Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Γκέιτς και Ζάκερμαν δημιουργούν ταμείο για την πράσινη ενέργεια

Παρίσι: Γκέιτς και Ζάκερμαν δημιουργούν ταμείο για την πράσινη ενέργεια

Τη δημιουργία ταμείου με αρχική προίκα 20 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το Παρίσι, όπου μετέβη για την παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με στόχο την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις καθαρές πηγές ενέργειας. Μαζί του κι άλλοι μεγιστάνες του Διαδικτύου όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook.

Τη δημιουργία ταμείου με αρχική προίκα 20 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το Παρίσι, όπου μετέβη για την παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με στόχο την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις καθαρές πηγές ενέργειας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Γκέιτς που έχει δημιουργήσει μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα, ονόμασε το ταμείο Breakthrough Energy Coalition. Πρώτος στόχος είναι η επένδυση 20 δισ. δολαρίων έως το έτος 2020 για έρευνα στην «πράσινη» ενέργεια.

Συνολικά 28 μεγαλοεπιχειρηματίες από όλο τον κόσμο πείστηκαν από τον Γκέιτς να επενδύσουν στο Breakthrough Energy Coalition Fund. Μεταξύ αυτών ο αμερικανός ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο κινέζος «Κροίσος» του ομίλου Alibaba Τζακ Μα, ο ινδός επικεφαλής του επιχειρηματικού ομίλου Tata, Ρατάν Τάτα, καθώς και ο γάλλος δισεκατομμυριούχος Ξαβιέ Νιελ, που δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών, ενώ είναι συνιδιοκτήτης και της εφημερίδας Le Monde.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ο Μπιλ Γκέιτς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με τον οικοδεσπότη της Συνόδου, γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024