gift Card αξίας 25€.

  • Η LG Electronics το Δεκέμβρη με την αγορά μίας κυρτής τηλεόρασης LG OLED 4K EC970V υπέρ-υψηλής ανάλυσης 65 ιντσών κάνει δώρο μία κυρτή ηχομπάρα LAS855M και 2 ηχεία LG Music Flow (μοντέλα H3 & H5). Επίσης, με την αγορά μιας τηλεόρασης LG OLED 55EG910V 55 ιντσών από τις 18 έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2015, η LG προσφέρει ένα κουπόνι αξίας €300, το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να εξαργυρώσουν με την επόμενη αγορά τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024