Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρές, Περίεργες ή και Χρηστικές Ιστορίες Τεχνολογίας

Μικρές, Περίεργες ή και Χρηστικές Ιστορίες Τεχνολογίας

Οι λεμούριοι και οι σεμνοπίθηκοι που βλέπουν τηλεόραση 4Κ, η πιο... κωμικοτραγική ιστορία τεχνολογίας της ημέρας.

Διαβάστε καθημερινά μερικές ενδιαφέρουσες ή και χρηστικές πληροφορίες από τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

LEAF by Skroutz: Μόδα και αγορές από το κινητό

    • Το Skroutz ανέπτυξε την εφαρμογή LEAF by Skroutz για να χαζεύουμε τις βιτρίνες των ηλεκτρονικών καταστημάτων, να βλέπουμε τις τελευταίες τάσεις της μόδας, να εμπνεόμαστε με ιδέες και καθημερινούς συνδυασμούς. Ομαδοποιημένα σε συλλογές προβάλλονται χιλιάδες επιλεγμένα παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα, διαθέσιμα στα ηλεκτρονικά καταστήματα μόδας που βρίσκονται στο skroutz.gr. Η Skroutz έδωσε προτεραιότητα στην ανάπτυξη του app για συσκευές με Android.

    • Οι 96 συνδρομητές του ΟΤΕ 1949-1950

    • Ο Όμιλος ΟΤΕ γιορτάζει τα 66α γενέθλιά του και επέλεξε να το γιορτάσει επιβραβεύοντας τους πιο παλιούς πελάτες του: Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 1949 και από τότε μέχρι σήμερα διατηρούν την σύνδεση που έκαναν το 1949 ή τον πρώτο χρόνο μετά, 96 συνδρομητές -οικιακές συνδέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Χίο. Αυτοί λοιπόν, δεν θα πληρώνουν για την σταθερή τηλεφωνία και την πρόσβαση στο Ίντερνετ καθώς και την συνδρομητική τηλεόραση OTE TV επί 24 μήνες -θα έχουν το COSMOTE Home Double Play 50 XL χωρίς χρέωση μηνιαίων παγίων για 24 μήνες από την ενεργοποίησή του, καθώς και OΤΕ TV Full Pack χωρίς χρέωση μηνιαίων παγίων για 24 μήνες από την ενεργοποίησή του. Στην περίπτωση νέου πελάτη OTE TV θα διατεθεί χωρίς χρέωση, κατάλληλο κεραιοσύστημα καθώς και η εγκατάστασή του.

    Λεμούριοι και σεμνοπίθηκοι που γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία βλέπουν το δάσος στην τηλεόραση για να δούμε εάν τους τραβάει το φυσικό τους περιβάλλον

    • Αυτήν την εβδομάδα, το καταφύγιο Port Lympne στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκατέστησε τηλεοράσεις Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD με τεχνολογίες αιχμής, στους χώρους διαβίωσης των λεμούριων και των σεμνοπιθήκων. Από την τηλεόραση με την αληθοφανή εικόνα, αυτά τα πρωτεύοντα θηλαστικά παρακολουθούν πλάνα από το φυσικό τους περιβάλλον στην Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη, σε πολύ αναλυτικές λεπτομέρειες, ποιότητας 4K, ώστε να δοκιμαστεί εάν θα τα βοηθήσει, ενδεχομένως, να νιώσουν οικεία με το πιθανό νέο τους σπίτι. Χρησιμοποιούνται πάρα πολλές διαφορετικές τεχνολογίες ώστε να διατηρείται ζωντανό το ενδιαφέρον των ζώων αλλά και η υγεία τους. Κάποιες φορές εμπλουτίζεται το περιβάλλον τους με μυρωδιές ή γεύσεις, ή ακόμα και με νέες κατασκευές για σκαρφάλωμα, ή παιχνίδια, αλλά αυτήν τη φορά δοκιμάζεται κάτι κάπως διαφορετικό για να μελετήσει το διεθνώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προστασία των ζώων, The Aspinall Foundation εάν θα έδειχναν ενδιαφέρον για το φυσικό τους περιβάλλον. Το γκρουπ σεμνοπίθηκων που θα βλέπει τηλεόραση σχεδιάζεται να επαναεισαχθεί το 2016 σε προστατευμένα δάση στην Ιάβα.

    «Φατσούλα»(;) για το ασφαλές σεξ

    • Στις αρχές του 2016, είναι αρκετά πιθανό να δείτε στα εκφραστικά emoji στο smartphone σας και ένα για το ασφαλές σεξ. Η Durex υπέβαλλε επίσημα αίτημα στον φορέα που αποφασίζει ποια προσωπάκια θα υπάρχουν σε όλα τα κινητά, την Unicode, με σκοπό να γιορτάζεται με τον δέοντα τρόπο και η αξία του ασφαλούς σεξ την 1η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, ημέρα αφιερωμένη στην μάχη κατά του AIDS.

    Τέρμα το Δίκτυο για ΣπασίκλεςΣαρώστε τα dork

    • Η εταιρεία ESET που αναπτύσσει από το 1987 λογισμικό ασφαλείας, συμμετείχε σε μια παγκόσμια επιχείρηση για να διαλυθεί το δίκτυο Dorkbot που μοιράζει χωρίς να το αντιληφθούμε λογισμικό στο σύστημά μας, το οποίο, το πρώτο που κάνει είναι να αποτρέπει την επικοινωνία του antivirus με τις ενημερώσεις των εταιρειών που το αναπτύσσουν, ώστε να παραμένει μη ανιχνεύσιμο -δηλαδή, να μην κατεβαίνουν ενημερώσεις. Έτσι, κατορθώνει να εκτελεί όποια εντολή του δώσουν οι άγνωστοι που το ελέγχουν από πολλαπλές τοποθεσίες. Για παράδειγμα, βρέθηκε ότι το Dorkbot κλέβει κωδικούς πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες -Facebook, Twitter. Επίσης, εγκαθιστά πρόγραμμα που χρησιμοποιεί χωρίς να το γνωρίζετε τον υπολογιστή σας για να στέλνει κι αυτός συνεχώς αιτήματα σύνδεσης σε έναν δικτυακό τόπο-στόχο, ώστε να καταλυθεί από την αδυναμία του να ανταποκριθεί. Επίσης, του αποδίδονται σωροί spam στα mailbox μας. Το Dorkbot δεν λειτουργεί πια, αλλά δεν έγινε λόγος και για συλλήψεις. Απομένει να κάνουμε μια σάρωση του υπολογιστή μας για όσα μας άφησε πίσω του, δωρεάν, προτείνει η ESET: http://www.eset.com/int/download/utilities/detail/family/179/

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Πολεμώντας στην… αυλή του

    Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024