Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταματά η ανάπτυξη του Firefox OS για smartphone, ξεκινά για τα «πράγματα»

Σταματά η ανάπτυξη του Firefox OS για smartphone, ξεκινά για τα «πράγματα»

Η εταιρεία Mozilla του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Mozilla ανακοίνωσε ότι αλλάζει το αντικείμενο εργασίας της ομάδας του Firefox OS, αν και το λειτουργικό της ήταν «ό,τι χρειάζεστε».

O Mozilla ανακοίνωσε ότι αλλάζει το αντικείμενο εργασίας της ομάδας του Firefox OS, αν και θεωρούσε ότι το λειτουργικό της ήταν «ό,τι χρειαζόμαστε».

Στο εξής, η εταιρεία δεν θα απευθύνεται σε κατασκευαστές τηλεφώνων και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να προτείνει το εναλλακτικό λειτουργικό της για smartphone. Εντούτοις, η ομάδα ανάπτυξής του δεν διαλύεται -θα ασχοληθεί με την προσαρμογή του σε άλλες, δικτυωμένες συσκευές και τέτοιες προβλέπεται να υπάρξουν πολλές για το επονομαζόμενο «Ίντερνετ των Πραγμάτων». Προηγουμένως, τον Οκτώβριο ο Mozilla έχρισε Senior Vice President, Connected Devices τον Ari Jaaksi και ταυτόχρονα εναπόθεσε το μέλλον του Firefox OS στα χέρια του.

  • Θυμηθείτε τα πάντα για το Firefox OS, το οποίο είχε κυκλοφορήσει από την COSMOTE και είχαν αναπτυχθεί apps από έλληνες προγραμματιστές.

Αναλυτές αποδίδουν την απόφαση της Mozilla στο γεγονός ότι καθυστέρησε -όπως και η Microsoft με το Windows Phone OS- να εισέλθει στην αρένα που κερδίζουν Google Android και Apple iOS, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για εναλλακτικές. Το Internet of Things είναι το «next big thing», συμφωνούν πολλοί.

Τι έχουμε γράψει στο tech.in.gr για το Internet of Things;

  • Τι να κάνετε πριν αγοράσετε συσκευές για το «έξυπνο» σπίτι σας
  • Πρέπει να γνωρίζετε ότι τo «έξυπνο» σπίτι του 2015 δεν είναι, καθόλου, ασφαλές
  • Δείτε ποια «πράγματα» θα έχουν Internet στο σπίτι, σύμφωνα με την Samsung
  • Τι γυρεύουν στο Ίντερνετ οι λάμπες, οι θερμοστάτες και τα κουδούνια;
  • Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε ότι είναι διαθέσιμο το Firefox για iOS;

    Εκτός από το τέλος του Firefox OS για smartphone, ο Mozilla λανσάρει το Focus by Firefox, ένα εργαλείο που θα διατεθεί δωρεάν στους χρήστες iPhone/iPad με τον browser της Apple, Safari στο περιβάλλον του νεότερου iOS 9.

    • Ξέρετε ότι… ο Mozilla δεν μπορούσε να προσθέσει την λειτουργικότητα του Focus στο Firefox για iOS που μόλις κυκλοφόρησε, καθώς η Apple δεν επιτρέπει σε browser τρίτων στο App Store της που μπλοκάρουν περιεχόμενο.

    Το Focus χαρακτηρίζεται «content blocker», ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να μπλοκάρει ολόκληρες κατηγορίες που καταγράφουν πληροφορίες για τις διαδικτυακές τους περιπλανήσεις (trackers), συχνά χωρίς να το κατανοεί. Μεταξύ άλλων, το Focus by Firefox φιλοδοξεί να μπλοκάρει στοχευμένες διαφημίσεις, λογισμικό που χρησιμοποιείται για την διεξαγωγή ανάλυσης επισκεψιμότητας αλλά και από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, το Focus μπορεί να μπλοκάρει κατ’επιλογή του χρήστη ad trackers, analytics trackers, social και άλλους trackers που αφορούν στο απόρρητο της περιήγησης καθώς και τα Web fonts, που αφορούν τις επιδόσεις του browser.


    Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι έτσι δίνει στους χρήστες της πλατφόρμας της Apple μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας τους στο WWW. Τον ίδιο έλεγχο απολαμβάνουν οι χρήστες του «Private Browsing with Tracking Protection» στον Firefox για Windows, για Mac, Linux και Android.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    «Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

    Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024