Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αλόννησος πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα

Η Αλόννησος πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα

Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, η Αλόννησος γίνεται η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα, μια πραγματική μάστιγα για το περιβάλλον, ειδικά στη θάλασσα.

Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, η Αλόννησος γίνεται η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που καταργεί την πλαστική σακούλα, μια πραγματική μάστιγα για το περιβάλλον, ειδικά στη θάλασσα.

«Σε μια εποχή που η οικονομική δυσπραγία έχει καθηλώσει την προώθηση βιώσιμων προτάσεων, ένα μικρό νησί αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή του να προασπίσει το φυσικό του πλούτο» ανακοίνωσαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που είχαν την πρωτοβουλία.

Τo πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» υλοποιείται από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τη MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, με τη συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa.

Οι ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ της Αλοννήσου, η οποία φιλοξενεί τον σημαντικότερο πληθυσμό της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, σταμάτησαν να διαθέτουν πλαστικές σακούλες και παρέχουν την εναλλακτική των επαναχρησιμοποιούμενων.

Την Τρίτη, εκπρόσωποι του δήμου, των ΜΚΟ, μαθητές και
εθελοντές ενημέρωσαν τους κατοίκους και διένειμαν πάνινες τσάντες για τις καθημερινές αγορές τους.

Περίπου 8 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες -198 ανά κάτοικο- χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στην ΕΕ, και οι περισσότερες από τις μισές καταλήγουν στα σκουπίδια έπειτα από μία μόνο χρήση.

Πτηνά, θαλάσσιες χελώνες, κήτη και άλλα είδη απειλούνται άμεσα από τις σακούλες, τις οποίες καταπίνουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για μέδουσες ή άλλες μορφές τροφής.

Διαβάστε επίσης:

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε Οδηγία που θα μειώσει κατά τρεις φορές τη χρήση της πλαστικής σακούλας. Οι χώρες μέλη καλούνται να λάβουν μέτρα ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 ελαφριές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019 και τις 40 έως τα τέλη του 2025. Εναλλακτικά, μπορούν να επιβάλλουν χρέωση στις πλαστικές σακούλες από τα τέλη του 2018.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024